Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět o mužích a jejich chuti na sex

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Existuje mnoho stereotypů, které zobrazují muže jako stroje posedlé milováním. Platí i tady, že na každém šprochu je pravdy trochu? Jak to pánové skutečně mají s romantikou či sexem, ať už ve vztahu nebo tím náhodným?

Článek

Mýty o mužské sexuální touze byly, jsou a budou a možná jim věříte i vy (o čem opravdu sní muži). Pokud si myslíte, že se páni tvorstva od rána do večera soustředí jen na sexuální fantazie, jste vedle jak ta jedle! Jaké jsou největší mýty a co vás nepřekvapí?

1. Myslí na to celý den?

Kdysi se v médiích objevila zpráva, že muži přemýšlejí o sexu každých sedm vteřin. Jaká je pravda? Studie Ohijské státní univerzity tato čísla vyvrací. Z americké ankety, do níž se na týden zapojilo 163 žen a 120 mužů ve věku 18 až 25 let, vyplynulo, že mladí muži na sex myslí 19krát za den a ženy 10krát za den. Jenže konkrétně pánové taky 18krát denně sní o jídle a 11krát o spánku. Sex tak není to jediné, čím se jejich mysl zaobírá!

2. Potřebují k uspokojení důvod?

Že se muži cítí nevybití, frustrovaní a zanedbávaní, a proto musí masturbovat? I to je možné, nicméně pánové obvykle mají větší sexuální apetit než ženy. Hrátkám o samotě se tak oddávají klidně i z nudy, nebo jen tak, bez důvodu. Na tento fakt poukazuje kupříkladu americká sexpertka Lorrae Bradbury, která se, jen tak mimochodem, v porovnání se svými profesionálními kolegyněmi strašně ráda fotí ve spodním prádle. A o jaké frekvenci se u mužů mluví (5 signálů, že onanuje až příliš často)?

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Proč muži masturbují? Protože můžouFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Průzkum 979 lidí od 18 do 72 let, za nímž stojí britská digitální zdravotní služba Superdrug Online Doctor, odhalil, že masturbuje 96 procent mužů a 88 procent žen (pánové v průměru čtyřikrát týdně, ženy pouze dva dny v týdnu).

3. Dají si říct od cizí neznámé?

Odmítne muž sex se ženou, která jej k němu vyzve? Hádat můžete dvakrát. Zjištění německých vědců naznačují, že pánové jsou k přijímání podobných nabídek mnohem ochotnější než ženy, což vyplynulo z pozorování 162 mužů a 119 žen, kteří trávili čas v nočním klubu i mimo něj. Nespoléhejte tedy na to, že když vám partner slíbí věrnost, cizí ňadra s ním ani nehnou! A co náhodný sex, ženy a orgasmus – jde to dohromady?

4. Romantici, anebo ohrožený druh?

Neotesaný hromotluk, který není schopen přinést ani obyčejnou růži. Jestli je váš partner na projevy romantiky trochu líný, tak patří k výjimkám. Podle americké antropoložky Helen Fisher jsou muži romantičtější než ženy, což právě tahle odbornice na slovo vzatá zmínila v rozhovoru pro radio Star Talk zabývající se vesmírem, vědou a populární kulturou. Podle ní jde o základní biologii a evoluční vývoj.

„Pánové se zamilovávají rychleji, protože jsou vizuální tvorové. S tím souvisí i to, že se snaží svou vyvolenou co nejrychleji získat, takže se okamžitě uchylují k tomu, co spolehlivě funguje – k romantice,“ uvedla Helen Fisher s tím, že muži zároveň chtějí více veřejných projevů náklonnosti. Už jen proto, aby ostatní nápadníci věděli, že dané území (tedy vy) je již zabrané.

Foto: WDnet Creation, Shutterstock.com

Zatímco žena promýšlí pro a proti, muž ztratí rozumFoto: WDnet Creation, Shutterstock.com

5. Kdo vyznává lásku jako první?

V heterosexuálních vztazích se obvykle předpokládá, že žena je první, kdo řekne „miluji tě“. Jenže to je omyl. Na základě studie, kterou uveřejnil odborný časopis The Journal of Social Psychology, tvrdí Marissa Harrison, docentka psychologie z Pensylvánské státní univerzity, že muži se k lásce přiznávají již za několik týdnů v novém vztahu, zatímco časové osy žen jsou podstatně delší. „Pro ženy je těžší odložit emoce. Mívají totiž vlastní obranný mechanismus, který jim poskytuje čas na přesnější posouzení partnerské hodnoty a kompatibility,“ nechala se slyšet zmíněná docentka. Buď jak buď, ono „miluji tě“ se poslouchá tak hezky (ale lásku můžete vyznat i beze slov).

Reklama

Načítám