Hlavní obsah

Máte ve svém vztahu dost romantiky?

Foto: Rido, Shutterstock.com

Foto: Rido, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý potřebuje dennodenně cukrovat u romantického filmu a dívat se na partnera jako na svatý obrázek. Optimálně dávkovaná něha a pozornost však může vztahu jedině prospět. Takhle si lásku vyznávají chytré páry!

Článek

Když opadne milenecká zamilovanost, která podle různých průzkumů trvá maximálně rok, vztah se ustálí a zevšední (5 chyb zamilovaných žen, které se jim později vymstí). Bouřlivé noci plné sexu vystřídá v tom lepším případě respekt a úcta. Sex ale není dobré podceňovat. I když už k milování nedochází tak často jako dřív, neznamená to, že by partneři měli usnout na vavřínech. Snaha se vždycky cení. Zvlášť, když dlouhodobým vztahům romantika zoufale chybí, což stabilní lásce škodí.

I z tohoto důvodu radí sexuální terapeutka Vanessa Marin ze San Francisca vyčlenit si na romantiku prostor. Co všechno můžete udělat, aby o vás ostatní hovořili jako o zamilovaném páru?

1. Zase říkejte miluji tě

„Já vím, že vyjadřovat náklonnost druhému tímto způsobem nepůsobí moc kreativně. Cílem je říkat ‚miluji tě‘, ale musíte to myslet vážně! Často se stává, že důležitá doznání působí jako reflex vyslovený ve spěchu, jen tak mezi dveřmi nebo z donucení,“ popisuje Vanessa Marin na svém blogu. Je třeba dát do toho emoce, zadívat se partnerovi do očí a věnovat mu plnou a bezvýhradnou pozornost. Jste-li na sebe naladěni, on vám to vrátí.

„Skvělé je, když přidáte dodatek, který vyjadřuje, proč zrovna teď a tady protějšek zbožňujete. Může zařídit skvělý obchod, obstarat péči o děti, udělat dobrý skutek či cokoli jiného. Ukažte mu, že právě za tyhle věci si ho vážíte,“ doporučuje terapeutka s tím, že jen těžko najdete romantičtější gesto. Hodně také záleží na tom, jak moc si v posteli rozumíte.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Udělejte nějaké romantické gesto jako první, bude mít chuť vám to vrátit – oplatky se tady pečou Foto: nd3000, Shutterstock.com

2. Darujte si roztomilé dárky

Možná je lákavé si pod touto radou představit přijímání drahých a luxusních dárků, ale o to vůbec nejde. Jděte hlouběji, až k samotnému a čistému principu. I drobná gesta a věci dají partnerovi vědět, že o něm přemýšlíte a máte zájem udělat pro něj něco zvláštního. A to se přece počítá.

Vyznejte mu lásku ručně psaným vzkazem, nechte zarámovat fotku z dovolené, na kterou oba rádi vzpomínáte, věnujte mu poukaz na masáž. Proč se právě poslední uvedená rada tak propaguje? Je vědecky dokázáno, že domácí párová masáž zajišťuje emoční pohodu u obou partnerů, tedy u masírujícího i masírovaného. Tak na co ještě čekáte?

Začleňte tahle překvapení do vztahu jako první. Protějšek se inspiruje a pochopí, že i vy potřebujete „něco na oplátku“, i kdyby se jednalo o pomoc s domácími pracemi.

Většinou jej však skvěle nakopnete za přispění chlípných tipů. Kupte erotickou pomůcku, zabalte ji a připojte vzkaz, že se nemůžete dočkat, až tuhle věcičku společně vyzkoušíte. Uvidíte, že příště se s něčím vytasí on, neboť pochopí, jaké to přináší výhody.

3. Každý týden randěte

„Lidé žijící v páru si často myslí, že když spolu tráví mnoho času, nemusí se o nic víc snažit. Omyl. Množství není totéž co kvalita. Jednou týdně si naplánujte schůzku a aspoň hodinu se věnujte jen sami sobě. Zamkněte se v koupelně, společně povečeřte při svíčkách, plánujte si sex, mazlete se a prostě buďte spolu,“ doporučuje Vanessa Marin. A v neposlední řadě někam vyrazte. Jako vážně.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Děti dejte na víkend k babičce a vyrazte aspoň na jednu noc někam do penzionuFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

4. Vezměte si romantickou dovolenou

„Já vím, já vím. Vždycky se najde důvod, proč to nejde. Výlety jsou příliš drahé, není na ně čas ani energie. A vůbec, kdo pohlídá děti? Jenže vy si potřebujete odpočinout od obvyklé rutiny. I jedna noc mimo domov vás může sblížit, připomenout staré časy a připravit půdu pro další něžné a romantické nápady,“ uzavírá sexuální terapeutka Vanessa Marin.

Pár může podpořit i společné vyvrcholení. Ve které pozici k němu máte nejblíž?

Reklama

Načítám