Hlavní obsah

Miliardáři jsou sexy!

Foto: ulovitmiliardare.cz

Tomáši Matonohovi to jako miliardáři slušíFoto: ulovitmiliardare.cz

Reklama

Přinejmenším Tomáš Matonoha v roli miliardáře Grossmanna je toho důkazem, o čemž jsem se šla přesvědčit na slavnostní předpremiéru nového českého filmu Ulovit miliardáře, který si bere na paškál zkorumpované politiky, policii i média.

Článek

Tváře účinkujících, kteří se na předpremiéru postupně dostavovali, vypadaly spokojeně, proto jsem usoudila, že předchozí ne zrovna valné kritiky byly možná přece jen až příliš nelítostné. Pro jistotu jsem zastavila ještě před kinem Ester Janečkovou, představitelku jedné z hlavních rolí, abych se jí zeptala na  její názor na kritiky.

„Některé reakce mě nepřekvapily. Bylo by zvláštní, kdyby novináři, do kterých se ve filmu navážíme, byli spokojení. Doufám, že když už nejsou nadšení oni, že budou alespoň diváci, protože o ty hlavně jde,“ říká s úsměvem herečka.

Zatímco sály se postupně plnily, režisér Tomáš Vorel se uvolněně usmíval. Možná i proto, že tvrdí: „Recenze nečtu už deset let a číst nebudu. Dám na rady svých kamarádů a známých." Přestože za normálních okolností jde o poměrně nemluvného muže, když těsně před začátkem filmu představoval herce a realizační tým, nadchl publikum vtipnými poznámkami.

Odchytila jsem také spisovatele Martina Nezvala, podle jehož knihy byl kontroverzní film natočen. „Každá scéna má naprosto reálný základ. Jsem právník a v prostředí médií a politiky se pohybuji už 15 let," tvrdí autor.

Matonoha zářil jako sluníčko!

A můj osobní dojem? Přiznám se, že to byl první film od Tomáše Vorla, který jsem zatím viděla. A přestože mě herec Jirka Mádl při našem nedávném rozhovoru připravoval na to, že snímek není pro každého, mile mě tato ostrá komedie překvapila a pobavila! Ostatně, není lepší udělat si vlastní názor, než se spoléhat na mnohdy předpojaté kritiky?

A fanynkám Tomáše Matonohy vzkazuji, že mu to ve filmu Ulovit miliardáře opravdu hodně slušelo! Tak se na něj zajděte podívat.

Reklama

Související témata:

Načítám