Hlavní obsah

Vyberte si nový hřeben podle typů vlasů!

Foto: thinkstock

Jiný typ vlasů, jiný kartáč. Který bude vyhovovat právě vám?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlasy můžete rozmazlovat těmi nejlepšími maskami i výživnými séry. Faktem ale je, že bez vhodného kartáče se ukázkové hřívy nedočkáte. Víte, který je nejvhodnější právě pro váš typ vlasů?

Článek

Výběr toho správného „náčiní“ je důležitější, než se může na první pohled zdát. „Nesprávně zvolený hřeben nebo kartáč může vašim vlasům ubrat na kráse, a dokonce je i polámat,“ varuje kadeřnice Šárka Almanová. Který bude tím pravým pro vás?

Rozčesávací „hrdina“

Když dojde na rozčesávání vlasů, nemá revoluční Tangle Teezer za 340 korun, který nahradí hřebeny s širokými zuby, konkurenci. „Ideální je na rozčesávání i silně zacuchané, dlouhé hřívy. Přitom je velmi šetrný i k jemným vlasům, které se díky němu nelámou. Výhodou je, že s ním můžete rozčesávat i mokré vlasy, jen nesmíte zapomenout na kondicionér,“ říká hlavní ambasador značky TIGI pro ČR Jiří Hlaváček.

„Poradí si i se zacuchanými uzlíky, které byste jinak rozčesávaly jen velmi těžko, s tímto hřebenem to jde navíc bez tahání a bolesti,“ dodává vlasová stylistka Andrea Koutková ze salonu Toni v Dlouhé.

Pro husté dlouhé vlasy

Dlouhovlásky s hustou hřívou ve své sbírce uvítají také velký plochý kartáč (na fotce je kartáč Tigi za 239 korun), který vlasy nejen rozčeše, ale i narovná a zabrání jejich poletování. „Hodit se vám bude hlavně při foukání do hladka. Během foukání jím vlasy pročesávejte a lehce natahujte,“ radí Jan Hlaváček.

Expert přes foukání

Kulatý kartáč je vhodný pro vyfoukání jakéhokoli typu vlasů. „Přednost dejte přírodním štětinám, které vlas lépe uhladí. Díky nim vlasy během foukání lépe drží na kartáči, nesklouznou, ale zároveň se nezadrhávají,“ říká Jan Hlaváček. Pro delší vlasy je ideální průměr okolo 60 milimetrů. Na fotce je vyobrazen kartáč Moroccanoil za cenu 599 korun.

Chcete svoji hřívu opravdu rozmazlit? Pořiďte si iontový kartáč. „Ten má speciálně vytvořené štětiny s obsahem aktivních iontů, které se během foukání uvolňují, nabalují na sebe molekuly vody, a tak uzavírají strukturu vlasu,“ vysvětluje Andrea Koutková.

Zázrak pro kratší délky

Menší kulatý kartáč je oproti tomu vhodný pro úpravu středně dlouhých nebo i kratších vlasů, kterým chcete dodat objem. Pracovat s ním pohodlně můžete i u kořínků, což by s větším kartáčem tak snadno nešlo. „Díky velikosti kartáče jím dokážete vlasy nadzvednout už od hlavy,“ dodává Jan Hlaváček. Dívejte se po průměru do 40 milimetrů. Na fotce je typ s s přírodními štětinami GHD za 599 korun.

Na vlny i prokrvení

Středně velký kartáč s měkkým polštářkem (na fotce je Cushion Brush label.m za 250 korun) je vhodný pro všechny délky vlasů. Kromě perfektního rozčesání potěší hlavně pokožku vaší hlavy – příjemně masíruje a zlepšuje její prokrvení. Hodí se také pro jemné nebo vlnité vlasy. „Kartáče tohoto typu jsou dobré i na kratší délky, při foukání s nimi lze účes tvarovat do všech stran, a snadno tak vytvoříte super rozcuch,“ říká kadeřnice Andrea Koutková.

Rychlé foukání a usměrnění

Hřeben s otvory Tigi za 200 korun díky proudění vzduchu v kartáči urychluje vysoušení vlasů. Ocení ho zejména majitelky vlnitých vlasů. „Ať už si vlasy foukáte, nebo je jen necháváte uschnout, můžete ho použít na závěrečné zkrocení vln, aniž byste poškodily jejich tvar,“ říká kadeřnice Šárka Almanová.

Tupírovací hřeben

Vrháte se na tvorbu společenského účesu nebo chcete pozvednout vlasy? Pak vám nesmí chybět klasický tupírovací hřeben (pořiďte si například ten od značky label.m, stojí 200 korun). „Používá se za sucha tam, kde potřebujete vytvořit objem. Skvělé je, že jím vlasy natupírujete a pak hladce sčešete,“ říká kadeřnice Andrea Koutková.

„S jeho pomocí snadno vyčešete drdoly nebo účesy ve stylu 60. let. Díky zúžené rukojeti s ním vlasy bez problému rozdělíte na jednotlivé sekce. Použít ho můžete i pro dotvoření účesu, hřeben jednoduše přestříkejte lakem a vlasy jím lehce pročešte. Díky tomu budou držet požadovaný tvar a nebudou vám kolem hlavy poletovat drobné vlásky,“ doplňuje Jiří Hlaváček.

Se kterými hřebeny máte nejlepší zkušenost vy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám