Hlavní obsah

Vychytávky, které vženou do vlasů objem. I v zimě!

Foto: thinkstock

Mějte luxusní objem i vy! Poradíme, jak na nějFoto: thinkstock

Reklama

Je to sotva pár hodin, co jste statečně zápasily s fénem, a vaše vlasy už stihly ztratit veškerý objem? Žádnou paniku! S našimi tipy si super bohatou hřívu nejen vytvoříte, ale hlavně i udržíte!

Článek

Nulový objem je typický pro majitelky jemných vlasů, které velmi ochotně plihnou. Přistupovat k nim proto musíte extrémně šetrně. Poradíme vám, na co si dát pozor a kterými přípravky vašim vlasům uděláte radost.

Super střih je základem úspěchu

Myslíte-li to s objemem opravdu vážně, nezbude vám než investovat do kvalitního střihu. „Ten je pro jemné vlasy nejdůležitější, přípravky na objem jsou až druhotné,“ říká brněnský kadeřník Bohdan Petlach. Vhodnější jsou také kratší nebo středně dlouhé účesy. Dlouhé vlasy, obzvlášť pokud jsou zastřižené do jedné lajny, budou vždycky více plihnout. Důležité je hlavně sestříhání vlasů na temeni hlavy.

Barva jako nečekaný spojenec

Možná vás to překvapí, ale k nadýchanější hřívě vám dopomůže i barva nebo jen nenápadný melír. „Barvení, zejména potom zesvětlování, trochu pozmění strukturu vlasů, která laicky řečeno zdrsní. Pomůže i melír, který může být proveden tak, že není téměř vidět. Vytvoří jen světlejší efekt,“ říká kadeřnice Šárka Almanová.

Střídejte strany

Rychlá pomoc, kterou doporučuje pět kadeřníků z pěti: pokud nosíte pěšinku na straně, vystřídejte občas strany. Vlasy, které sčešete jinak než obvykle, se budou mít tendence vracet do původní polohy a nebudou zplihlé. Nosíte pěšinku uprostřed? Posuňte ji alespoň kousíček stranou.

Šampon, který nezatíží

Myslíte si, že jsou speciální objemové šampony zbytečností? Pak se nemůžete divit, že vaše vlasy po umytí rychle plihnou. Šampony, které jsou speciálně určené na objem, by totiž měly mít lehoučké složení, které vlasy nezatíží. A nezapomínejte na pečlivé opláchnutí, se zbytky přípravků vlasy těžknou.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): objemový šampon Babassu Wash (Philip Martin´s, 330 Kč) a Volumen Shampoo (Alcina, 268 Kč)Foto: archiv firem

S kondicionérem opatrně!

V případě jemných vlasů platí, že méně je více. Hutné masky a kondicionéry nebudou tím pravým. Pokud se bez nich neobejdete, nanášejte je jen do konců nebo délek vlasů. Vyzkoušet můžete třeba speciální bezoplachovou hydratační mlhu ve spreji od Davines, která vlasy nezatěžuje a nechává je lesklé.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Volume Boosting Moisturizing Mist (Davines, 382 Kč) a Volumize Leave in Conditioner (Wella, 340 Kč)Foto: archiv firem

Žádná hlava dolů!

Foukáte si vlasy v předklonu v domnění, že jen tak bude vaše hříva maximálně nadýchaná? Podle kadeřnice Šárky Almanové si tak zaděláváte na neukázněné rozlítané vlasy: „Hlavu raději mírně nakloňte do strany a vlasy foukejte přes velký kulatý kartáč, prameny byste měly tahat proti směru růstu vlasů. Obzvlášť pečlivě vlasy vytáčejte na temeni.“

Styling bez alkoholu

Snad byste to po vší té námaze nezazdily voskem nebo gelem! Pro jemné vlasy jsou vhodnější tužidla (ideálně lehčí ve spreji), ale pozor – bez alkoholu. Tužidlo nanášejte do vlhkých vlasů. Když už byste používaly další stylingové přípravky, zaměřte se spíše na délky a konečky. Lak je povolený, ale zase platí, že je vhodnější ten na jemné vlasy.

Objemový SOS pudr

Pro případ nouze se vždycky hodí objemový pudr, který nanesete kdykoli během dne ke kořínkům a zapracujete do vlasů. Má podobný efekt jako tupírovací hřeben – vaše vlasy skvěle nadzvedne. Vlasy navíc působí bohatším dojmem.

Foto: archiv firem

Na foto: Resurrection Style Dust (Label.m, 460 Kč) a Super Dust (L´Oréal Professionnel, 175 Kč)Foto: archiv firem

Na které tipy a triky nedáte dopustit vy? Napište nám!

Reklama

Načítám