Hlavní obsah

Vyrobte si anděla: Jako ozdobu na stromek, stůl nebo přání

Foto: Profimedia

Anděl na stromečku jistě přinese radost, štěstí a pohoduFoto: Profimedia

Reklama

Udělejte si v předvánočním shonu chvilku, při které si vyrobíte dekoraci, přání, nebo ozdobu na stromek – všechny s motivem anděla. Jistě vám pomohou i děti.

Článek

Vyrobit anděla není vůbec složité. Nemusí to totiž vždy být figura, mnohdy stačí, když zůstanete jen u siluety, která má křídla, možná svatozář – zkrátka, můžete ho pojmout i velmi symbolicky. Právě to vám chceme dokázat i v následujících tipech. Anděl se pak může stát nejen dekorací, ale třeba i součástí přáníčka nebo ozdobou na stromeček.

Stříbrný anděl

Základem tohoto anděla je polystyrenový zvonek. Jako hlavičku jsme použili plastové velikonoční vajíčko, ale vy můžete použít pingpongový míček nebo si vyrobit kuličku z vaty či papíru. Pak už budete potřebovat jen zbytky organzy – například bílé a stříbřité. Křídla stačí vystřihnout z tvrdšího papíru – nám posloužilo víko od bonboniéry – a polepit je organzou. Všechno lepení lze zvládnout tavnou pistolí.

Foto: Eva Malúšová

Anděl nemusí mít malovaný obličej, ale pokud ano, pak stačí použít permanentní fixFoto: Eva Malúšová

Papírový anděl

Na výrobu tohoto anděla potřebujete jen ruličku toaletního papíru a několik papírových utěrek nebo kapesníčků. Z papíru udělejte kuličku, kterou obalíte dalším kouskem papíru a zakroutíte do podoby krku, ten nasadíte na ruličku, kterou na jedné straně zmáčknete do středu. Hlavičku přilepíte a začnete ho oblékat do vrstev papíru. Křídla jsou vystřižená z krabičky od sýra, polepená poskládanými čtverečky papírové utěrky.

Foto: Eva Malúšová

Andílkovi můžete udělat zajímavý detail – například v podobě drátěného srdíčkaFoto: Eva Malúšová

Závěsný andílek

Podobného andílka vyrobíte z kolečka tvrdého papíru za pomoci tavné pistole a aranžérského drátku. Kolečko rozdělte na osminy a pak nastříhejte na tři kusy po dvou osminách – na sukénku a křidélka – a dva osminové, ze kterých uděláte ruce. Z papíru si vystřihněte i malé kolečko jako hlavičku. Plasticitu a potřebné tvary dodáte jednotlivým dílům pomocí roztavené hmoty z tavné pistole, kterou je pokreslíte. Sukničku můžete „nastavit“ o kousek právě naznačením krajky, kterou také zvládnete díky tavné pistoli. Pak jednotlivé díly slepte a nastříbřete barvou.

Foto: Eva Malúšová

Andílkovi můžete dát do ruky například věneček vyrobený z aranžérského drátku a peříčkaFoto: Eva Malúšová

Andělské přání

Když už budete mít v ruce tavnou pistoli, můžete i čistě z roztavené hmoty vlastně nakreslit anděla. Hmotu nanášejte na povrch, ze kterého půjde dobře sloupnout – ideální je sklo nebo plech. Pak stačí nalepit do krabičky nebo do přáníčka z tvrdého papíru, a máte hotovo.

Foto: Eva Malúšová

Anděla můžete dozdobit například srdíčkem, které odlišíte barvouFoto: Eva Malúšová

Stolní anděl

Velmi jednoduše můžete anděla vystřihnout z filcu, tvrdého papíru nebo jiného materiálu. Ten prostě jen ohnete na polovinu a vystřihnete potřebný tvar. Udělejte jen trochu větší hlavičku, protože jejím nastřižením pak získáte svatozář.

Foto: Eva Malúšová

Tohoto anděla můžete nalepit na špejli a použít do sváteční květinové aranže či ho můžete dát na stůl jako jmenovkuFoto: Eva Malúšová

Andělské ozdoby

Andělíčky, byť v té nejzákladnější podobě, si můžete vyrobit i jako ozdoby na stromeček. Klidně tu práci svěřte dětem. Jako materiál můžete použít papírové košíčky na muffinky (červeno-bílé puntíky), šišku a zbytek mašle nebo obyčejnou ozdobu a kousek organzy. Ať si děti vymyslí svého andílka – a vy jim jen pomozte s lepením tavnou pistolí, aby se nepopálily.

Foto: Eva Malúšová

Každý může mít na stromečku vlastního andělíčka, který dohlédne na to, aby u vás panovala ta pravá vánoční náladaFoto: Eva Malúšová

Pustili jste se letos také do výroby anděla nebo jiné vánoční dekorace? Rozhodně se s ní pochlubte a přidejte její fotografii do této fotogalerie!

Reklama

Související témata:

Načítám