Hlavní obsah

Vyrobte si silonky, vyrazte na Stezku a zjistěte, jak silný byl mamut. Tipy proti nudě jsou tu!

Foto: veletrhvedy.cz

Foto: veletrhvedy.cz

Reklama

Máme tu červen a to znamená co? Dětem zbývá do prázdnin už jen měsíc a vy jste v hubnutí do plavek přidali na intenzitě a ve chvílích volna přemýšlíte, kterým směrem se tentokrát o dovolené vydáte. Ale co dělat teď a tady? Máme pro vás pár tipů na výlet.

Článek

Kam se vydat v nejbližších dnech, kde se něco zajímavého dozvíte nebo si užijete i s potomky spoustu legrace? Mezinárodní den dětí se sice slavil ve středu, ale spousta akcí, které se k němu vážou, se koná právě o víkendu. Nabalte si svačinu a vyrazte do přírody!

Janské lázně: Emilův lesní svět

Stezka korunami stromů na kraji Janských Lázní se těší velké popularitě a ta krkonošská právě rozšířila areál o dětské hřiště Emilův lesní svět. Najdete tu unikátní prolézačky, zaječí trampolínu, medvědí lezeckou stěnu i pavoučkův domeček, vše nenásilně zapadá do okolní přírody. Slavnostní otevření proběhne v sobotu 4. června. Bohatý program zapojí děti do písniček, tanečků a různých her a zpestří ho tombola.

Stezka samotná je zážitková a naučná, měří 1 511 metrů a je zakončena výstupem na 45 metrů vysokou vyhlídkovou věž, odkud je krásný výhled do krajiny.

Foto: Stezka korunami stromů Krkonoše

Rozhledna je 45 metrů vysokáFoto: Stezka korunami stromů Krkonoše

Praha: Veletrh vědy pro malé i velké

Největší populárně naučná akce v České republice, kterou od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR, se koná o víkendu na letňanském výstavišti v Praze a je zcela zdarma.

Těšit se můžete na interaktivní exponáty, mobilní laboratoře a praktické dílny, zajímavé přednášky i workshopy. Projdete si tropický prales, postavíte si a zkusíte řídit stíhačku, po vzoru profesora Otty Wichterleho (1913–1998) si vyrobíte silonky a zjistíte, jak funguje chytrá domácnost. K vidění budou i unikáty z výstavy, která se od loňského října do letošního února konala v Dubaji.

Foto: veletrhvedy.cz

Tady se z vědy věda nedělá, naopak je vše představeno velmi srozumitelným a interaktivním způsobemFoto: veletrhvedy.cz

Brno: Jarmark pro onko ženy

V neděli 5. června se od 13.30 do 19.00 hodin koná v areálu Masarykova onkologického ústavu Brno Jarmark v kulturním a sportovním duchu, jeho součástí je i projekt Nebýt na to sama. Těšit se můžete na kouzelníka, zajímavé workshopy i představení různých pacientských organizací. Cílem je podpora přeživších neboli tzv. cancer survivors, jimž je měsíc červen věnován.

Součástí bude i módní přehlídka, kde předvedou ženy, které jsou onkologickými pacientkami, italskou módu. Představí také bez podprsenkové modely, které jsou určeny právě ženám, které prošly onkologickým onemocněním.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Cílem projektu Nebýt na to sama je zlepšit podmínky léčby pro ženy různých věkových kategorií a různých onkologických diagnózFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Dětské dny po celém Česku

Archeopark Pavlov, okres Břeclav: V pavlovském archeoparku se můžete na zábavných stanovištích seznámit se zvířaty doby ledové a jejich vlastnostmi. Zjistíte, jak silný byl mamut, jak vychytralá byla liška polární nebo jak rychlý byl sob. Děti mají vstup zdarma a akce se bude konat v sobotu od 10.00 do 16.00 hodin.

Foto: archiweb.cz

Archeopark vznikl v místě sídliště lovců mamutů a je stavbou roku 2016Foto: archiweb.cz

Zoo Jihlava: V sobotu je v jihlavské zoo připraven zábavný kvíz pro rodiny s dětmi, který vás provede po areálu a představí vybraná zvířata. Hrát můžete o speciální rodinnou prohlídku s průvodcem, deskovou hru apod. Těšit se ale můžete i na králičí hop, tedy králičí závody s překážkami, nebo malování na obličej.

Foto: zoojihlava.cz

Jihlavská zoo patří k vyhlášeným a děti se můžou těšit na zajímavý programFoto: zoojihlava.cz

Agátin hravý festival v Praze: V sobotu se na Střeleckém ostrově koná oblíbený festival a na malé návštěvníky čeká spousta zajímavých hraček, kreativní workshopy, soutěže, ale i logopedická poradna. Skvělé je, že aktivity festivalu jsou rozděleny do tří věkových kategorií (nejmenší děti od 1 do 3 let, předškoláci a školáci) a vy máte jistotu, že se děti opravdu zabaví.

Foto: agatinsvet.cz

Agátin hravý festival pořádá hračkářství Agátin svět, které má v nabídce kreativní hračky zaměřené na rozvoj dětíFoto: agatinsvet.cz

Kino: Top Gun se vrací

Když v roce 1986 přilétl do kin film Top Gun, byl čtyřiadvacetiletý Tom Cruise na začátku své kariéry. Letos je mu 60 let a vrací se jako pilot Maverick do kin.

O čem je volné pokračování Top Gun: Maverick? Peta Mavericka Mitchella pilotování stíhaček stále baví a i po třiceti letech zarputile odmítá povýšení, které by znamenalo opustit kabinu a usadit se v kanceláři. Když dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun a připravit je na tajnou misi, zjistí, že to bude z mnoha důvodů těžké. Musí se mimo jiné vypořádat s minulostí: mezi stíhači je totiž i syn jeho kamaráda a navigátora Goose, který v prvním díle zahynul. Nejenže smrt otce dává jeho syn za vinu Maverickovi, protože tehdy seděl v kokpitu, ale i on sám je stále trápen myšlenkami, jestli tehdy nemohl udělat něco jinak. Co když selže i tentokrát?

Foto: Profimedia.cz

Film má tak skvělé hodnocení, že je skoro povinnost ho vidětFoto: Profimedia.cz

Knihy: Průvodci na výlety s dětmi

Kam vyrazit s dětmi na výlet a jak jim ho udělat hravější a zábavnější? Nechte se inspirovat Hravým průvodcem Prahou nebo Hravým průvodcem Českem od Ivy Petřinové. V pražském průvodci najdete 19 procházek, které vás zavedou na Pražský hrad, Kampu, Hradčany, Petřín, Vyšehrad apod. a představí vám město zajímavou formou. Pro děti je v knize spousta úkolů a kvízů.

V českém průvodci najdete 24 tipů na výlety po všech krajích. Poznáte kraj blanických rytířů, krásy Šumavy, ale i největší skalní město v Evropě nebo magický ráj poustevníků.

Foto: Archiv nakladatelství

Hravý průvodce Prahou a Hravý průvodce Českem, Iva Petřinová, nakladatelství FragmentFoto: Archiv nakladatelství

Prázdniny podle tátů: Dva tátové vyráží s dcerami pravidelně na výlety a jejich tipy by mohly posloužit i vám. V novém průvodci vás vezmou na minifarmu v Krkonoších, ukáží brněnské zajímavosti či prima přírodní bludiště. Ale vezmou vás i za hranice a prozradí, kam vyrazit lyžovat do rakouských Alp, jaké to je cestovat po Francii a Španělsku v obytňáku a jak si užít naplno Legoland a Disneyland.

Foto: dvatatove.cz

Prázdniny podle tátů: Prověřené výlety v Česku a po Evropě, Michal a David Vaníčkovi (za přispění Tomáše Kvapilíka), vydal Michal Vaníček – Dva tátovéFoto: dvatatove.cz

Reklama

Související témata:

Načítám