Hlavní obsah

Ondřej Vetchý slaví 60 a vůbec na to nevypadá! Kteří slavní muži taky brzy oslaví šedesátiny?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno už jim sice není dvacet, ale mají to štěstí, že dobře stárnou. Jsou úspěšní a stále mají dost energie, a nic na tom nemění ani fakt, že se z nich letos stanou šedesátníci. Tihle slavní pánové, včetně Ondřeje Vetchého, který má narozeniny zrovna dnes, rozhodně nepatří do starého železa.

Článek

Mezi šedesátníky nedávno vstoupil například zpěvák Pavol Habera, herec Jim Carrey či muzikant Jon Bon Jovi. Ale stejně jako další známé osobnosti, které tohle jubileum letos ještě čeká, mohou být v klidu. Vypadají pořád dobře a charismatu mají leckdy víc než zamlada.

Ondřej Vetchý

Začneme gratulací, protože Ondřej Vetchý slaví šedesátiny dnes. Co ale přát muži, jehož výkony kladně hodnotí i přísní kritici, drží si figuru, má nespočet fanynek a fanoušků, na kontě nepočítaně úžasných rolí a další na něj nejspíš čekají? Snad jen to, ať to takhle jde stále dál, protože snímků, jako jsou například Báječná léta pod psa (1997), Tmavomodrý svět (2001), Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) či Ženy v běhu (2019) není nikdy dost.

A samozřejmě hodně štěstí i v soukromém životě, který si podruhé ženatý herec s celkem třemi potomky (z prvního manželství jeden, z druhého dva) obzvlášť střeží.

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Janek neboli čert s hodností vraníka z pohádky S čerty nejsou žerty stárne sice jako smrtelník, ale hříšně dobřeFoto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Karel Roden

Po Vetchém přijde na řadu Roden. Narozeniny mají těsně po sobě, Karel Roden je oslaví 18. května. I jemu přibývající roky celkem svědčí a i on patří k české herecké špičce. Doma má dva České lvy: za hlavní roli ve filmu Hlídač č. 47 a Masaryk. Na kontě mnoho filmů, a to i zahraničních. Jako jednomu z mála tuzemských herců se mu podařilo prorazit i za hranicemi, vidět jste ho mohli třeba ve filmu Hellboy či Bourneův mýtus. A exceluje i na divadelních prknech.

I on si své soukromí hlídá, i když pár pikantností se ven přeci jen dostalo. Třeba jak si před mnoha lety prohodili partnerky s moderátorem a hercem Janem Krausem (68) – Kraus Rodenovi přebral herečku Ivanu Chýlkovou (58) a Roden začal žít s Krausovou ženou Janou Krausovou (68). I tenhle zhruba dvacetiletý vztah už je ale minulost, v roce 2020 se Roden oženil s Laurou Čekanovou, s níž má dvě děti.

Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Karla Rodena čeká oslava šedesátin pozítříFoto: Milan Malíček / Právo / Profimedia

Lukáš Vaculík

Láska z pasáže (1985), Oznamuje se láskám vašim (1988) a samozřejmě Kamarád do deště (1988) a Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu (1992). Nejen díky těmto filmům Lukáš Vaculík v osmdesátkách a devadesátkách platil za jakýsi sex symbol, jen málokterá dívka v té době nebyla okouzlena jeho modrýma očima a chlapeckým úsměvem.

Ani se nechce věřit, že i z něj se 8. června stane šedesátník. Stále mu to ale sluší, koneckonců šediny s modrým kukučem skvěle ladí a hvězda seriálů Temný kraj (2017) či Ochránce (2021) nemá o fanynky jistě nouzi. Kdo je ale po jeho boku, o tom se jen spekuluje. Od rozchodu s Petrou Křížovou v roce 2014, s níž má devatenáctiletého syna (na Slovensku má pak ještě nemanželskou čtyřiatřicetiletou dceru), to vypadalo, že je sám. Ale po jeho boku se v poslední době objevuje producentka Lucie Kršáková.

Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Vaculík se mezi šedesátníky zařadí na začátku červnaFoto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Tom Cruise

Majitel zářivého úsměvu, který je přesně tím, čemu říkáme „american smile“, idol dívek a žen, hvězda filmů, jako jsou například Rain Man (1988), Narozen 4. července (1989,) Firma (1993), Interview s upírem (1994), Mission: Impossible (1996) a samozřejmě slavného snímku Top: Gun (1986), který se letos dočkal druhého pokračování. To vše je Tom Cruise, který oslaví šedesátiny 3. července.

Známý je i jako poněkud fanatický člen scientologické církve a muž s bouřlivějším soukromým životem. Byl třikrát ženatý: s herečkou Mimi Rogers (66), s Nicole Kidman (54) a s Katie Holmes (43) a randil mimo jiné i s Penélope Cruz (48). S Kate Holmes má dceru, s Kidman dvě děti adoptovali.

Foto: Profimedia.cz

I řady hollywoodských sexy šedesátníků se letos rozrostou, přibude mezi ně Tom CruiseFoto: Profimedia.cz

Janek Ledecký

Pěkný, pěkný, pěkný! Tato slova písně Janka Ledeckého by se klidně mohla zpívat místo happy birthday, protože i když oslaví 27. července šedesátiny, vypadá... pěkně.

Jeho slavné songy Na ptáky jsme krátký nebo Sliby se maj plnit o Vánocích znají mladí i staří. A to nemluvíme o muzikálech Hamlet či Galileo, jejichž je autorem a v kterých si i zahrál.

Foto: Profimedia.cz

Skvělý český muzikant a skladatel a otec božské sportovkyně Ester Ledecké Foto: Profimedia.cz

Wesley Snipes

Šedesáté narozeniny oslaví 31. července. Wesley Snipes se proslavil především filmovou sérií Blade (1998, 2002, 2004), kde hrál napůl člověk a napůl upíra. Velmi dobře rozjetou kariéru mu ale překazilo vězení, v němž skončil v roce 2010. Za daňové úniky si odseděl tři roky. Od roku 2014 se opět věnuje herectví, ale tak velký úspěch jako s postavou Bladea se mu zatím zopakovat nepodařilo. Snipes je jednou rozvedený (s první ženou má syna, který je také herec), se svou současnou manželkou má pak čtyři děti.

Foto: Profimedia.cz

Slavný herec má za sebou i pobyt ve vězeníFoto: Profimedia.cz

Čas nikdo nezastaví a datum narození v občance prostě nelze přepsat. Jde o to stárnout s grácií. Tyhle slavné dámy to moc neumějí.

Reklama

Načítám