Hlavní obsah

Vysušené vlasy i poničená pleť: Vraťte je do formy ezoterickými triky!

Foto: Profimedia

Už jste někdy zkoušeli magická kouzla, která umí zkrášlit tělo? Pár jich pro vás dnes mámeFoto: Profimedia

Reklama

V létě dostává vaše tělo pořádně zabrat, a proto je zásadní se o ně starat co nejlépe. K tomu vám pomůžou také bylinky, drahé kameny i další kouzla. Jaká?

Článek

V létě – a zvlášť takovém, jaké je právě teď – vás nejvíce trápí přesušenost nehtů, vlasů i pokožky, spáleniny od sluníčka i unavené oči od věčného mžourání do prudkého světla. Jak si s těmito nedokonalostmi magicky poradit?

Péče o pleť s drahými kameny

Kameny jsou velkými pomocníky při hojení popálenin od sluníčka. Horkost z kůže vytáhne například hojivý a chladivý chalcedon, který pohlcuje vše negativní. Samozřejmě nic nenahradí použití krémů a olejů, ale kromě toho si po kůži přejíždějte i chlazeným chalcedonem a bolest ustoupí mnohem rychleji. Využít můžete i fluorit nebo kalcit.

Ametyst zase pomůže při následné hydrataci. Nejlepší je přes noc ho naložit do sklenice vody a tu ráno vypít. Léčivá energie ametystu se do vody přenese a z ní pak přímo do vaší pokožky, která rychle získá původní pružnost a vláčnost. Podobně je možno využít také achát, který celkově na pokožku působí velmi příznivě. Nebojte se ani topazu, onyxu, granátu nebo avanturínu.

Foto: Profimedia

Na pokožku skvěle působí zelený avanturínFoto: Profimedia

Krásné vlasy s bylinkami

Kromě toho, že výše popsaná krystalová voda blahodárně hydratuje pokožku, udělá totéž i s vašimi vlasy. Ty můžete oplachovat také přímo takovým roztokem, přidat do něj můžete navíc aragonit nebo citrín, který si poradí i s lupy.

Pokud však vaše vlasy potřebují něco intenzivnějšího, sáhněte po bylinkách. Z těch se většinou roztok připravuje vařením – připravte si tak tři hrsti byliny, zalejte je asi litrem vroucí vody a nechte pod pokličkou na 15–20 minut spařit. Poté přeceďte a používejte. A jaké bylinky se na obnovu létem poškozených vlasů hodí?

Rozhodně neopomíjejte kopřivu, ta působí přímo zázračně. Měsíček lékařský zjemní zhrublou strukturu vlasu, který bude na omak příjemnější a hladší, okvětní plátky růže zase dodají vlasům lesk. Šalvěj je nedocenitelným pomocníkem, pokud jste si spálili pokožku hlavy, neopomíjejte ani rozmarýn nebo podběl, které sice vlasy posílí, na druhé straně ale odstraňují nadměrný maz.

Regenerační úplňková koupel

Velkou regenerační sílu má také úplněk a zkrášlující koupel v jeho paprscích byste neměli vynechat. Stačí si připravit do vany teplou vodu, do které nasypete obyčejnou sůl, kterou však alespoň tři noci předtím necháte „nabíjet“ na světle dorůstajícího měsíce. Do vody také můžete přidat byliny, které máte rádi – doporučují se lístky máty, heřmánku nebo růže, které mají všechny regenerační účinky.

Vana by měla být umístěna u okna tak, aby na hladinu vody dopadalo úplňkové světlo. Pak se stačí ponořit do vody a nechat na sebe působit stříbrné světlo luny. Protože však úplněk přijde až 29. srpna, můžete, pokud jste nedočkaví, využít i světlo dorůstajícího měsíce – koupel jen nebude tolik silná a bude třeba ji opakovat. Tato koupel působí pozitivně na celé tělo, které hydratuje a vyživí.

Foto: Profimedia

Intenzivnější jsou odvary z bylin, třeba taková kopřiva je úplný zázrakFoto: Profimedia

Krásné oči s živlovým roztokem

Oči jsou v létě hodně unavené od neustálého mžourání do slunce. Klasikou, která obvykle odstraní otoky a dodá očím novou zářivost, jsou sáčky s vylouhovanými bylinami, jako je heřmánek nebo libovolná směs zeleného čaje. Je možné ale zkusit i něco speciálního.

Připravte si roztok čtyř živlů. Čistou sklenici naplňte do poloviny vodou, chladnou a čistou. Potom sklenici usaďte do měkké jamky v zemi a do poloviny ji zahrňte hlínou – tak přidáte živel země. Nad sklenicí pak zapalte vonnou tyčinku a obkružujte ji dýmem kolem dokola – přivoláte tak živel ohně. Naposledy rozviřte kouř vějířem a přidejte do čtveřice i vzduch.

Do vody namáčejte vatové tampony a přikládejte je na zavřená víčka, oči tak dostanou zvláštní jiskru.

A jaká zkrášlující kouzla znáte vy?

Reklama

Načítám