Hlavní obsah

Vzestupy a pády Demi Moore, která slaví 55. narozeniny. Jak vypadá dnes?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Demi Moore dnes slaví 55. narozeniny a tento věk byste jí rozhodně nehádali. A to přesto, že se na ní osud nemilosrdně podepisoval už od raného dětství. Problémy s rodiči, brzký odchod z domova, nepovedené partnerské vztahy a deprese. Vždycky se nakonec dokázala postavit na nohy a jít hrdě dál.

Článek

Rodinné poměry Demi Moore nebyly ideální. Svého biologického otce nikdy nepoznala, a když jí byly tři měsíce, matka Virginia se vdala za Dannyho Guynese († 37). Bylo by hezké napsat: „A tak spolu žili šťastně až do smrti a celý život stáli za Demi a pomáhali jí v budování herecké kariéry...“ Jenže to tak vůbec nebylo.

Z nepříliš šťastné dětství se stalo neradostné dospívání. Její rodiče pili, pro facku nešli daleko a Demi je moc nezajímala. Do jejích čtrnácti let se stěhovali více než třicetkrát, a to kvůli tomu, že si otčím nikde dlouho neudržel práci. Je tedy logické, že pro dívku bylo velmi obtížné navázat vztahy se svými vrstevníky. Ostatně vztahové problémy ji provázejí celý život.

Kromě toho, že jí dělalo problémy začlenit se kvůli neutěšeným rodinným vlivům, měla zdravotní problémy, které ji odsunuly ještě o kus dál stranou od lidí. Trpěla dysfunkcí ledvin, šilhavostí a po chirurgickém zákroku nosila pásku přes oko. Kdo z puberťáků by chtěl kamarádit s takovou holkou?

Foto: Profimedia.cz

Než se stala herečkou, živila se jako modelka a nedělalo jí problém pózovat v „rouše Evině“Foto: Profimedia.cz

Řekni, kde ty vzory jsou

Demi Moore měla v životě smůlu na muže, vzor nikde žádný. Biologický otec Charles Harmon opustil její matku dva měsíce po svatbě, což bylo dřív, než se Demi narodila. Ten nevlastní v sedmatřiceti letech spáchal sebevraždu. Teprve pak se dozvěděla, že nebyli pokrevní příbuzní, což ji společně s jeho smrtí velmi zasáhlo. S matkou nikdy dobře nevycházela, a tak opustila školu a zamířila do Evropy, kde se hodlala stát modelkou. V 18. letech se po chvilkové známosti provdala za rockera Freddyho Moora (67).

Foto: Profimedia.cz

Umělecký akt Demi Moore ve vysokém stupni těhotenství se objevil v srpnu 1991 na titulu magazínu Vanity Fair. Její matka se později také nechala vyfotit nahá, aby tento snímek zlomyslně parodovalaFoto: Profimedia.cz

Na začátku 80. let si Demi Moore přivydělávala jako modelka, dokonce se nechala fotit nahá. Její kamarádka a dočasná spolubydlící herečka Nastassja Kinski (56) ji přemluvila, aby zkusila štěstí jako herečka. Vyšlo to a na plátně debutovala malou roličkou ve filmu Choices. Do povědomí veřejnosti se dostala až díky seriálu General Hospital, kde ztvárnila Jackie Templeton.

První honoráře si užívala skutečně plnými doušky, většinu peněz roztočila na alkoholových a drogových večírcích. To odstartovalo její tříleté velmi bouřlivé období. Nejspíš by špatně dopadla, naštěstí ji zachránil průlom v herecké kariéře. V roce 1985 ji režisér Joel Schumacher (78) obsadil do filmu Eliášův oheň, kde měla hrát drogově závislou, což byl celkem paradox vzhledem k tomu, že se sama potýkala se závislostí na drogách a alkoholu. Režisér jí ale dal nůž na krk, pokud nebude chodit na natáčení střízlivá, vyhodí ji.

Foto: Profimedia.cz

Své fanoušky šokovala ve filmu Striptýz, kde několikrát odhalila ňadra Foto: Profimedia.cz

Láska na první pohled

Dva roky po rozvodu s prvním manželem, v roce 1987, se potkali s Brucem Willisem (62) a bláznivě se do sebe zamilovali. Po dvou měsících „randění“ byla svatba. Jako by tím začala nová, šťastnější kapitola jejího života. Na začátku devadesátých let zazářila v legendárním filmu Duch, za který byla nominovaná na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herečka.

Pak se to ale zase zvrtlo. Následovaly snímky Nic než trable, Neslušný návrh a Šarlatové písmeno, za které naopak dostala nominaci na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka. Tuto hereckou anticenu nakonec skutečně získala, a to za film Striptýz, za který ovšem dostala rekordně zaplaceno. Zlatou malinu si vysloužila také za film G. I. Jane, kde si kvůli roli vojenské důstojnice oholila hlavu. Těmito snímky diváky neohromila, navíc se pozornost veřejnosti spíš zaměřila na její osobní život, kterým se opět prohnala vichřice.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore a Bruce Willis zamířili k oltáři v roce 1987Foto: Profimedia.cz

V roce 1998 totiž s Brucem Willisem začali oficiálně žít odděleně a po dvou letech se rozvedli. Mají spolu tři dcery: Rumer (29), Scout (26) a Tallulah Belle (23). Jejich rozvod sice neprobíhal hladce a plnil stránky bulvárních plátků, nicméně zůstali dobrými přáteli a bez větších problémů zvládali výchovu dětí. Bruce a Demi dodnes platí za jeden z nejstabilnějších rozvedených párů Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Šťastná léta Demi s Brucem a dcerkou Rumer Foto: Profimedia.cz

Se třetím manželem, Ashtonem Kutcherem, to bylo o hodně složitější. Potkali se v roce 2003, kdy jí bylo 41 let a jemu 25 let. Bulvár o jejich vztahu psal jako o jasném reklamním triku, což se pokusili vyvrátit sňatkem v roce 2005. Navzdory velkému věkovému rozdílu vypadali vedle sebe skvěle a krásně se doplňovali.

Foto: Profimedia.cz

Poněkud zvláštní rodina. Zleva: bývalý manžel Bruce Willis, dcera Rumer, tehdy současný partner Ashton Kutcher, Demi Moore a pod nimi zleva: dcery Scout a nejmladší Talluah BelleFoto: Profimedia.cz

Psychické potíže a stres

Bulvární tisk jim však onu láskyplnou idylku nikdy moc nevěřil, nebo snad ani nepřál, a tak často propíral Ashtonovy nevěry. Poslední kapkou bylo, když Demi podvedl v den jejích narozenin s mladičkou studentkou. Podala žádost o rozvod a další dva roky se handrkovali o společný majetek, než byli konečně rozvedeni.

Tento tlak neustála, psychicky se zhroutila a těžké deprese tlumila drogami. Nakonec skončila v nemocnici v Los Angeles kvůli fyzickému kolapsu, což byl důsledek toho, že vdechovala oxid dusný neboli rajský plyn. Mluvilo se o tom, že se pokusila o sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore je údajně z nejhoršího venku a zase vypadá náramně. Tvrdí, že stres je hned po infarktu největším zabijákem, a tak se snaží proti němu veřejně bojovatFoto: Profimedia.cz

Kvůli zdravotním problémům přišla o roli feministky Glorie Steinem v životopisném filmu Lovelace o světoznámé pornohvězdě. V novinách se začaly objevovat snímky vychrtlé a zubožené herečky, kterou novináři začali podezírat také z anorexie. Podle listu The Sun prý vůbec nejedla, jen pila energetické nápoje.

Hlavně zásluhou dcer, které ji v podstatě donutily vyhledat odbornou pomoc, se postupně dala do pořádku. Dlouhodobý stres se na ní nicméně podepsal, v Tonight Show s Jimmym Fallonem například přiznala, že jí vypadly dva přední zuby, což šikovný dentista samozřejmě napravil.

Co byste Demi Moore popřáli k 55. narozeninám? 

Reklama

Načítám