Hlavní obsah

Vzorované punčocháče jsou hitem podzimu! Jak je nosit?

Foto: Deichmann

Foto: Deichmann

Reklama

Vzorované punčocháče oživí každý outfit. A pokud se naučíte využívat jejich přirozených schopností ve svůj prospěch, možná si na dlouhé nohavice nevzpomenete ani v zimě. Jenže zas tak jednoduché to s nimi nebude. Na co si během stylingu dávat pozor?

Článek

Potisky mají jednu velkou nevýhodu, mohou vám opticky přidat hned několik kil navíc. Abyste se podobnému scénáři vyhnuly, stačí se držet všeobecně známých faktů a při výběru punčochových kalhot i trochu při zemi. Růžové silonky s obřími srdíčky přenechejte jiným odvážlivkyním a sáhněte raději po decentních motivech, v kterých vám žádné módní faux pas nehrozí.

Kohoutí stopa 

Tmavé odstíny jsou sázkou na jistotu. Jestliže ale obyčejné černé punčocháče nesplňují vaše představy o originálním doplňku, vsaďte na průsvitnou variantu s elegantním potiskem kohoutí stopy. Takové silonky oblečte ke stejně vzorované sukni a svršek i boty zvolte opět v tmavé barvě. Černobílý look rozveselte hořčicovou kabelkou.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. rolák Gate, 698 Kč; 2. kabelka Tom Tailor (prodává Zoot), 1459 Kč; 3. punčocháče Calzedonia, 86 Kč; 4. boty Zara, 999 Kč; 5. sukně Opus (prodává Zalando), 860 KčFoto: Archiv firem

Kostky jsou vrženy 

Skvělou inspirací pro podzimní šatník jsou i slušivé uniformy studentů prestižních škol. Sako i skládaná minisukně patří mezi hlavní představitele zmíněného preppy stylu, a když je ozvláštníte kostkovanými silonkami, získáte model hodný obdivu. Při jejich navlékání dávejte pozor na to, aby byly vzorce symetrické. Jinak se těšte na přehlídku nelichotivých optických klamů.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sako Mango, 1599 Kč; 2. sukně Bershka, 549 Kč; 3. punčocháče Swedish Stockings (prodává About You), 729 Kč; 4. boty Baťa, 1999 Kč; 5. halenka s.Oliver, 1699 KčFoto: Archiv firem

Zimní varianta 

Jakmile se venkovní teploty ochladí, nikdo vás nepřesvědčí obléknout si nic jiného než kalhoty? Pak je čas na změnu. I v šatech z hřejivého úpletového materiálu vám může být příjemně, zvlášť když je doplníte o zimní punčocháče s jemným copánkovým vzorem. Šedivých tónů se držte v celém outfitu, ale chybu neuděláte ani s černými kozačkami.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. šaty Edited (prodává About You), 2449 Kč; 2. boty Massimo Dutti, 3995 Kč; 3. punčocháče Lindex, 449 Kč; 4. boty Creole (prodává Eobuv), 2119 Kč; 5. náramek Swarovski, 1790 KčFoto: Archiv firem

Originální vzor 

Milovnice nápaditých detailů jistě zaujmou silonky s netradičním vzorem v podobě dvoubarevných kaněk. Slušet jim budou jednoduché šaty, které můžete osvěžit páskem s nepřehlédnutelnou ozdobnou sponou. Kabelka v totožném odstínu doladí komplet k naprosté dokonalosti.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. šaty Pietro Filipi, 3490 Kč; 2. boty CCC, 899 Kč; 3. punčocháče Astratex, 249 Kč; 4. kabelka H&M, 499 Kč; 5. pásek Pinko (prodává Answear), 2499 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám