Hlavní obsah

Redakční test: Vyzkoušely jsme punčochy ve spreji

Foto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Foto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Reklama

Už jste slyšeli o tekutých silonkách, ale ještě vás nenapadlo je vyzkoušet? Nás v redakci ano: zajímalo nás, zda to funguje. Otestovali jsme proto punčocháče ve spreji i make-up na nohy a máme své favority.

Článek

Čeká vás plesová sezona, společenská událost nebo taneční soutěž? Pak by se vám mohl hodit náš tip: silonky ve spreji. Jsou skvělou alternativou ke klasickým tělovým punčoškám, které ovšem nevypadají kolikrát tak přirozeně a sehnat správný odstín v požadované kvalitě bývá problém. Navíc se často trhají, což se vám u „silonek“ v podobě zabarveného voděodolného spreje či make-upu rozhodně nestane.

Jak fungují silonky ve spreji

Punčochy ve spreji jednoduše nastříkáte, lehce rozetřete a necháte chvíli zaschnout. Na nohou se vytvoří hedvábný nenápadný film, který zakryje nedokonalosti či drobné žilky a perfektně sjednotí tón kůže podobně jako samoopalovací přípravky. Jediné, na co si musíte dát pozor, je správný odstín, který je třeba samozřejmě vyzkoušet.

Oproti klasickým samoopalovacím krémům však tekuté silonky můžete použít jen na danou akci. Výsledný efekt přirozené barvy je okamžitý stejně jako u tělového make-upu, který dobře kryje a lépe drží než klasický podklad na obličej.

Test tekutých punčoch i tělového make-upu

Následující produkty jsme vyzkoušeli v redakci a máme pro vás tipy pro světlý i tmavší odstín pleti.

1. Punčochy s hedvábím AirStocking

Foto: Archiv firmy

AirStocking Premier Silk, odstín Natural. Malé balení punčoch ve spreji obsahuje hydrolyzované hedvábí, které dodá nohám perleťový nádech, 56,7 g, 499 Kč, prodává LuxusnipradloFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Karin:

Musím se přiznat, že vynález punčoch ve spreji mě nechával naprosto chladnou a sama od sebe bych si je nikdy nekoupila. O to více mě překvapily. Po aplikaci byla pokožka nohou na první pohled sjednocená, hebká a celkově krásnější. Ještě bych chtěla podotknout, že nanášení samoopalovacího krému je pro mě absolutní tabu (vždy skončím s oranžovými fleky), ovšem punčochy ve spreji zvládnu aplikovat bez nejmenších problémů.

Jako plus hodnotím i to, že nezanechávají skvrny ani na bílém oblečení a efekt vydrží téměř celý den. Balení je skladné, a pokud vás čeká nějaká významnější událost, můžete ho schovat do kabelky. A jaké je shrnutí? Až mi přípravek dojde, okamžitě objednávám další.

2. Voděodolný make-up Dermacol

Foto: Archiv firmy

Dermacol, Perfect Body Make-up, odstín Pale. Voděodolný tělový make-up lehké textury s panthenolem a vitaminem E má vysokou schopnost krytí, 100 ml, 99 KčFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka:

Make-up na nohy za mě ideálním řešením není. Na zkoušku jsem měla o něco světlejší odstín, než bych potřebovala, a trochu mi vadila i jeho pudrová vůně, která byla v teple více cítit. Make-up působil jako silnější punčošky, což já moc ráda nemám. Navíc, jen co jsem si dala na nohy notebook, hned byl špinavý, takže pozor, aby člověk nenechával fleky na světlé židli.

Kdyby se ovšem vychytal odstín, dovedu si představit, že bych produkt sem tam využila. Na druhou stranu totiž scelil a sjednotil barvu kůže na nohou a zakryl žilky i drobné nedokonalosti. Jeho plus je i velmi nízká cena.

3. Cocciné na tmavší kůži

Foto: Archiv firmy

Cocciné Sunny Legs, odstín pro tmavou kůži. Punčocháče ve spreji zanechávají hedvábný povlak s efektem přirozeně opálených nohou, 100 ml, 105 Kč, prodává BotoshopFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla:

Od punčoch ve spreji jsem neměla žádná velká očekávání, ale byla jsem velmi mile překvapena. Se sprejem se pracovalo dobře a na nohou se hned vytvořil jemný zabarvený film. Rukama jsem ho velmi snadno zapracovala a kupodivu nezůstaly nikde žádné fleky. Nohy příjemně voněly a byly krásně hladké a jemné na dotyk.

Mám po létě trošičku tmavší odstín a navíc jsem hodně pihatá. Neviditelné punčochy vše dobře sjednotily a kupodivu mi vydržely na nohou celý den. Určitě si je vezmu na nějaký večírek, neboť tělové silonky do společnosti nenosím, vždy mám pocit, že nevypadají přirozeně. Jediný háček byl v tom, jak barvu z nohou dostat dolů. Musela jsem si vzít na pomoc peeling.

4. Tekuté silonky Sally Hansen

Foto: Archiv firmy

Sally Hansen Airbrush Legs, odstín Light Glow. Voděodolný tónovací sprej na nohy obsahuje extrakt z řas, který pozitivně působí na mikrocirkulaci a vytváří přirozený vzhled nohou, 75 ml, 299 Kč, prodává drogerie DMFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucka:

Jsem světlejší typ a testovaný odstín mi skvěle sedl. V návodu doporučují nanést ho na ruku a pak rozetřít na noze. Pro mě je ale pohodlnější nanášet barvu přímo ze spreje, ovšem z dostatečné dálky zhruba 15 cm. Když někde ulpí barvy víc, rozetřu ji rukama. Efekt je sametový, sjednocuje tón kůže a zakryje nedokonalosti – prostě jako make-up.

Doporučují nechat zaschnout minimálně 60 sekund před oblékáním, ale je dobré tomu dát delší chvilku. Dokážu si představit využití na nějaké akce, jako jsou třeba plesy nebo taneční soutěže, kterých se nyní sama účastním – trénuju totiž latinskoamerické a standardní tance. Upřímně ale pro mě fungují lépe samoopalovací krémy nebo pěny, které mají dlouhotrvající efekt. Na druhou stranu musím uznat, že barva drží na nohou skvěle. Přežila i taneční trénink a oblečení mi to neumazalo.

Před plesovou sezonou jsme otestovali i masky na rty!

Reklama

Načítám