Hlavní obsah

Slavné ženy, které mají doma zajíčka. A ten velikonoční to není…

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Láska nemá žádné hranice, natož ty věkovéFoto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou známé, slavné a navíc se pyšní výrazně mladším partnerem. Co je tak lákavého na životě se zajíčkem? A opravdu platí, že vedle něho omládnete? Soudě podle mnoha celebrit tomu tak opravdu může být.

Článek

Článek si můžete poslechnout také v audioverzi.

Říká se, že věk je jenom číslo. A pokud je dvěma lidem spolu dobře, je jedno, jaký je mezi nimi věkový rozdíl. Platí to i pro vztahy, kde je tou výrazně starší právě žena? Důkazů bychom i mezi známými osobnosti našli více než dost. Taková Madonna neváhala randit s o 35 let mladším partnerem, a i když vztah nevydržel, evidentně vedle něho pookřála. I Demi Moore měla po rozchodu s Brucem Willisem výrazně mladšího partnera. Ashton Kutcher byl mladší o 16 let a manželé byli přes osm let. Když Demi oznamovala jejich rozchod, řekla, že to dělá s velkým smutkem a těžkým srdcem.

„Nerovná“ partnerství mají samozřejmě jistá specifika, své plusy i minusy a každý, kdo se do podobného vztahu hodlá pustit, by měl mít jasno hned na začátku.

Stárnoucí žena a mladý muž

Mít vedle sebe mladého, hezkého a sexy muže je samozřejmě příjemné. Zajíček vedle zralé ženy představuje spoustu výhod:

  • Životní elán. Je mladý a má dostatek energie a síly žít. Má chuť do života, dost elánu podnikat společné aktivity na rozdíl od staršího muže, který už často chce mít svůj klid.
  • Sex. Je potřeba si to přiznat, mladší muži prostě víc vydrží. V posteli si tedy s pětadvacetiletým mladíkem užijete nejspíš o dost častěji než se starším mužem.
  • Motivace. „Mladý přítel může být dobrým motorem, motivací, aby žena nestagnovala, dbala o sebe, líbila se,“ říká psychoterapeutka Lucie Mucalová. Spousta žen díky tomu vedle mladíka fyzicky i psychicky omládne.
  • Obdiv. Mladší muž ke své starší a zkušenější partnerce leckdy vzhlíží, obdivuje ji. Často si cení jejího životního nadhledu, což je ženám samozřejmě příjemné.

Jaká jsou rizika „nerovného“ vztahu?

Každá mince má ale samozřejmě dvě strany, takže vedle těchto příjemných věcí s sebou tento vztah nese i určitá rizika a možné komplikace. V prvé řadě je nutné počítat s ne vždy pozitivními reakcemi okolí, včetně třeba ženiných nejbližších příbuzných. „Mnoho lidí má škatulky a tento pár se bude zřejmě v jejich očích vymykat,“ potvrzuje Lucie Mucalová. Tohle je potřeba naučit se ignorovat, nenechat se poznámkami okolí nahlodat, nemít kvůli tomu pochybnosti o svých citech.

A také pozor na žárlivost. Vedle mladého muže se nejspíš budou pohybovat i ženy v jeho věkové kategorii, které mohou starší ženu znejistit, vzbudit v ní žárlivost. Tady je potřeba být si vědoma své hodnoty a mít zdravé sebevědomí.

Bohužel se také často stává, že si po určitém čase začne žena vedle mladého muže připadat jako jeho matka. Mladíci, které přitahují starší ženy, nemají mnohdy vyřešený svůj vztah s matkou. Chybějící lásku proto hledají u zralejších žen. I s tím je třeba počítat.

Děti ano, či ne?

A je tu také jedna zásadní věc, kterou je potřeba si vyjasnit hned na začátku vztahu, a to otázka dětí. V tomto případě hrají věk a čas proti vám.

Ženě může být třeba čtyřicet, je bezdětná, ale po miminku touží. Ovšem co když se její mladý přítel na roli otce ještě necítí? Na čekání tady čas jednoduše není a tlačit zajíčka do dětí se nevyplácí. I mezi celebritami hodně vztahů skončilo právě z tohoto důvodu a je to více než pochopitelné.

Které celebrity se toho nebojí a do vztahu s výrazně mladším mužem bez váhání šly? A Jak jste na tom vy? Hlasujte v anketě pod článkem.

Anketa

Měla jste někdy vztah s výrazně mladším mužem? A jaké to bylo?
Ano, a doporučuji všem!
44,3 %
Ano, ale znovu bych do toho nešla.
11,7 %
Ne, a ani o tom neuvažuji.
35 %
Zatím ne, ale nebránila bych se tomu.
9 %
Celkem hlasovalo 2948 čtenářů.

Reklama

Načítám