Hlavní obsah

Je jim přes 50, ale v plavkách vypadají na 30! Vděčí za to jídelníčku, tanci i plavání

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na ně se leckomu vaří krev. Není možné, že je jim tolik, za tím je určitě spousta plastik a šikovné filtry při focení… Pravda je ale často trochu jiná. Mnohem nudnější a přízemnější. Jak to tyto slavné padesátnice dělají, že vypadají tak dobře?

Článek

Vypadat dnes v padesáti o deset i více let mladší není zase takový kumšt. Příkladů by se našlo víc než dost. Nejvíc na očích jsou samozřejmě celebrity, jejichž snímky s dokonalými křivkami i vyhlazenou pletí jsou k vidění nejčastěji.

Námitka, že na to, aby se o sebe dobře staraly, mají dostatek času, příležitostí i financí, není určitě od věci, ale vězte, že ani ony to nemají zadarmo. Aby vypadaly takhle skvěle, musejí na sobě tvrdě makat, žádná velká kouzla za tím nejsou. Smutné, ale pravdivé. A pro mnohé i inspirující…

Jennifer Lopez

Nekouří, nepije alkohol a hodně dbá na vyvážený jídelníček. Tvrdí, že se vyhýbá i kávě, přednost dává čisté vodě – dopřává si sedm sklenic denně. Na jejím menu byste našly především vaječné bílky, netučné maso, ryby a ořechy. Jejím oblíbeným obědem je salát z kadeřávku s dýňovými semínky a vejcem nebo fetou. Má ráda i mexickou kuchyni, což je pochopitelné vzhledem k jejím portorickým kořenům.

Vyhýbá se pečivu i sladkostem, sacharidy v jejím jídelníčku představují hlavně rýže a fazole, na kterých vyrostla, a chutná jí i quinoa. Postavu si udržuje tancem, cvičí až pětkrát týdně, a jak na ni prozradil její trenér David Kirsch, dává přednost akčnímu energickému pohybu a pravidelně posiluje všechny partie těla. Není tedy divu, že i ve svých čtyřiapadesáti letech má Jennifer Lopez spoustu nabídek na focení reklam v plavkách i prádle.

Foto: Profimedia.cz

Na pláži v plavkách vypadá Jennifer Lopez skvěle, při focení reklam na spodní prádlo ještě o něco líp… Vpravo v nové kampani pro značku IntimissimiFoto: Profimedia.cz

Salma Hayek

Málokterá slavná kráska je ochotná veřejně vykřičet do světa, že musí hubnout, šestapadesátiletá Salma Hayek se ovšem otevřenosti nebojí. Před dvěma lety musela shodit kvůli roli ve snímku Ridleyho Scotta Klan Gucci, a jak přiznala v jednom rozhovoru, lehké to nebylo a šlo to pomalu: „Kila letí nahoru rychle, ale trvá to pak dlouho, než je zase ztratíte.“

Jí se ale disciplína v jídle, které miluje, lásce k tanci, plavání v moři i procházkách vyplatila. S výsledkem – skvěle vypracovaným tělem – se později pochlubila: na sociálních sítích zveřejnila sérii snímků v bikinách a negativní komentáře, proč má potřebu se ve svém věku takhle vystavovat, odbyla mávnutím ruky. „Musela jsem hodně a dlouho dřít, abych se dostala do formy a mohla se ukazovat v plavkách, tudíž se hezkými fotkami klidně pochlubím. Nestydím se za to,“ svěřila se fanouškům.

Foto: Profimedia.cz

Bujné křivky Salma Hayek rozhodně neskrývá a ráda se svým vypracovaným tělem pochlubíFoto: Profimedia.cz

Halle Berry

Bývalá Bondgirl si stále udržuje skvělou figuru mimo jiné i díky cukrovce, kterou jí lékaři odhalili ve 22 letech. Byla tehdy okolnostmi donucena najet na pravidelnou zdravou stravu a přidat fyzickou aktivitu. Pohyb ovšem šestapadesátiletá Halle Berry miluje a se svým trenérem Peterem Leem Thomasem maká pětkrát týdně. Při trénincích i ráda experimentuje a zkouší nové věci a nebrání se ani boxu nebo posilování s těžšími váhami.

Vše ráda sdílí na instagramu, kde ji můžete vidět, třeba jak zvedá betonové tvárnice. Nedá dopustit na ketodietu, tedy jídelníček s minimem sacharidů, a také je zastánkyní přerušovaného půstu. A výsledek stojí za to.

Foto: Profimedia.cz

Když se v bondovce Dnes neumírej v roce 2002 vynořila v oranžových plavkách z vody, fanoušci šli do kolen. 21 let poté by Halle Berry v roli obstála bez problémů znovuFoto: Profimedia.cz

Demi Moore

Šedesátiletá filmová hvězda a bývalá manželka Bruce Willise má stejnou, velmi štíhlou postavu po celý život, za což v posledních letech vděčí především veganství, raw stravě a abstinenci. Ve své knize vzpomínek Život naruby se ovšem svěřila, že před třicítkou dřela v posilovně jako o závod. Prý to odstartovala role ve filmu Pár správných chlapů, kvůli níž se potřebovala dostat do dobré fyzické kondice. „Cítila jsem, jako bych nemohla přestat cvičit,“ popisuje.

A postupně si vypěstovala i anorexii. „Když jsem točila Striptýz, snídala jsem půl hrnku ovesné kaše připravené z vody a pak jsem za celý den jedla jen protein a nějakou zeleninu,“ řekla Demi Moore s tím, že si neuvědomovala, že má problém. Dnes už myslí především na své zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore ve svých memoárech přiznala, že mívala nízké sebevědomí, nevěřila si a měla pochybnosti o své přitažlivosti, což ji dovedlo až k poruše příjmu potravy a závislosti na cvičeníFoto: Profimedia.cz

Brooke Shields

Modelka a herečka, která byla ve čtrnácti letech nejmladší modelkou, která se kdy objevila na obálce Vogue, a v 80. letech patřila mezi největší módní ikony, v jednom rozhovoru prohlásila, že patří mezi odpůrkyně plastických operací. Říznout by prý do sebe nikdy nenechala.

Přesto se Brooke Shields snaží, co může, aby i dva roky před šedesátkou vypadala co nejlépe. Přiznává, že samo od sebe to není, v tělocvičně dře prakticky denně a na sociálních sítích burcuje ženy, aby se k ní přidaly. „Pokud se nebojíte být sexy, zacvičte si se mnou,“ vyzývá, aby se nebály protáhnout tělo i po padesátce.

Foto: Profimedia.cz

Když hrála ve svém asi nejslavnějším snímku Modrá laguna, bylo Brooke Shields 14 let. Dnes, po 43 letech, by to určitě zvládla takyFoto: Profimedia.cz

Načítám