Hlavní obsah

Welsh rabitt: Zapečený chléb se sýrem a pivem

Hodnocení:
(63)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Také máte rádi teplý, roztékající se sýr, ideálně ještě s křupavou ogrilovanou krustou? Tak zkuste tuhle skvělou chuťovku podle starého anglického receptu. A i když se „ty jediné správné“ předpisy na přípravu liší, základ zůstává stejný – čedar a pivo. Nejlépe silné anglické.

Ingredience pro:
4 porce
Na sýrovou omáčku budete potřebovat:
  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml tmavého piva
  • 250 g vyzrálého čedaru
  • 1 lžíce anglické hořčice
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 1 lžička kajenského pepře
Dále si připravte:
  • 6 plátků chleba
  • 6 plátků másla
Článek

Krok 1: Plátky chleba tence potřete máslem a krátce opečte na grilu, až začnou chytat barvu. Sýr nastrouhejte nahrubo.

Krok 2: V malé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo, přidejte mouku a krátce osmažte. Vlijte do směsi pivo a dobře rozmíchejte. Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku a strouhaný sýr a na slabém plameni prohřívejte, až se sýr rozpustí a dokonale spojí s pivem.

Krok 3: Sýrovou směs navršte na připravené tousty, poprašte kajenským pepřem a ještě krátce zapečte pod grilem. Podávejte horké s pivem.

Moje tipy: Místo chleba použijte příčné plátky opečené bagety a servírujte jako chuťovku hostům. Když neseženete anglickou hořčici, můžete ji nahradit lžičkou dijonské.

Používáte také pivo jako ingredienci při vaření?

ynezorPumanzeSaNyknalC
23. 7. 2018

Reklama

Sdílejte článek