Článek
01.
Plátky chleba tence potřete máslem a krátce opečte na grilu, až začnou chytat barvu. Sýr nastrouhejte nahrubo.
02.
V malé pánvi rozpusťte na středním plameni máslo, přidejte mouku a krátce osmažte. Vlijte do směsi pivo a dobře rozmíchejte. Přidejte hořčici, worcesterskou omáčku a strouhaný sýr a na slabém plameni prohřívejte, až se sýr rozpustí a dokonale spojí s pivem.
03.
Sýrovou směs navršte na připravené tousty, poprašte kajenským pepřem a ještě krátce zapečte pod grilem. Podávejte horké s pivem.
Moje tipy: Místo chleba použijte příčné plátky opečené bagety a servírujte jako chuťovku hostům. Když neseženete anglickou hořčici, můžete ji nahradit lžičkou dijonské.
Používáte také pivo jako ingredienci při vaření?