Hlavní obsah

Z Demi Lovato jsou oni, ze Zaca Efrona idol žen: takhle se proměnily hvězdy Disney Channelu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musí se jim nechat, že na produkci potenciálních hvězd mají talent. Z vesměs neznámých dětí a teenagerů, kteří se objevili na Disney Channelu, se staly přes noc ikony dětí a dospívajících. A pro spoustu z nich to byl jen začátek. Kdo z téhle party to dotáhl nejdál?

Článek

Lepší startovací můstek si přát nemohli. Televizní stanice Disney Channel, která cílí na děti i teenagery, změnila životy bezpočtu začínajících herců a zpěváků. Kteří z nich vytěžili ze své Disney slávy nejvíc a daří se jim i patnáct, dvacet let poté?

Selena Gomez (29)

Hraní se začala věnovat v deseti letech, kdy se objevovala v pořadu pro nejmenší, na zlomový moment si ale musela ještě pět let počkat. Selena Gomez se ale posléze upsala Disney Channelu a jejich seriálu Kouzelníci z Waverly (2007–2011), který získal spoustu ocenění včetně Emmy a z ní udělal hvězdu. V době natáčení si tmavovláska udělala čas i na další projekty – zahrála si v několika filmech pro mladistvé a zároveň se pustila do hudby. Na svém kontě má několik alb, posledními jsou Rare (2020) a španělské Revelación (2021). Slovo rare (vzácný) má zpěvačka evidentně v oblibě. Rare Beauty je i její nová řada dekorativní kosmetiky.

Foto: Profimedia.cz

Fotky od sebe dělí čtrnáct let. Dnes je z kouzelnice Seleny Gomez úspěšná zpěvačka s pátým nejsledovanějším účtem na Instagramu v roce 2021. Followerů má více než 300 milionůFoto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (29)

Přestože se jmenuje Destiny Hope Cyrus, nikdo z rodiny jí, díky její stále dobré náladě, neřekl jinak než Smiley. Z dětské přezdívky pak vzniklo jméno Miley, pod kterým zpěvačku zná celý svět. Energická blondýnka se proslavila rolí v seriálu Hannah Montana (2006–2011), ve kterém hrála populární zpěvačku v utajení, a tento Disney počin byl mezi dětmi a dospívajícími natolik populární, že se z Miley Cyrus stala hvězda ze dne na den. Po poslední klapce se naplno věnovala hudbě, ve které se jí mimořádně daří. I díky četným kontroverzním vystoupením se vymanila se ze škatulky hodné holky, která dělá jen to, co se od ní očekává. Na svém kontě má velkou spoustu hitů a s kariérou zdaleka nekončí. Její poslední (sedmé!) album vyšlo před dvěma lety a jmenuje se Plastic Hearts.

Foto: Profimedia.cz

Hannah Montana dospěla v sebevědomou, silnou zpěvačku, která dobře ví, co chceFoto: Profimedia.cz

Demi Lovato (29)

Ze stejné generace, jako dvě předchozí dámy, je i Demi Lovato. Zlomový byl film Camp Rock (2008), ve kterém se v šestnácti letech objevili po boku populárního boy bandu Jonas Brothers. Přijali ještě několik rolí, stále více je to ale táhlo hudbě. Jejich skvěle nastartovanou kariéru ale čím dál častěji narušovaly osobní problémy a v osmnácti letech skončili v léčebně. Přiznali, že trpí bipolární poruchou, bulimií, sebepoškozováním a problémy řešili užíváním alkoholu a návykových látek. Vrátili se k hudbě, nahráli několik alb a zdálo se, že jsou na dobré cestě, se svými démony ale stále bojují. Před čtyřmi lety nazpívali písničku Sober, ve které se omlouvají, že s návykovými látkami nedokázali přestat, o něco později byli opět v léčebně. V roce 2021 prohlásili, že se cítí jako nebinární a preferují oslovení „oni“.

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato natočili dokument o svých největších démonech s názvem Dancing With The DevilFoto: Profimedia.cz

Hilary Duff (34)

Herečka a dnes už trojnásobná máma Hilary Duff podepsala jako malá smlouvu s Disney na seriál Lizzie McGuire (2001–2004). V několika rolích se objevila už předtím, tento seriál ale nastartoval její kariéru. Blondýnka se pak objevila v pár populárních love story filmech jako Moderní Popelka (2004), Nikdy to nevzdávej (2004) nebo Dokonalý chlap (2005), natočila i hudební alba. V posledních letech se věnovala především rodině, k natáčení se ale nedávno vrátila, a to ve velkém. Dostala hlavní roli v seriálu Jak jsem potkala vašeho otce, který je spin-off legendárního sitcomu Jak jsem potkal vaši matku (2005–2014). První díl měl premiéru na streamovací platformě Hulu v lednu a potvrzená už je i druhá série, naplánovaná na příští rok.

Foto: Profimedia.cz

Seriál Lizzie McGuire začala natáčet ve čtrnácti letech, dnes jí život plní rodina a natáčení sitcomu Jak jsem poznala vašeho otceFoto: Profimedia.cz

Zac Efron (34)

Na na na na… Pokud jste viděli populární film Muzikál ze střední (2006), určitě už vám v hlavě hraje hudba. Z do té doby nepříliš známého herce Zaca Efrona se stal miláček všech dospívajících holek a spolu s ním se proslavila i jeho filmová parťačka Vanessa Hudgens (33). Holčičí idol toho ve filmu dost nazpíval, výšky mu prý ale dvakrát nešly, a tak se k němu někdy přidal hlas jiného zpěváka. Na Grammy to asi nebude, herec je ale Zac Efron obstojný. Po dvou pokračováních středoškolského hitu si zahrál v řadě filmů jako Talisman (2012), Sousedi (2014), Největší showman (2017) nebo Zlo s lidskou tváří (2019), kde ztvárnil sériového vraha Teda Bundyho. Letos ho můžete vidět ve dvou nových filmech – v thrilleru Zlato a remaku Žhářka, který bude v kinech v květnu.

Foto: Profimedia.cz

Osmnáctiletý kluk vyzrál v muže, kterého zajímá víc než jen image a úspěšná kariéra. V dokumentu Netflixu Nohama na zemi (2020) objíždí Zac Efron svět a zjišťuje, jak žít udržitelně a v souladu s přírodouFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám