Hlavní obsah

Návrat Demi Lovato: Překonala závislost a je zpět!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato je hvězda, která se dostala do Hollywoodu jako dítě a během kariéry toho stihla projít už hodně – třeba předávkování drogami. Nyní je ale zpět a zdá se, že všechny démony nechala zavřené za dveřmi minulosti.

Článek

V červenci 2018 se americká zpěvačka a herečka Demi Lovato (27) předávkovala drogami a skončila v nemocnici. Od té doby o ní nebylo slyšet – čas na rekonvalescenci byl více než potřeba. O rok a půl později byla připravená se do toho zase vrhnout a nová hudba i nová Demi jsou zde. A možná i nová láska.

2008: Camp Rock 

Poprvé se objevila v televizi v roce 2002 v seriálu Barney a přátelé (1992–2010). Když jí bylo patnáct, její hvězda vystoupala hodně vysoko díky filmu Camp Rock (2008), kde si zahrála společně s Jonas Brothers, hudební skupinou tří bratrů, která mimochodem znovu sklízí slávu. Od filmu se pak Demi Lovato přemístila před mikrofon a vydala první album Don’t Forget. Herectví pro ni bylo vždy jen koníčkem, ale hudba k ní „promlouvá přirozeně“, řekla v jednom rozhovoru. A proto o rok později vydala další desku Here We Go Again.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo jako holčička v seriálu Barney a přátelé v roce 2002, vedle na premiéře filmu Camp Rock o šest let pozdějiFoto: Profimedia.cz

2010: Začarovaný kruh

Už v 17 letech začala zpěvačka experimentovat s kokainem a alkoholem. O rok později se ocitla poprvé v léčebně, poté co fyzicky napadla tanečnici ze svého týmu. Stáhla se tehdy do soukromí, protože jí byla diagnostikována bulimie a bipolární porucha. Ale už napřesrok se ze všeho vyzpívávala v písni Skyscraper z alba Unbroken (2011).

Do léčebny pro odvykání alkoholu se zase vrátila v roce 2013 a později přiznala, že během pobytu pořád užívala heroin. Mohla mít všechnu pomoc, kterou potřebovala, ale ona ji neuměla přijmout. Lhala a manipulovala s lidmi tak, aby si vždy zajistila dávku. Bylo období, kdy drogy užívala každý den. Nicméně, i přes svůj zdravotní stav a závislosti, zvládla natočit další, čtvrté album s názvem Demi (2013).

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato v roce 2011 a 2013. S barvami vlasů experimentovala vždycky!Foto: Profimedia.cz

2017: Osobní zpověď

V roce 2017 se rozhodla jít s kůží na trh v rámci dokumentu Demi Lovato: Simply Complicated (najdete ho i na YouTube). Mapuje vznik alba Tell Me You Love Me (2017) a mladá žena se zde zpovídá z hodně osobních věcí. Třeba hned na začátku přiznává, že je z interview nervózní, protože když dělala naposled podobné, byla na kokainu. Popisuje také složité dětství, kdy rodinu opustil její otec závislý na alkoholu i drogách.

Foto: Profimedia.cz

Klip Sorry Not Sorry válcoval hitparády v roce 2017Foto: Profimedia.cz

2018: Výročí i předávkování

Rok 2018 začala zpěvačka optimisticky. V březnu oslavila pět let bez alkoholu, což u 25leté osoby zní až nepatřičně. V létě ale došlo k relapsu – přiznala se v písni Sober (Střízlivá), na jejímž vzniku se podílela i autorsky. O měsíc později internet zaplavila zpráva, že Demi Lovato převezli do nemocnice v bezvědomí. Důvodem bylo předávkování drogami. Zpěvačka se ale nedala a ze dna se dostala znovu.

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato v květnu 2018 a rok po předávkováníFoto: Profimedia.cz

2020: Comeback

Koncem ledna 2020 se poprvé za rok a půl od předávkování postavila na pódium. Na Grammy si svým vystoupením, na jehož začátku jí ukápla slza a musela začít znova, vysloužila potlesk vestoje. V talkshow Ellen DeGeneres (62) se v březnu rozpovídala, jak se stalo, že začala znova pít, což ji nakonec dovedlo až k předávkování: celých pět let vydržela bez alkoholu, ale pořád se prý cítila stejně špatně. K tomu všemu panovaly rozpory v jejím týmu, cítila se osamělá, a tak si řekla, že alkohol to už nezhorší.

Foto: Profimedia.cz

Emotivní vystoupení na letošních Grammy, první od předávkování v červenci 2018Foto: Profimedia.cz

I Love Me

Demi Lovato je majitelka plných křivek a hrdě je nosí. Dřív to tak nebývalo, žila v kolotoči neustálých diet a v sevření bulimie. V dokumentu Simply Complicated řekla, že porazit drogovou a alkoholovou závislost bylo lehčí než si poradit s bulimií – s tou stále bojuje. Ve zmíněné talkshow se také svěřila, že ani k narozeninám si nemohla dopřát klasický dort: byl jen z melounu a zdobila ho nízkotučná šlehačka. Letos si ale dala opravdový piškot a brečela z toho štěstím.

V centru její nové životní kapitoly je přijetí sama sebe, takže už žádné retušované fotky. Na Instagramu se pochlubila snímkem v plavkách, kde je vidět celulitida. Tak normální věc a současně takový strašák! Ale Demi Lovato už odmítá plnit standardy krásy druhých, tohle je její pravé já, tak proč ho měnit? Potvrdila to nejnovější písničkou s všeříkajícím názvem: I Love Me – Miluju sama sebe.

Foto: Profimedia.cz

Demi Lovato v nejnovější kampani pro sportovní značku FableticsFoto: Profimedia.cz

Nejde jí o pohlaví, ale o lásku

V současnosti také znovu randí. Jejím novým objevem je herec Max Ehrich (28), ale zatím o nic vážného asi nejde. V nejnovějším rozhovoru pro Harper’s Bazaar totiž řekla, že je single. Demi Lovato, která o sobě už v minulosti prohlásila, že je bisexuálka, se také nechala slyšet, že jí nejde o pohlaví, ale spíš o souznění mezi dvěma lidmi. A proto si dokáže představit, že nečeká na žádného muže, ale že bude jednou děti vychovávat se ženou.

Hvězdy, které jsou v showbyznysu odmala, to nemají jednoduché. Kdo další překonal zdravotní i psychické potíže? Návrat Seleny Gomez (27)!

Reklama