Hlavní obsah

Sestry v akci aneb Slavné a úspěšné sesterské dvojice: Znáte je z filmů, kurtů i mol

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vypadá to, jako by měly úspěch zakódovaný ve své DNA. V tom, co dělají, jsou totiž zatraceně dobré. Obě dvě. Které sestry se ve svých oborech proslavily? Pojďte si je připomenout.

Článek

Daří se jim oběma. Pokud znáte jméno jedné z nich, s největší pravděpodobností budete znát i to druhé. Jsou to herečky, modelky, návrhářky nebo sportovkyně a vzájemně se mohou plácat po ramenou. O kterých sestrách se mluví jako o super úspěšných?

Mary-Kate & Ashley Olsen

Svou první hereckou příležitost dostaly už coby devítiměsíční miminka. Blonďaté holčičky se střídaly v jediné roli, díky čemuž mohl štáb sitcomu Plný dům (1987-1995) pohodlně natáčet – doba, kterou může dětská hvězda strávit na place, je totiž zákonem omezená. Sestry během devíti let filmování nezískaly jen tučný honorář, ale především herecké zkušenosti. Od poloviny devadesátých let natočily bezpočet filmů, které jim přinesly obrovskou popularitu, a to i přesto, že měly velmi podobný děj. Jejich posledním společným dílem byl film Jeden den v New Yorku (2004), po kterém superhvězdy s herectvím sekly a začaly se věnovat módě, která se stala jejich vášní. V roce 2006 založily luxusní brand The Row a během let vybudovaly minimalistickou cool značku, o jejíž oblečení se módní nadšenci perou.

Foto: Profimedia.cz

Z dětských hereček se staly úspěšné návrhářky, které za svou píli získaly i několik prestižních ocenění CFDA. Sošku si přebraly jako nejlepší designérky dámského oblečení a několikrát zaskórovaly i se svými doplňky. Vlevo je Ashley, vpravo Mary-KateFoto: Profimedia.cz

Gigi & Bella Hadid

Jedné krve jsou i dvě známé modelky – blondýnka Gigi Hadid (26) a její o rok mladší, tmavovlasá sestra Bella (25). Jejich máma Yolanda Hadid (58) je sama bývalou modelkou, holkám ale dala zelenou až v osmnácti letech, kdy se obě dostaly pod křídla agentury. Ze sester se během let staly modelingové hvězdy objevující se na všech titulních stranách, týdnech módy i v kampaních. Gigi se posledně dala slyšet, že své astronomické honoráře za poslední fashion week věnuje na podporu Ukrajiny, Bella se pro změnu pere sama se sebou a svou psychikou. Teprve teď přiznala, že je po plastice nosu, které lituje, a prozradila, že celé dospívání strávila na tvrdých dietách.

Foto: Profimedia.cz

Přestože mají krásný vztah, bok po boku se v modelingu objevují málokdy. Výjimkou je letošní kampaň značky Versace, kde Gigi (vlevo) objímá svou mladší sestru BelluFoto: Profimedia.cz

Kendall & Kylie Jenner

Pokud nedržíte krok s Kardashianovými, potřebujete se zorientovat – Kendall (26) a Kylie (24) jsou dcery producentky a televizní hvězdy Kris Jenner (66) a Caitlyn Jenner (72), která v roce 2015 podstoupila změnu pohlaví. Předtím se ještě jako Bruce Jenner věnovala desetiboji a na svém kontě má i olympijské vítězství. Sestry mají několik starších sourozenců, které má Kris z předchozího manželství s Robertem Kardashianem (†59). Ano, řeč je o celebritě z povolání Kim Kardashian (41) a také Kourtney (42), Khloe (37) a Robovi (34), který se jako jediný muž v rodině nejmenuje na K.

Vraťme se ale k mladším sestrám Jennerovým. Kendall prorazila v modelingu a dařilo se jí natolik, že byla v roce 2018 vyhlášena nejlépe placenou modelkou světa. Zadarmo to ale nebylo – brunetku zastupovala agentura už od třinácti let a nemá toho za sebou málo. Dobře se má i její mladší sestra Kylie, která se našla v podnikání a kosmetice. V roce 2015 založila vlastní kosmetickou značku, která brzy dosahovala neuvěřitelných obratů. Oba navrhují od roku 2012 i vlastní oblečení. Časopis Forbes o Kylie dokonce mluvil jako o nejmladší miliardářce, tvrzení ale po nějakém čase negoval. Ukázalo se totiž, že příjmy firmy nebyly, ehm, přesné.

Foto: Profimedia.cz

Kendall (vlevo) je jednou z nejlépe placených modelek světa, Kylie zase vlastní populární kosmetickou značkuFoto: Profimedia.cz

Dakota & Elle Fanning

Věděli jste, že jsou tyhle dvě herečky sestry? Starší Dakota (28) se toužila objevit na obrazovkách už jako dítě. V pouhých šesti letech vyhrála konkurz na film Jmenuji se Sam (2001), ve kterém hrála po boku Seanna Penna (61). A to byl teprve začátek. Talentovaná blondýnka sekundovala herci Robertu De Nirovi (78) ve Hře na schovávanou (2005), ve velkolepé Válce světů (2005) hrála dceru Toma Cruise (59) a výčet filmů, ve kterých zářila, stále rostl. Ale mladší ségra Elle (23) nezůstávala pozadu. Coby dvouletá si zahrála mladší verzi vlastní sestry, i ona se ale vlastních rolí dočkala. Znát ji můžete především z fantasy pohádky Zloba – Královna černé magie (2014) nebo filmů Ženy 20. století (2016), Sidney Hall (2017) či Deštivý den v New Yorku (2019). Zajímavé je, že rodiče mladých hereček jsou z úplně jiného světa – jejich máma hrála profesionálně tenis, táta baseball.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče byli sportovci, holky se vrhly na herectví. Dakota (vlevo) a Elle proslavily příjmení FanningFoto: Profimedia.cz

Serena & Venus Williams

Když je řeč o úspěšných sestrách, nedají se vynechat jména amerických tenistek, které jsou řazeny mezi nejlepší hráčky historie. Serena (40) je jednou z nejlépe vydělávajících sportovkyň světa a v ženském tenise drží jednoznačně prvenství. Těsně v závěsu je její o rok starší sestra Venus (41). I Serena koketuje s podnikáním v módě, obě sestry spoluvlastní klub amerického fotbalu Miami Dolphins Chcete o jejich příběhu a začátcích vědět více? Pusťte si nový film Král Richard: Zrození šampiónek (2021) s Willem Smithem (53) v hlavní roli. Je natočený podle skutečnosti a ukazuje příběh otce a trenéra hvězd, který chce dcery dostat na světovou tenisovou scénu. Mimochodem Will Smith získal za tuto roli Zlatý glóbus i BAFTU.

Foto: Profimedia.cz

Venus (vlevo) a Serena tak, jak je nejspíš neznáte – mimo kurt a ve večerních róbáchFoto: Profimedia.cz

A co slavné matky a dcery? Jsou si podobné, nebo byste nepoznali, že patří k sobě?

Reklama

Načítám