Hlavní obsah

Za co se lidé v posteli stydí? Tyhle věci určitě znáte i vy!

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Foto: Ollyy, Shutterstock.com

Reklama

Každý někdy v ložnici zažil nějaký trapný okamžik. A kdo říká, že ne, ten lže. Chcete důkaz? Za tyhle věci by si někteří milenci nejradši nafackovali!

Článek

Sex určitě není dokonalý. Kromě příjemnějších zážitků jej doprovází pot, úniky plynů, naraženiny, zlomeniny či menstruace v nejnevhodnější dobu. Trapasů existují desítky, možná stovky a asi i vy máte v tomhle směru „máslo na hlavě“. Nebo snad nevěříte, že v ložnici se dá zažít ledacos? Pak vás přesvědčí výsledky webové ankety, kterou uspořádal sexuální kouč Sean Jameson z irského Dublinu a zúčastnila se jí tisícovka dobrovolníků.

Přistižen při masturbaci

52 procent lidí považuje za nesmírně trapné a ponižující, když je někdo přistihne při masturbaci, a 34 procent z nich nechce ani později o události hovořit. A co různá postelová selhání? Neschopnost orgasmu, nedostatečná lubrikace, erekce, která nepřichází... Tělu se zkrátka poručit nedá – s tím má zkušenost 74 procent oslovených. Všichni si vyčítají, že při sexu selhali, ačkoli to třeba vůbec nebyla jejich vina. Rozpaky však vyvolává i další věc: překvapivě je to dobrodružství s cizincem.

Vášnivá noc s neznámým

Pětina účastníků ankety poznala, že ačkoli se dobrodružství na jednu noc obecně považuje za báječné, není všechno zlato, co se třpytí. Nazítří se často dostavují výčitky a jakési vystřízlivění, zvlášť když v tomhle celovečerním příběhu sehrál hlavní roli alkohol. „Šmarjá, skutečně došlo i na anální sex? Co mě to vůbec napadlo?“ No co, někdy hlava vypne a o slovo se přihlásí rozkrok.

Ne nadarmo se v odborném časopise Archives of Sexual Behavior objevila studie, která objasňuje, že ve stavu pohlavního vzrušení jsou lidé ochotní více riskovat, například podstupovat nechráněný sex s novým partnerem. Jenže risk je vždycky jenom risk – stejně jako v případě nevěry.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tajemství a rozpaky k sexu zkrátka patříFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Sex s ošklivcem 

Ani sex v manželství nebývá křišťálově čistý. Za podvádění životního partnera se stydí 53 procent jedinců, a co se týče experimentů se stejným pohlavím, i tady jsou čísla zajímavá. Muž s mužem? Pro 16 procent pánů tajemství, které se nesmí dostat na světlo. Ať už je k mlčenlivosti vede cokoli, zkušenosti milenek s milenkami bývají tabu (a trapné) jen pro dvě procenta z nich! Zkrátka co pohlaví, to názor. A když už jsme se dostali ke genderovým rozdílům, je tu i situace, kdy máte sex s někým neatraktivním: 45 procent žen se za to nenávidí, to samé cítí 29 procent mužů.

Milování za peníze

A jak je to se sexem za peníze? 43 procent žen se cítí ostudně hned poté, co za sex, a to i ten orální, přijmou finanční odměnu nebo na revanš požádají o nějakou laskavost. Na druhé straně břehu to přijde divné 17 procentům mužů – ano, i někteří pánové neposkytují rozkoš zadarmo. 16 procent dam a dvě procenta pánů za svoji 13. komnatu považují účast na skupinovém sexu.

Běžným trapasům se zasmějte

Že jste čekali něco jiného? Trápí vás úplně jiné věci? I když se kupříkladu prdění při sexu na tento konkrétní seznam nedostalo, věřte, že je to poměrně běžná věc. Třeba únikům vzduchu z pochvy se zabránit nedá. Jak už kdysi pronesl psychoanalytik Paul Joannides, autor známých sexuálních příruček: „Některé pochvy vydávají při styku různé zvuky, jiné ne. Viníkem je dynamika kapalin a plynů a konkrétní milostná poloha.“ Řešení? Zasmát se a nebrat se tak vážně. Jako v případě všech výše uvedených případů. Humor a nadsázka jsou totiž lékem téměř na všechno.

Reklama

Načítám