Hlavní obsah

Záhada Britney Spears: Opravdu posílá fanouškům tajný kód?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když jí bylo šestnáct let, stala se popovou megastar. Její singly ovládaly přední příčky hitparád a na zemi neexistoval nikdo, komu by úspěch maloměstské dívky uniknul. Jenže stejně rychle jako vyletěla na vrchol, spadla i na samotné dno. Osvoboďte Britney Spears, volá dnes celý svět.

Článek

O tom, že popularita je těžké břemeno, které ne každý unese, nás přesvědčují umělci neustále. Divoké mejdany plné alkoholu a drog, rodinné rozepře, psychická zhroucení či manželské hádky před fanoušky neutají, ani kdyby chtěli.

Eskapády Britney Spears (39) patřily vždycky k těm nejsledovanějším. Od roku 2008 je zbavena svéprávnosti. Moc nad ní má její otec, kterého se ale zpěvačka bojí, a tak se kolem této kauzy aktuálně vznáší mnoho otazníků i konspiračních teorií.

Začátky kariéry 

Britney Spears vyrůstala v malém městě Kentwood v Lousianě, a přestože se na obrazovkách objevila už v roce 1993 v televizní show Mickey Mouse Club, slavnou se stala až s písní Baby One More Time o pět let později. Její otec James Parnell Spears (68) v dětství své dcery příliš nefiguroval. Měl problémy s alkoholem a dokonce podstoupil léčení. Po boku jí během prvních kroků v šoubyznysu stála většinou matka Lynne (65).

Foto: Profimedia.cz

V Mickey Mouse Clubu působila Britney Spears (vpravo dole) na začátku devadesátých let Foto: Profimedia.cz

První rozchod

Proměna obyčejné holky v popovou divu připomínala příběh z pohádek. Každá hvězda ale jednou spadne a ani Britney Spears nebyla výjimkou. První náznaky problémů přišly po rozchodu s Justinem Timberlakem (40) v roce 2002. Zhrzený zpěvák všude hlásal, že ho přítelkyně podvedla, nahrál skladbu Cry Me a River, v níž se vydával za oběť, a Britney, která se tou dobou oblékala do vyzývavých oblečků, nikdo nevěřil.

Foto: Profimedia.cz

S Justinem Timberlakem tvořila dokonalý pár. V té době Britney prohlašovala, že je stále panna a se sexem chce začít až po svatběFoto: Profimedia.cz

Unáhlené vdavky

První ano řekla zpěvačka svému kamarádovi z dětství Jasonu Allen Alexanderovi (39) v Las Vegas, neuvážený sňatek však dvojice po 55 hodinách raději anulovala. Téhož roku (2004) se vdávala podruhé, tentokrát byl jejím vyvoleným tanečník a raper Kevin Federline (43), kterého znala pouhé tři měsíce. O rok později se jim narodil syn Sean Preston (15) a za dalších dvanáct měsíců chlapeček Jayden James (14). Mezi rodiči to ale skřípalo, a tak Britney požádala o rozvod.

Foto: Profimedia.cz

S tanečníkem Kevinem Federlinem se brala tři měsíce po seznámení. Mají spolu dva synyFoto: Profimedia.cz

Konec svobody

Paparazzi pronásledovali Britney Spears na každém kroku a jakýkoliv přešlap se objevil druhý den na titulních stránkách. Nezodpovědná matka, šílená pařmenka, feťačka a alkoholička – tak se zpěvačce běžně říkalo. V roce 2007 se rozhodla léčit, na odvykačce však nevydržela ani den. V kadeřnictví si oholila hlavu, rozmlátila auto fotografovi a navíc přišla o děti, které byly svěřeny do péče Kevina Federlina. Její špatný psychický stav nakonec donutil soud přidělit Britney opatrovníka a zbavit ji svéprávnosti.

Foto: Profimedia.cz

Fotografové pronásledovali Britney na každém kroku, takhle dopadlo auto jednoho z nichFoto: Profimedia.cz

Osvoboďte Britney 

O roli opatrovníka požádal její otec James. Toho ale od roku 2019 veřejnost vnímá spíše jako trýznitele. Právě tehdy totiž vyplynuly na povrch informace, že několik měsíců drží Britney v psychiatrické léčebně proti její vůli. Vzniklo hnutí #FreeBritney, jehož cílem bylo osvobodit zpěvačku ze spárů zlého poručníka nadobro. Její právník Samuel D. Ingham III. loni u soudu vypověděl, že se Britney svého otce bojí. Prý si přeje, aby správu nad jejím životem i majetkem převzal někdo nezaujatý. Dokud se tak nestane, odmítá pracovat.

Foto: Profimedia.cz

Příznivci hnutí #FreeBritney žádají soud, aby zpěvačce navrátil svéprávnost, nebo alespoň jejího otce ze správcovství majetku i života zpěvačky zcela vyloučilFoto: Profimedia.cz

Sociální sítě a podivné šifry

Britney, která má zakázáno veřejně o opatrovnictví mluvit, je aktivní na sociálních sítích. Všechny příspěvky však údajně musí schvalovat její opatrovník. Někteří fanoušci a příznivci hnutí mají za to, že zpěvačka posílá skrz fotky či popisky tajné signály a prosí o záchranu. Tak například ona sama sleduje na Instagramu 116 lidí, pokud telefon otočíte, číslo lze přečíst jako 911 (tísňová linka v USA). V jednom videu zas nenápadně ukazuje na klobouk, na kterém je po přiblížení vidět nápis „help“ (pomoc). Znepokojující je také to, že jí fanoušci pod příspěvek napsali, aby si na sebe příště vzala žluté tričko, pokud potřebuje pomoc, a ona si ho později opravdu oblékla. Přestože nedávno na Instagramu poprvé zmínila, že je šťastná a v pohodě, ne každý jí to věří. Co si o tom myslíte vy?

Foto: Profimedia.cz

Na sociálních sítích dává fanouškům údajně různé indicie, ze kterých vyplývá, že je vězněná a potřebuje pomoc. Na její smutný život upozorňuje i nový dokument s názvem Osvoboďte Britney Spears, který měl v USA premiéru letos v únoruFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám