Hlavní obsah

Celebrity, které promluvily prostřednictvím svého oblečení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Názory, postoje, vzpomínky či určitá poselství se nemusejí vyjadřovat jen vyřčenými slovy. Určitý význam může mít i oblečení. Které celebrity se některými kousky svých outfitů snažily poukázat na nejrůznější problémy nebo jimi chtěly vyjádřit své pocity?

Článek

Více či méně nápadný nápis, obrázek nebo jen určitý střih a barva šatů. I to jsou způsoby, jak celebrity sdělují světu své názory, upozorňují na témata, o kterých by se podle nich mělo mluvit, nebo vzdávají hold lidem, které pro ně jsou nebo byli důležití. Které outfity nesly takový význam?

Selena Gomez (28)

Zpěvačka a herečka zakomponovala vzkaz do svého outfitu, který v roce 2018 vynesla na módní událost Met Gala. V tomto případě šlo o malou kabelku, na které její vlastnoruční nápis: Žena, jež se bojí Hospodina, dojde chvály. Jde o větu z Knihy přísloví, která je součástí Starého zákona a Selena tak chtěla dát najevo, že víra je pro ni v životě důležitá. Met Gala pořádá Metropolitní muzeum umění v New Yorku a má vždy nějaké ústřední téma, podle kterého slavní volí šaty. Tehdy to byly symboly náboženství a středověku.

Foto: Profimedia.cz

Met Gala je událost plná extravagantních kostýmů, zpěvačka se držela trochu zpátkyFoto: Profimedia.cz

Joy Villa (34)

Pro americkou zpěvačku jsou slavnostní události příležitostí, jak prostřednictvím svých šatů sdělit okolí svůj názor na politiku i další společenské otázky. V minulosti se několikrát objevila v róbách na podporu Donalda Trumpa (74), měla na šatech například jeho volební slogan Make America Great Again (Udělejme Ameriku znovu skvělou). V róbě na fotografii se objevila v roce 2018 na udílení cen Grammy a dala jí jasně najevo, že je proti potratům.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka svůj postoj demonstrovala na šatech i na kabelceFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (45)

Když si po letech společného soužití slavná herečka v roce 2014 brala herce Brada Pitta (57), oblékla vskutku netradiční outfit. Takový byste určitě v běžné půjčovně nesehnali. Co se týče barvy a střihu šatů značky Versace, nevěsta se držela klasiky, kreativitou ovšem oplýval její závoj. Místo krajek byl totiž ozdobený obrázky, které namalovaly jejich děti. Všech šest potomků se na dlouhém kusu látky opravu vyřádilo, a tak nechyběly kresby zvířátek nebo nejrůznějších příšerek.

Foto: Profimedia.cz

Svatební fotografie poskytli novomanželé exkluzivně magazínům Hello! a People. Peníze šly na charituFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate (39)

Hold princezně Dianě (✝36), matce prince Williama (38), vzdala vévodkyně z Cambridge nejen slovy, ale i svým oblečením, a to několikrát. Zřetelné to bylo například v roce 2018, kdy opouštěla nemocnici se synem princem Louisem (2). U této příležitosti si oblékla červené šaty s bílým límečkem. Její model byl velmi podobný tomu, který si oblékla Diana, když ze stejné nemocnice odcházela s čerstvě narozeným princem Harrym (36) v roce 1984.

Foto: Profimedia.cz

Shodou okolností byly i šaty velmi podobné těm, které se objevily ve filmu Rosemary má děťátko (1968)Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana (✝36)

Pro členy britské královské rodiny platí přísná pravidla oblékání, proto královna lidských srdcí všechny překvapila odvážnými malými černými, které si oblékla v roce 1994. Byly neobvykle krátké a sexy a hlavně si je Diana oblékla krátce poté, co se její manžel princ Charles (72) přiznal k poměru s Camillou (73), svou současnou ženou. Šaty jakoby do světa křičely jasné poselství: Podívej, o co jsi přišel, a tak se šatům dodnes přezdívá šaty pomsty.

Foto: Profimedia.cz

V černých mini byla princezna velmi sexyFoto: Profimedia.cz

Tiffany Haddish (41)

Americká herečka, která se objevila například ve filmu Pekelná kuchyně (2019) nebo Velké šéfky (2020), si v roce 2018 vyrazila na předávání cen Emmy v pestrobarevné róbě. Inspirací pro šaty byla vlajka Eritrei, africké země, odkud pocházel hereččin zemřelý otec.

Foto: Profimedia.cz

Herečka je hrdá na své kořenyFoto: Profimedia.cz

Oprah Winfrey (67) a spol.

Udílení Zlatých glóbů se v roce 2018 neslo ve znamení černé barvy, protože takový byl neoficiální dress code. Šlo totiž o způsob, jakým přítomní symbolicky podpořili kampaň #MeToo, která upozorňuje na sexuální obtěžování a další druhy nevhodného chování. Mezi ženami v černé byla mimo jiné i slavná moderátorka, která při přebírání ceny za celoživotní přínos pronesla povzbudivá slova, že na horizontu je nový den.

Foto: Profimedia.cz

Tématem sexuálního obtěžování a nerovností mužů a žen se moderátorka zabývá dlouhodoběFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám