Hlavní obsah

Konspirační teorie o životě a smrti celebrit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Někteří lidé si libují ve vymýšlení spikleneckých neboli konspiračních teorií. Jejich častým předmětem jsou i celebrity. Šílených scénářů, které se točí kolem jejich života i smrti, je nepočítaně. Tady jsou některé ty obzvláště ďábelské.

Článek

Některé konspirační teorie mohou být úsměvné a zábavné, ale pokud se najde dostatek lidí, kteří jim věří, mohou být i potenciálně nebezpečné. Přečtěte si ty nejbláznivější konspirační teorie, které jsou spojené se jmény některých celebrit.

Avril Lavigne (36)

Novinové titulky o smrti, smutek příbuzných, ale vy jste stále naživu. Toto mediální pohřební děsí asi leckterého umělce. Několik let už tomu čelí i zpěvačka francouzsko-kanadského původu. Na online fórech se po roce 2000 rozhořela debata o tom, že Avril Lavigne zemřela a při veřejném vystupování ji nahradila dvojnice jménem Melissa.

Zpěvačka podle spekulátorů neunesla svou slávu a měla spáchat sebevraždu. Lidé to začali dokazovat tím, že poukazovali na nejrůznější rozdíly ve vzhledu údajné Melissy. Sama zpěvačka tento drb označila za hloupou internetovou fámu.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie je z roku 2019, a tudíž podle konspirátorů je na ní MelissaFoto: Profimedia.cz

Beyoncé (39)

Řada konspiračních teorií se týká i další populární zpěvačky. Část lidí například věří, že zpěvaččina sestra Solange Knowles (34) je ve skutečnosti její dcera. A že se zpěvačka nenarodila v roce 1981, jak se oficiálně uvádí, ale už v roce 1974. Internetová fáma začala tvrzením, že zaměstnanec nahrávací společnosti, pod kterou Beyoncé pracovala, viděl její řidičský průkaz se skutečným věkem.

Další klep se týká zpěvaččina prvního těhotenství s dcerou Blue Ivy Carter (9). Část lidí se domnívá, že těhotenství s vycpaným břichem jen předstírala a ve skutečnosti využila službu náhradní matky.

Foto: Profimedia.cz

Teorie, že na fotce je matka Beyoncé (vpravo) s dcerou, je přitažená za vlasyFoto: Profimedia.cz

Elvis Presley (†42)

Některé fanoušky zasáhla zpráva o úmrtí krále rokenrolu natolik, že se s tím jednoduše odmítli smířit. Náhrobek ale mluví jasně – datum úmrtí připadá na 16. srpna roku 1977. Jako oficiální příčina se uvádí zástava srdce.

Podle některých si ale Elvis Presley dál spokojeně žije. Ovšem v utajení. Verzí, proč se rozhodl nafingovat svou smrt, je několik. Je mezi nimi například přesvědčení, že se zapletl do mafiánského případu vyšetřovaného FBI i verze, že už měl prostě dost veškeré slávy a pozlátka.

Foto: Profimedia.cz

Během let se objevují lidé s tím, kde všude Elvise viděli. Mělo to být například v kalifornském LegolanduFoto: Profimedia.cz

Princezna Diana (†36)

Smrt princezny lidských srdcí, jak se jí přezdívalo, v roce 1997 všechny šokovala. Fakt, že Diana zemřela při autonehodě, když ji pronásledovali bulvární fotografové, se mnohým lidem zdál příliš obyčejný. A proto rozjeli obrátky své fantazie naplno. Domnívají se například, že šlo o vraždu, za kterou stál někdo z britského královského dvora. Někdo, komu vadilo, že chodí s egyptským filmovým producentem Dodim al-Fayedem (†42), který byl muslim. Při autonehodě byl s Dianou v autě a také zahynul. Někteří se také domnívají, že Diana byla v té době potřetí těhotná.

Foto: Profimedia.cz

Obviňování z vraždy se nevyhnula ani královská rodinaFoto: Profimedia.cz

Paul McCartney (78)

Přestože bývalý člen kapely The Beatles čile koncertoval i po jejím rozpadu a je stále aktivní, někteří jsou přesvědčení o tom, že nejde o původního člena populárního britského uskupení. Teorie, že Paul McCartney byl nahrazený dvojníkem, se objevila už na konci šedesátých let a vešla ve známost jako kauza Paul is dead, tedy Paul je mrtvý.

Konspirátoři věří, že mnoho odkazů na hudebníkovu smrt ukryli členové kapely na obaly svých desek. Samotný zpěvák to naštěstí bere s humorem, a v roce 1993 dokonce vydal album s názvem Paul Is Live, v překladu Paul žije.

Foto: Profimedia.cz

Hudebník má z konspirací legraci, stejně jako jeho tehdejší kolegové z legendárních BroukůFoto: Profimedia.cz

Demi Lovato (28)

Další konspirační teorie se týká mladé americké zpěvačky, respektive její údajné sestry – dvojčete. Oficiálně má zpěvačka tři sestry, jednu vlastní a dvě polorodé. Někteří lidé na internetu ale tvrdí, že kromě toho má ještě dvojče jménem Poot Lovato, což má ilustrovat nekvalitní přesvícená fotografie údajné Poot. Ta je prý celý život držena u zpěvačky ve sklepě a na svobodu se podívala jen jednou za život.

Foto: Profimedia.cz

Proč by měla zpěvačka své dvojče schovávat ve sklepě, není jasnéFoto: Profimedia.cz

Keanu Reeves (56)

Kanadský herec se údajně těší daru nesmrtelnosti, alespoň to tvrdí určité internetové diskuse. Lidé tento fakt dokládají fotografiemi z 16. a 19. století, na kterých jsou zachyceni muži, kteří jsou herci podobní. Do karet jim hraje i fakt, že Keanu Reeves je na svůj věk ve skvělé kondici a nemá problém ani s natáčením složitějších kaskadérských kousků.

Foto: Profimedia.cz

Keanu Reeves stárne s noblesou. Ale že by to bylo lektvarem nesmrtelnosti?Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám