Hlavní obsah

Slavní, kteří bojovali se závislostí: Gisele, Angelina i Ben

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Cigarety, alkohol i jiné drogy? Mnozí slavní se nejrůznějším neřestem nebrání, ale také jim to občas přeroste přes hlavu. Kdo se nakonec dokázal se závislostí vypořádat?

Článek

Ahoj, jsem Ben a jsem alkoholik! Ahoj, Bene! Ben Affleck před několika lety otevřeně přiznal, že se léčil ze závislosti na alkoholu a rozhodně nebyl jediný. Mezi slavnými najdete mnoho osobností, které jdou příkladem zdravým životním stylem, ale i takové, které nedokážou přestat kouřit, z baru nejdou, ale vždy jen klopýtají... A někdo umí i přitvrdit. Není to správné, ale jsou to také jen lidé, ač je někteří fanoušci považují málem za bohy. Které celebrity závislost překonaly? Kdo vstal až ze dna?

Gwyneth Paltrow (48)

Oscarová herečka se vedle svých rolí proslavila i propagováním zdravého životního stylu. Velmi ji ovlivnila nemoc otce, kterému diagnostikovali rakovinu úst a v roce 2002 zemřel. Překopala své stravovací rituály, ale kouřit tehdy úplně nepřestala. V mládí byla hodně silná kuřačka a cigaret se opravdu vzdala, až když poprvé otěhotněla. S odzbrojující upřímností přiznala, že jí to strašně chybí a štve ji, že kouření způsobuje rakovinu.

Foto: Profimedia.cz

Po otcově smrti přešla na chvíli na plně makrobiotickou stravu a v pracovně u stolu jen stála, protože je to nejzdravější. Cigaret se ale vzdávala obtížněFoto: Profimedia.cz

Catherine Zeta-Jones (51)

Usměvavá herečka, která tvoří s Michaelem Douglasem (76) dokonalý pár, má za sebou v souvislosti s kouřením pěkný skandál. Byla totiž kdysi novináři zachycena s cigaretou v ruce v pokročilém stadiu těhotenství. A její ošetřující lékař si nebral servítky, když ji označil za nezodpovědnou matku. Nakonec přestala kouřit, až když její muž onemocněl rakovinou hrtanu. Dnes s manželem pravidelně sportují, třeba na běžkách.

Foto: Profimedia.cz

Silný kuřák byla ona i její muž, jeho nemoc však byla pádný důvod, aby se nezdravého zlozvyku vzdaliFoto: Profimedia.cz

Gisele Bündchen (40)

Jedna z nejúspěšnějších světových modelek je dnes vzorem pro mnoho žen, které se díky ní rozhodly žít zdravěji. Ale nebylo tomu tak vždy. Jako dvacetiletá prý klidně denně vypila lahev vína a vykouřila krabičku cigaret. Vyrovnávala se tak se stresem a pracovním vypětím. Když své neřesti nahradila cvičením jógy a z jídelníčku vyřadila cukr, žije se jí mnohem lépe.

Foto: Profimedia.cz

Sice prý s odložením cigaret trochu přibrala, ale postavu srovnala pravidelným cvičenímFoto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. (55)

Mnozí nad ním lámali hůl, když se v 90. letech potýkal se závislostí na alkoholu a drogách. Z léčeben utíkal a strávil i nějaký čas ve vězení. Nakonec se postavil na nohy, stal se i filmovým superhrdinou a vydělává horentní sumy. On sám nad sebou vyhrál, ale bohužel se potatil jeho starší syn a byl před pár lety zatčen za držení kokainu. Podle herce jde o genetickou predispozici k závislosti.

Foto: Profimedia.cz

Ze dna zpátky na vrchol: charismatický herec má v sobě kousek Iron ManaFoto: Profimedia.cz

Daniel Radcliffe (31)

Nejedna dětská hvězda slávu neustála. Výjimkou není ani představitel Harryho Pottera. Ten se přiznal k závislosti na alkoholu, která se mu zejména při natáčení posledního dílu a krátce po něm vymkla z rukou. A protože pít mezi lidmi nemohl, všichni ho znali, často se do němoty opíjel v hotelovém pokoji. Nyní je už víc než deset let spokojeným abstinentem.

Foto: Profimedia.cz

Dospívat na očích veřejnosti není ideální a herec nebyl jediný, kdo to řešil pitím alkoholuFoto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (45)

Bývala to zamračená holka, co ráda provokovala, na krku nosila krev svého partnera, mluvila o lásce k bratrovi, pomýšlela na sebevraždu a vyzkoušela všechny drogy, které trh nabízel, od heroinu přes LSD po kokain. Nakonec se ze závislosti dostala díky filmu Lara Croft – Tomb Raider (2001) a adopci syna Maddoxe (19), který dal jejímu životu nový smysl.

Foto: Profimedia.cz

V době, kdy jela v drogách, se jí úsměv na tváři objevoval málokdy: byla chodící depreseFoto: Profimedia.cz

Zac Efron (33)

Víte, jak se všichni diví, že chlapec odvedle někoho zavraždil, protože se zdál tak slušný a zdravil? Tak podobně všechny překvapilo, že hodný kluk z Muzikálu ze střední (2006) musel podstoupit léčení. A nejen ze závislosti na alkoholu, prý v tom byl i kokain a další drogy. Zbavil se nakonec nejen závislosti, ale i nálepky hezouna a rozjel druhé kolo kariéry.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu Zac Efron nohama na Zemi (2020) je k vidění zarostlý a ukazuje, jak lze v různých částech světa žít udržitelněFoto: Profimedia.cz

Ben Affleck (48)

V úvodu zmíněný herec a trojnásobný táta byl hvězdou Hollywoodu, prvního Oscara získal ve 26 letech a za manželku měl krásnou a úspěšnou herečku Jennifer Garner (48). Když ale v roce 2019 přiznal, že má za sebou úspěšně vybojovanou závislost na alkoholu a pil skoro dvacet let, mnohé překvapil. Ač spolu již dávno nejsou, nikdy v této souvislosti nezapomene zmínit, že mu jeho bývalá žena zachránila život, když ho odvezla do léčebny a stála při něm.

Foto: Profimedia.cz

V poslední době zářil po boku mladší partnerky, ale s tou se nedávno rozešel. Blízcí se teď obávají, zda opět nesklouzne ke starým návykůmFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám