Hlavní obsah
Foto: Oksana Mizina, Shutterstock.com

Foto: Oksana Mizina, Shutterstock.com

Žampionová rýže se skvěle doplňuje s dušeným hovězím masem. Odoláte?

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 l vody
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 3 ks pepře bílého celého
  • 20 dkg žampionů
  • 1 lžička soli
  • 1/2 dl oleje
  • 400 g rýže
  • 25 g másla
    7
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Propláchnutou rýži nasypte do hrnce na rozpálený olej, osmahněte, osolte a zalijte vodou (na 400 g rýže dva litry vody). Rýži nechte krátce provařit a poté doduste v troubě.

02.

Zatím oloupejte a pokrájejte asi 20 dkg žampionů, které na másle poduste doměkka, vmíchejte do horké rýže, dosolte, okořeňte bílým pepřem, drceným kmínem a posekanou petrželkou.

Související témata:

Načítám