Hlavní obsah

Zářící tetování? Na party ideální

Foto: salon Tattoo Nightmare

Vaše tetování se rozzáří pod ultrafialovým světlemFoto: salon Tattoo Nightmare

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Básníte o tetování, ale zůstáváte jen ve fázi snění, protože se bojíte, jak by na ně reagovalo vaše okolí? Nechcete pobuřovat vaši usedlou rodinu a bojíte se, že byste ho v práci jako asistentka ředitele neobhájila? Nebo už „kérku“ máte a chcete ji trochu zpestřit? Vyzkoušejte ultrafialové tetování, které ožívá jen občas!

Článek

Slyšíte o ultrafialovém tetování poprvé? Začněme základními fakty. Na tohle tetování se na rozdíl od klasického používá speciální inkoust, který se pod ultrafialovým zářením rozzáří. Jakmile se dostanete do blízkosti záření, začne fosforeskovat. Je tak ideální pro všechny milovníky party, kteří se nebojí být vidět.

Neviditelnost zaručí jen bílá barva

Tetování si můžete nechat vytvořit jen s využitím speciálních barev nebo si jimi oživit to, které už máte. Pokud toužíte po tom, aby bylo vidět opravdu jen pod UV světly, musíte sáhnout po bílé barvě. „Jen ta totiž není na denním světle vidět,“ říká tatér Dušan Šuster z ostravského salonu Tattoo Nightmare. I když je ale tetování bezbarvé, jeho obrysy samozřejmě můžou být vidět. To, jak moc viditelné bude, souvisí nejen se šikovností tatéra, ale také se schopností hojivosti vaší pokožky. „Přece jen je to zásah do kůže, někdo může mít tetování lehce vystouplé. Záleží také na zkušenostech tatéra, jak kvalitně dokáže barvu vpravit do kůže,“ dodává.

Foto: salon Tattoo Nightmare

Lehké zarudnutí je těsně po aplikaci běžnéFoto: salon Tattoo Nightmare

Rozzařte své tetování!

Pokud se necháte tetovat jinou „zářivkou“, než je bílá, musíte počítat s tím, že bude i na běžném světle viditelná. Jiné barvy se proto používají hlavně k ozvláštnění klasického tetování. „Můžete si ho nechat obtáhnout celé nebo jen jeho část. Máte-li vytetovaného draka, můžete mu třeba jen rozsvítit oči,“ říká Roman Cipra z plzeňského salonu Free Style Tattoo.

Foto: salon Tattoo Nightmare

Malé tetování vás zkrášlíFoto: salon Tattoo Nightmare

Foto: salon Tattoo Nightmare

Vybrat si můžete třeba malý ornamentFoto: salon Tattoo Nightmare

Z UV tetování nemusíte mít obavy

Tetování se provádí úplně stejně jako to klasické, jen s jiným typem barev, takže úplně stejně bolí a úplně stejně se hojí. Žádné zvláštní komplikace vám proto nehrozí, pokud snášíte klasické tetování, nemělo by vám dělat problémy ani toto. A kolik svítící „srandička“ stojí? Jen o něco víc než klasika. Ceny se samozřejmě liší nejen salon od salonu, ale i podle velikosti obrázku a celkové náročnosti.

Foto: salon Tattoo Nightmare

Až pod UV světlem uvidíte výsledekFoto: salon Tattoo Nightmare

Foto: topoftattoos.comDoplnit můžete i stávající tetováníKam vyrazit?

Pokud po ultrafialovém tetování zatoužíte, budete muset trochu cestovat. V Čechách je totiž jen hrstka salonů, které s těmito barvami pracují. Čím to je? „Pořízení speciálních barev je dost obtížné a hlavně i nákladné,“ říká Roman Cipra. Dušan Šuster přidává další argument: „Tohle tetování je přeci jen náročnější, musí se provádět pod UV lampou, aby tatér viděl, co tvoří. My s ním pracujeme už čtyři roky, ale víme, že takových salonů moc není.“

Klasické tetování už má kdekdo, co to zkusit trochu jinak?

Reklama

Související témata:

Načítám