Hlavní obsah

Zasloužilé matky: Šišlají, vaří bio a mluví v množném čísle

Foto: thinkstock

Možná vám také přijde, že některé ženy porodem neuvěřitelně „zmoudřely"Foto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šišlají, mluví v množném čísle, a hlavně všechno vědí nejlépe. Tak by se dalo shrnout to, čím své okolí štvou některé „zasloužilé“ matky. Nepoznáte se v nich?

Článek

Poradí vám vždy a všechno – od výběru plenek, až po způsob, jakým zbavit dítě rýmy. Jsou to matky, které dělají vše správně, příručky citují z paměti a jejich děti jsou vzorem ctností. Jistě jste se s nimi potkali – a možná už jste z nich začali i šílet.

Udělali jsme bobeček…

Od chvíle, kdy jejich dítě poprvé zaplakalo, srostly s ním v jednu osobu. „Měříme 50 cm… máme žloutenku… trápí nás prdíky…“ Hormony nezaplavené okolí úchylku s množným číslem snáší a těší se, až pomine. Po půl roce už konstatování „Jsme šikovní, udělali jsme bobeček!“ buď okázale ignoruje, paroduje, nebo začne považovat za normál. Je zajímavé, že to nepostihuje otce – a to ani v případě, že zůstali na mateřské oni.

Náš Tomášek v tomhle věku už chodil…

Jestli něco umí zasloužilá matka dokonale, je ranit ostatní matky popisem úspěchů svého robátka. Neexistuje nic, v čem by jejich zlatíčko nevynikalo. Jestli vaše dítě začne chodit v roce, pak to jejich už tančí sambu. A kdyby náhodou ne, pak jen proto, že američtí vědci v tajné studii jasně dokázali, že geniální děti začaly chodit později… Samozřejmě to platí pro všechny ostatní aktivity od narození po maturitu a možná ještě dál…

Foto: thinkstock

Teď se hezky napapáme...Foto: thinkstock

Nezlobí, vyjadřuje svou osobnost...

Zatímco ostatní děti řvou, jsou nevychované, špinavé a zlobí, děti zasloužilých matek vyjadřují svou osobnost. Zasloužilé matce je okamžitě jasné, že vůbec nevíte, jak dítě správně vychovávat – což se postupně dozví každý v parku, u dětského lékaře a ve všech supermarketech, kde mají právě ve slevě jednorázové vlhké kapesníčky. Samozřejmě, že s příslušným komentářem, jak to je správně – tedy jak to dělá ona.

Manža, mimískové, véča a sexík...

Zasloužilá matka je jako černá díra, která nasává informace. Zdrojem může být každý, kdo vlastní alespoň jedno dítě a někoho, kdo se vrací večer domů, vůbec s ničím nepomůže, ale vyžaduje teplou večeři a občas otevřenou náruč. Děti, domácnost, vaření, antikoncepce a sex – to jsou nejčastější a postupně jediná její témata. Proto na ně během pěti vteřin přesměruje jakýkoli hovor. Pád akcií General Motors vztáhne na cenu jednorázových plen, výbuch sopky na kvalitu mrkve v přesnídávkách…

Foto: thinkstock

Děti, domácnost, vaření a možná sex, to jsou omezená témata některých matekFoto: thinkstock

Doktore, něco se děje!

Zasloužilá matka umí nazpaměť všechny příručky a tím pádem okamžitě odhalí jakoukoli odchylku v chování či vývoji dítěte. Kvůli tomu velmi emočně, a hlavně často vše konzultuje s lékařem, dožaduje se léků, vyšetření či očkování.

Druhým extrémem je totální nedůvěra k celé „západní“ medicíně a konzumní společnosti. Její dítě už před porodem poslouchá vážnou hudbu přes placentu, všechny oblečky má z bio bavlny, papá zásadně zeleninku z farmy, na kašel dostává doma připravený sirup a nikdy neuvidí svou tetu z Humpolce, protože se provalilo, že dala svým dětem hranolky od Mekáče.

Třetí variantou je pak matka, která tyto dva náhledy na svět střídá, čímž dokonale zmate nejen své okolí, ale i sama sebe. Výsledkem je nepřetržitý stres, zda udělala, dělá a chystá se udělat pro své dítě to nejlepší.

Poznáváte něco, co jste také dělaly? Napište nám, jak se na to díváte zpětně!

Související témata:

Načítám