Hlavní obsah
2,9
(11)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Záviny? Zasytí tak akorát a mají je rádi snad všichni. Můžete do nich dát pokaždé něco jiného a snad nikdy to nemůže dopadnout jinak než na jedničku. Zkuste i variantu s masovou směsí.

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
Těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 70 g bílého jogurtu
  • 1 ks vejce
  • 70 g rostlinného tuku
Náplň
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 8 ks sušených rajčat
  • 8 ks cherry rajčat
  • 1 lžíce červeného pesta
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup 

01.

Na pracovní ploše smíchejte všechny suroviny potřebné na přípravu těsta. Vznikne vám měkké a krásně pružné těsto. Nechte ho chvíli odpočinout.

02.

Na pánvi rozpalte olivový olej, nechte na něm lehce zesklovatět šalotku nakrájenou najemno a posekaný česnek. Pak přidejte mleté maso a opékejte ho, dokud nebude ze všech stran hnědé. K masu přidejte cherry rajčata nakrájená na půlky, nasekaná sušená rajčata, rajčatové pesto, sůl, pepř a nasekanou bazalku nahrubo. Vše promíchejte a nechte společně prohřát.

03.

Pak směs rovnoměrně rozprostřete na rozválené těsto, zabalte a závin potřete rozkvedlaným vajíčkem. Dejte péct na 180 °C asi na 30 minut.

Máte radši klasický jablečný závin? Dejte se do něj.

Reklama

Související témata:

Načítám