Hlavní obsah

Závitky z červeného zelí

Hodnocení:
(5)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
nízká

Závitky z kapusty jistě znáte, ale zkoušeli jste je někdy z červeného zelí? Jsou vynikající!

Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g červené čočky
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 houska
  • 50 g špeku
  • 600 g míchaného mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • sladká mletá paprika
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml vývaru
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce sádla
  • mléko
Článek

Postup

Krok 1: Čočku uvařte podle návodu. Ze zelí oddělte 12 listů a vařte je asi 5 minut v osolené vodě. Pak je propláchněte studenou vodou a nechte okapat.  Housku nakrájejte nadrobno a namočte v trošce mléka. Na kostičky nakrájený špek opečte.

Krok 2: V míse smíchejte vyždímanou housku, čočku, špek, vejce a mleté maso. Osolte, opepřete, dochuťte paprikou a přidejte 2 lžíce rajského protlaku..

Krok 3: Troubu předehřejte na 220 °C. Dejte vždy na 2 zelné listy hromádku masové směsi, zatočte a pevně svažte provázkem. Mrkev nastrouhejte a cibuli a česnek nakrájejte najemno.

Krok 4: Závitky poskládejte do sádlem vymazaného pekáčku. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a zbylý rajský protlak. Podlejte vývarem, přiklopte a pečte v troubě asi 40 minut. Závitky vyjměte a udržujte je teplé. Výpek osolte, opepřete a přidejte balsamicový ocet. Krátce povařte, přeceďte a omáčkou přelijte závitky.

Závitky budou skvěle chutnat s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek