Hlavní obsah

Šťouchané brambory s jarní cibulkou a fenyklem

Hodnocení:
(6)
Foto: David Háva
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Z těch nejobyčejnějších surovin jsou nejlepší dobroty. Zkuste šťouchané brambory s jarními cibulkami a fenyklem!

Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 kousek čerstvého fenyklu
  • 1 ks cibule
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a dejte do mísy. Přidejte lžíci másla, smetanu a šťouchadlem je rozmačkejte.

Krok 2: Jarní cibulky a fenykl nakrájejte a orestujte na másle. Vmíchejte do rozšťouchaných brambor. Na stejné pánvi ještě dokřupava opečte nakrájenou cibuli, kterou posypte hotový pokrm. Podávejte jako přílohu k masu nebo samostatný pokrm.

Tip: Místo opečené cibulky můžete použít na zdobení hrst čerstvé pažitky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama