Hlavní obsah
4,1
(12)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Z těch nejobyčejnějších surovin jsou nejlepší dobroty. Zkuste šťouchané brambory s jarními cibulkami a fenyklem!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g brambor
  • 2 lžíce másla
  • 100 ml smetany
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 kousek čerstvého fenyklu
  • 1 cibule
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a dejte do mísy. Přidejte lžíci másla, smetanu a šťouchadlem je rozmačkejte.

02.

Jarní cibulky a fenykl nakrájejte a orestujte na másle. Vmíchejte do rozšťouchaných brambor. Na stejné pánvi ještě dokřupava opečte nakrájenou cibuli, kterou posypte hotový pokrm. Podávejte jako přílohu k masu nebo samostatný pokrm.

Tip: Místo opečené cibulky můžete použít na zdobení hrst čerstvé pažitky.

Ke šťouchaným bramborám můžete také přidat zelí.

Reklama

Související témata: