Hlavní obsah

Závitky z kapusty

Hodnocení:
(1)
Foto: David Háva
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 5 minut
Náročnost
střední

Kapusta se tváří jako docela obyčejná zelenina, přitom jde o velkou zásobárnu vitaminů i minerálních látek. Oceníte jí i při shazování nadbytečných kil. Je totiž bohatá na vlákninu a vyvolává pocit sytosti. Zkuste vynikající závitky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 50 g krupek
  • 24 listů kapusty
  • 1 lžička saturejky
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 350 ml vývaru
  • 20 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 200 ml mléka
  • 150 g smetany
  • 2 lžíce čerstvého křenu
  • 2 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Krupky propláchněte a v osolené vodě je vařte asi 25 minut. Listy kapusty opatrně rozdělte, opláchněte a vařte je 5 minut, pak je ihned propláchněte studenou vodou.

Krok 2: Saturejku promíchejte s krupkami, masem, prolisovaným stroužkem česneku, hořčicí a podle chuti osolte a opepřete.

Krok 3: Troubu předehřejte na 200 °C. Směs rozdělte na 12 porcí. Každou zabalte do listu kapusty a pevně zmáčkněte nebo svažte provázkem. Poskládejte je do máslem vymazaného pekáčku. Pak je zalejte vývarem a dejte péct na 25 minut do trouby. V průběhu pečení je přelévejte.

Krok 4: Mezitím nechte na pánvi rozpustit zbylé máslo a přimíchejte mouku. Zalejte mlékem, trochou vývaru a smetanou. Vmíchejte polovinu křenu a víno. Omáčku krátce povařte a míchejte metličkou. Kapary krátce opečte na oleji. Hotový pokrm přelejte omáčkou, posypte kapary a zbylým křenem.

Pokud máte kapustu rádi, jistě neodoláte dalším třem tipům na skvělé recepty s touto výživnou pochoutkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek