Hlavní obsah

Zázračná síla akupunktury

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Akupunktura pomáhá přímo zázračněFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete zhubnout nebo vás neustále bolí hlava? Pak není nic jednoduššího než vyzkoušet akupunkturu. A věřte tomu, že pomáhá!

Článek

Malé tenké jehličky mohou u mnoha nemocí přinést skvělé výsledky, přesto ale existují nemoci, u kterých byste na ni měli raději zapomenout. Jedná se především o atopický ekzém, cukrovku, poruchy štítné žlázy nebo onemocnění kardiovaskulárního systému. Zde se vždy raději poraďte s lékařem.

Pomoc pro bolavá záda

Téměř zázračně pak akupunktura pomáhá při bolestech zad vyvolaných nataženými svaly nebo nemocemi páteře jako třeba vyhřezlými ploténkami. Funguje při kloubních onemocněních a problémech se šlachami, tedy např. při artróze kolenního a kyčelního kloubu, tenisovém loktu, zánětech šlachové pochvy a syndromu karpálního tunelu. Zabírá skvěle při migréně a chronických bolestech hlavy.

Pomáhá i při žaludečních a střevních obtížích (např. zácpa). Značně zlepší zdravotní stav při alergiích a nemocech dýchacích cest, tedy při astmatu nebo senné rýmě, při alergii na potraviny a zvýšené náchylnosti na infekce. V neposlední řadě působí velmi pozitivně při psychosomatických poruchách (nervozita, úzkost, deprese). Speciálně ženám pak pomáhá v období menopauzy. Funguje například při podrážděnosti, návalech nebo náladovosti. Kromě toho může akupunktura přispět ke zkrácení délky porodu a hlavně k tomu, aby byl méně bolestivý.

Jak se to děje?

Tradiční čínská medicína vychází z toho, že naším tělem protéká energie qi (či). Pokud je tato energie zablokovaná, hlásí se o slovo nemoc. A právě jehličky používané v akupunktuře mohou tyto blokády uvolnit. To ovšem není jediné vysvětlení, proč funguje přímo zázračně. Je vědecky prokázáno, že jehličky předávají pokožce vzruch, který je přes nervy veden do páteře a dále do mozku. A mozek reaguje vyloučením extra porce látek proti bolesti a pro zlepšení nálady.

Související témata:

Načítám