Hlavní obsah

Zbavte se smůly! Co udělat, abyste negativní energii nepřitahovali?

Foto: Profimedia

Smůla v životě nemusí být věc náhody. Můžete k ní přispívat svým přístupem k pořádkuFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte občas pocit, že se vám smůla lepí na paty a že se ve vašem životě nikdy nestane nic dobrého? Možná k sobě negativní energii přitahujete sami svou domácností. Jak to napravit?

Článek

Občas doma skladujete věci, které tam nemají co dělat. Ty pak narušují vaši pozitivní energii a přitahují k vám smůlu. Poradíme vám, čeho se v rámci jarního úklidu rozhodně zbavit, a vrátit tak do svého života více štěstí.

Jen živé květiny

Držte se jednoduchého pravidla – květiny mají být na okrasu. A ty, které vám zvadle zahnívají ve váze nebo v květináči, protože se vám prostě nechtělo je ještě vyhodit, zkrátka mnoho krásy nenadělají. Naopak, negativně ovlivní vaši životní energii, a přinesou vám tak do života více škody než užitku. Pryč se vším, čemu se u vás nedaří! Naopak prospívající zeleň štěstí do vašeho bytu přivábí.

A rozhodně se to nesnažte obejít tím, že nakoupíte květiny umělé. To je podvod, který se obrátí proti vám – a budete zase na začátku. Ani květy sušené nejsou ideální, pouze lapají prach a energie kolem nich stagnuje.

Foto: Profimedia

Díky živým květinám bude u vás doma vzdušněji a veselejiFoto: Profimedia

Fungující odpad

Kdy jste naposledy čistili odpad ve vaně či umyvadlech? Je to maličkost, ale právě tudy s vodou odchází všechna opotřebovaná energie, kterou jste už využili. Pokud máte odpad ucpaný, nemá kudy váš byt opustit, a tak se vás drží. A to je právě ta smůla, kterou pociťujete. Překontrolujte tedy všechny odpady, ať může energie vaším domem klidně proudit.

Špinavá okna

Aby se někde drželo štěstí, musí tam mít přístup slunce. A pokud se skrz vaše okna po zimě skoro nedá vykouknout ven, neznamená to pro vás nic dobrého. Zbavte se hned všech otisků prstů i nejrůznějších cákanců, uvidíte, že nerozzáří jen váš byt, ale také všední dny. Můžou to být maličkosti, ale všímejte si šťastných náhod, které se na vás pohrnou.

Foto: Profimedia

Vpusťte do svého obydlí více slunce, s ním přijde i štěstíFoto: Profimedia

Zbavte se pavučin

Pavučiny jsou nejen velmi smolným symbolem, ale také neštěstí aktivně přitahují. Pavučiny v rozích místnosti tedy způsobí, že se neštěstí a špatná nálada ve vašem bytě drží a přímo vás ovlivňují. Když se jich rázně zbavíte, najednou se budete moci volněji nadechnout.

Opotřebované věci pryč

Nikdo neříká, že musíte okamžitě vyhodit všechno oblečení, co už nějakou dobu nosíte, nebo zbylé talíře ze sady, pokud se jeden z nich rozbije. Ale jistě máte někde zastrčené otlučené hrnky, které používáte na vaření, pánve, které jsou už tak poškrabané, že se na nich připaluje i voda, triko, které jste dvacetkrát zašívali a nosíte ho jen doma, nebo starý ovladač, který už dávno k ničemu nepatří, ale prostě tak nějak zůstal s vámi.

Všechny tyhle předměty si kolem sebe vytvářejí pole negativní energie, která na vás okamžitě působí a přitáhne do vašeho života každou nehodu, co se mihne kolem. Nevyhazujte něco, k čemu máte silnou citovou vazbu, ale nezúčastněně posuďte, čeho už je opravdu třeba se zbavit a nijak vám to neublíží.

Ukliďte pod postelí

A teď nejde jen o nějaký prach nebo drobky, ale o to, že pod postelí by nemělo být vůbec nic. Právě v posteli se vaše tělo dennodenně nabíjí novou energií a vstřebává všechny vnější vlivy. Pokud pod ní ale schraňujete cokoli a prostor pod vámi je tak zacpaný, energie pak proudí jinudy. Nejen, že se budete cítit unaveněji, budete mít i horší náladu. Stejně tak by neměla postel spočívat přímo na zemi, měl by existovat prostor, kudy bude energie proudit.

Zbavte se tedy toho, co ve vašem domě či bytě nemá místo, odstraňte staré a otlučené věci a vneste si řád nejen do vašeho obydlí, ale i do svého života. Štěstí se k vám vrátí. Jak začnete právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám