Hlavní obsah

Zdeňka (65): Z mladšího obličeje je nadšená. Co na změnu řeknou spolužáci?

Foto: Archiv

Zdeňka si nechala celkově omladit obličej, a to kombinací metod plastické chirurgie a korektivní dermatologieFoto: Archiv

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdeňka si přála, aby její tvář působila mladší a odpočatější. Rozhodla se proto podstoupit facelift, plastiku očních víček a nakonec dermatologické ošetření vrásek. Výsledek je fantastický.

Článek

Zdeňka nepatřila mezi ty, které o svoji pleť nedbají. Celý život se o ni dobře a důkladně starala. Nicméně, přibývajícím rokům prostě nelze poručit, a její tvář jimi začínala být i přes všechnu péči pomalu ale jistě poznamenaná.

Stále však toužila po mladším, svěžejším vzhledu a eliminaci výrazných vrásek. Ona touha vedla nakonec k tomu, že se rozhodla obrátit na odborníky z kliniky Medicom Clinic. Ti pro Zdeňku vymysleli řešení jejího problému přesně na míru.

Kombinace několika metod

Zdeňka podstoupila plastickou operaci obličeje, takzvaný facelift, v kombinaci s plastikou horních a dolních očních víček. Po plasticko-chirurgickém zákroku si Zdeňka nechala na dermatologii, taktéž na klinice Medicom Clinic, ještě ošetřit mimické vrásky.

„Věřila jsem, že díky kombinaci vybraných zákroků ve tváři stoprocentně omládnu a důvěřovala jsem profesionálům v oboru na vyhlášené klinice. Od tamních lékařů jsem si nechala poradit a dobře jsem udělala,“ vysvětluje svoje rozhodnutí Zdeňka.

Foto: Archiv

Zdeňku trápila povislá kůže v obličeji, vrásky a nejasná kontura rtůFoto: Archiv

„Klientka podstoupila omlazení obličeje kombinací metod plastické chirurgie a korektivní dermatologie. Je ideální podstoupit zákrok na pracovišti, kde se o vás postará tým odborníků a skvěle se doplňuje. Je důležité dobře indikovat, kdy již řešit stárnoucí obličej pomocí skalpelu a kdy ještě stačí pouze neinvazivní metody korektivní dermatologie,“ komentuje Zdenčin případ MUDr. Pavel Horyna, plastický chirurg z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Archiv

Plastický chirurg Zdeňce odstranil kůži na každé straně obličeje v délce asi čtyři centimetryFoto: Archiv

Operace se ani trochu nebála

Ačkoli je dle vlastních slov paní Zdeňka pořádná trémistka, na podstoupení operace se naopak přímo těšila. Strach z výsledku ani z případných pooperačních bolestí prý neměla. „Od stanovení termínu operace byla moje proměna už opravdu na dosah a já si představovala, jak krásně pak asi budu vypadat. Můj úkol zněl zkrátka jasně – myslet pozitivně,“ směje se Zdeňka.

K pozitivnímu myšlení ji nabádali i na samotné klinice. „Všichni tam na mě byli nesmírně hodní a pořád mě uklidňovali, že všechno půjde hladce. Musím uznat, že povzbuzování komplet celého personálu kliniky mi také hodně pomohlo,“ dodává.

Foto: Archiv

Průběh operace i následná rekonvalescence dopadly na jedničkuFoto: Archiv

Zákrok proběhl podle plánu

„Zdeňce jsme v celkové anestezii provedli facelift a plastiku víček. Na každé straně obličeje odstranili nadbytek kůže odpovídající asi čtyřem centimetrům. Po jednodenní hospitalizaci jsme ji propustili do domácího léčení s poučením o dodržování klidového režimu,“ uvádí MUDr. Peter Ondrejka, plastický chirurg Medicom Clinic, sítě klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie v ČR.

„Následující týden po operaci Zdeňka nosila na obličeji elastický návlek, další týden už ho nasazovala jen na noc. Po fyzické i psychické stránce se cítila dobře, což ostatně potvrzovala i při následujících kontrolách na klinice,“ dodává Peter Ondrejka.

S průběhem operace i pooperačním hojením byla spokojená i sama Zdeňka: „Bezprostředně po operaci jsem kupodivu necítila téměř žádnou bolest a několik týdnů po operaci jsem se už cítila přímo báječně.“

Foto: Archiv

Plastický chirurg Zdeňce ještě doporučil dermatologické ošetření pletiFoto: Archiv

Poslední krůček k dokonalosti

Při faceliftu zůstává střed obličeje vlastně nedotčený. Z toho důvodu klientce plastický chirurg doporučil ještě ošetření mimických vrásek botulotoxinem a kyselinou hyaluronovou. Toto dermatologické ošetření podstoupila Zdeňka šest týdnů po plastické operaci.

„Vzhledem k věku už měla paní Zdeňka některé vrásky hlubší, zaměřili jsem se tedy na jejich korekci. Do oblasti nosoretních rýh a střední části tváře jsme klientce aplikovali kyselinu hyaluronovou. Dále jsme oživili konturu rtů, jemně zvedli koutky úst a podpíchli hlubší vrásku mezi obočím," popisuje MUDr. Katarína Třísková, dermatoložka kliniky Medicom Clinic.

Foto: Archiv

Dermatoložka se zabývala především střední částí obličeje, která při faceliftu zůstává nedotčenáFoto: Archiv

„Pro menší bolestivost a lepší aplikaci jsme ošetření částečně prováděli pomocí atraumatické kanylky. Výraznou mimiku v horní části očního okolí jsme omezili aplikací botulotoxinu. Ošetření trvalo asi 30 minut a paní Zdeňka ho snášela velmi dobře,“ dodává Katarína Třísková.

Foto: Archiv

Zdeňka teď rozhodně nevypadá na 65 letFoto: Archiv

Nefalšovaná radost

Nejenže výsledek operace splnil Zdenčino očekávání, ale v mnohém ho prý dokonce předčil. „Teď si konečně zase připadám jako atraktivní ženská, máma i babička v jednom, a brzy se chystám vyrazit někam do společnosti, abych to mohla pořádně zúročit.“ Kam konkrétně? „Například na třídní sraz se základní školou po padesáti letech. Jsem zvědavá, jestli mě moji spolužáci vůbec poznají,“ říká.

Foto: Archiv

Zdeňka se nyní znovu cítí atraktivní a sebevědomáFoto: Archiv

Také toužíte po mladším vzhledu jako Zdeňka?

Reklama

Načítám