Hlavní obsah

Jak to bylo tenkrát? Otevřete retro okénko a pokochejte se galerií zimních hor a dovolené s ROH

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už patříte mezi Svobodovy, Husákovy, nebo Havlovy děti, sníh vyvolá radost v očích každého. Pocukrované střechy, hory pod sněhovou peřinou a sněhulák, kam se podíváš? Komu by takový ladovský výjev neudělal radost. Připomeňte si, jak se jezdilo na hory tenkrát, když vám dovolenou ještě určovalo ROH.

Článek

Zima, jak má být! I když letos sněhová peřina pokryla celou Českou republiku, jde spíš v posledních letech o vzácný úkaz. Ještě nedávno se velká tuzemská města radovala, když napadalo pár centimetrů sněhu, který se během několika hodin proměnil ve vodnatou břečku posypanou štěrkem, na horách si lyžaři stěžovali na technický sníh. To však letos neplatí. Konečně máme možnost zažít tu pravou zimu, jak si ji pamatujeme z dětství. Jen porovnejte! Máme pro vás připravenou krásnou galerii zasněžených hor a radovánek na nich, převážně pod taktovkou ROH.

ROH (Revoluční odborové hnutí), které pod sebou mělo jak luxusních hotely, tak skromné horské chaty, přidělovalo rekreační pobyty za odměnu zaměstnancům státních podniků. Na rekreaci ROH měli nárok jen ti nejlepší – vynikající pracovníci a lidé z náročných provozů – a ti si pak mohli užít, jak bychom dnes řekli, pobyty all inclusive. Nechyběl zábavní program, pravidelná strava ani sportovní kurzy.

Naladili jsme vás na vlnu nostalgie? Jen zavzpomínejte, jak to tenkrát bylo. Co se jedlo? Jak vypadaly obchody, na čem jsme ujížděli v televizi a kdy se muselo vzít do ruky mávátko?

Pokud toho ještě stále nemáte dost, můžete se i otestovat. Jak si pamatujete, co letělo za socialismu?

Související témata:

Načítám