Hlavní obsah

Vzkaz Kate a Williama: Jsme dojati vřelostí a podporou veřejnosti a vděční za respektování soukromí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera prolomila princezna Kate mlčení. Podle některých k tomu byla donucena, protože konspirace o její nezvěstnosti nebraly konce. Ve videu uvedla na pravou míru, proč se poslední měsíce odmlčela - důvodem je léčba rakoviny v raném stadiu. Princeznina zpověď zaskočila celý svět, který jí teď posílá slova podpory.

Článek

Kam zmizela Kate? Spekulace, co se děje s britskou princeznou, proč se nikde neobjevuje a palác mlčí, nabraly v minulém týdnu na obrátkách. Konspirační teorie nebraly konce a možná právě proto zveřejnila princezna Kate emotivní video o svém boji s rakovinou.

Někteří z těch, kteří o „zmizelé“ princezně vtipkovali, se nyní chytli za nos, jako například herečka Blake Lively. Ta se na svém instagramu omluvila, že si nevhodně utahovala z princezniny vyphotoshopované fotky, kterou zveřejnila na britský Den matek 10. března. Jak reagovaly další slavné osobnosti na zprávu o princeznině léčbě rakoviny?

Podpora od Harryho a Meghan

Záhy poté, co zpráva o princeznině stavu obletěla svět, vydali prohlášení vévoda a vévodkyně ze Sussexu. „Kate a celé rodině přejeme zdraví. Doufáme, že se bude mít možnost léčit v klidu a soukromí,“ cituje Harry a Meghan magazín Hello!, pro které je téma soukromí zvláště palčivým problémem. (Kvůli němu odešli z královské rodiny.)

V podobném duchu se vyjadřuje i herečka Shannen Doherty, která sama bojuje s rakovinou už několik let. „Být veřejnou personou neznamená, že ji veřejnost vlastní,“ píše herečka z Beverly Hills 90210 na svém instagramovém účtu. „Všichni máme právo procházet si nemocí v soukromí.“ Nápor konspiračních teorií a až morbidní zvědavosti donutila podle ní Kate mluvit o své diagnóze ještě před tím, než se s tím dokázala sama vyrovnat, nebo celou situaci vysvětlit svým dětem. „Pevně doufám, že tento moment bude poučením k respektování soukromí druhých bez ohledu na to, zda jde, nebo nejde o veřejnou osobu.“ dodala Shannen.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Slova podpory napsala například Catherine Zeta-Jones nebo Shannen DohertyFoto: Profimedia.cz

Buď silná, princezno z Walesu

Princezninu odvahu ocenila i herečka Rita Wilson s tím, že doufá, že Kate nebyla k odhalení své diagnózy dotlačena. „Jsem si ale jistá, že její sdělení pomohlo ostatním ženám, které si také prochází léčbou rakoviny,“ píše manželka Toma Hankse, která v minulosti porazila rakovinu prsu. „Kate je matkou a jediné, na čem vám v takové chvíli opravdu záleží, je být tady pro svoje děti,“ napsala na svém instagramu.

Podporu nemocné Kate vyjádřila také manželka amerického prezidenta. Jill Biden napsala na sociální síť X: „Jsi statečná a milujeme tě.“ Rodačka z Walesu, herečka Catherine Zeta-Jones vzkázala: „Wales a celý svět je s tebou, princezno z Walesu. Milujeme tě.“ Dojemný vzkaz poslal své sestře přes instagram také bratr Kate, James Middleton. „Společně jsme za ta léta zdolali spoustu hor. Tuhle jako rodina s tebou zvládneme také,“ napsal James k fotce z dětství.

Kensingtonský palác děkuje

Po vlně podpory, která se v návaznosti na video spustila, vydal Kensingtonský palác vyjádření za Kate a Williama: „Princ a princezna jsou nesmírně dojati laskavými zprávami od všech ze Spojeného království, Commonwealthu a z celého světa, které následovaly po zveřejnění oznámení od Její královské Výsosti. Jsou dojati vřelostí a podporou veřejnosti a jsou vděční za respektování jejich žádosti o soukromí.“

Načítám