Hlavní obsah

Kate se konečně ozvala. Zanechte konspirací, princezna si užívá Den matek v obklopení rodiny

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Foto: twitter.com/KensingtonRoyal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od loňských Vánoc ji nikdo neviděl. Veřejnost volala po relevantních informacích, co s jejich oblíbenou princeznou je, a ty stále nepřicházely. Palác nakonec podlehl tlaku a svět se dočkal. Kate se ozvala s přáním krásného Dne matek, který ve Velké Británii připadá na 10. březen. Snímek princezny a jejich tří dětí pořídil princ William a čiší z něj pohoda a radost.

Článek

V uplynulých týdnech o „zmizelé“ princezně Kate vyšlo nespočet článků, z nichž jste se stejně mnoho nedozvěděli. Všechny lákaly na poutavý titulek, každý z nich vytvářel dojem, že autor konečně něco ví, ale je smutnou pravdou, že nikdo nevěděl vlastně vůbec nic. Až dosud. Ve Velké Británii se dnes slaví Svátek matek, který princ a princezna z Walesu využili k ukončení spekulací.

Děkuji za podporu!

Trojnásobná maminka Kate zveřejnila v neděli ráno novou fotku, na které je obklopena svými dětmi, princem Georgem, princeznou Charlotte a princem Louisem. Dojemný snímek uzdravující se princezny pořídil tento týden ve Windsoru princ William.

Ve vzkazu pod snímkem Kate poděkovala veřejnosti za „laskavá přání a podporu během posledních dvou měsíců“ a popřála všem šťastný Den matek (v Británii se slaví 10. března, nikoli druhou květnovou neděli jako nás). Podepsala se iniciálou C jako Catherine.

Princezna Kate se podrobila operaci

Co všechno předcházelo spekulacím, které (snad) ukončilo dnešní zveřejnění fotografie? Původně zněla zpráva velmi nenápadně. Princezna Kate se 16. ledna v londýnské nemocnici podrobila plánované operaci. Zdálo se, že prakticky o nic nejde, když se ale začali novináři pídit po podrobnostech, vydal Kensingtonský palác prohlášení, že šlo o blíže nespecifikovanou operaci dutiny břišní, princezně se daří dobře a očekává se její plné uzdravení. Zřejmě pro uklidnění veřejnosti přibyla ještě douška, že rakovina důvodem hospitalizace nebyla. A rozpoutalo se mediální peklo.

Každý chtěl podrobnosti. Kromě informace, že princezna byla po dvou týdnech propuštěna do domácího ošetřování a v rámci možností se zotavuje a cítí dobře, následnický pár mlčel. To, co většina veřejnosti v prvních dnech a týdnech zcela chápala a princeznino právo na soukromí i tvrdě hájila, bylo už téměř neudržitelné. A tak se začaly rojit otázky. Co to může být za nemoc, která vyžaduje tak dlouhé léčení a hlavně naprostou izolaci?

Foto: Profimedia.cz

V půlce ledna podstoupila princezna Kate operaci na této klinice. Od té doby ji nikdo nevidělFoto: Profimedia.cz

Co je s Kate?

Hlad po podrobnějších zprávách byl tak obrovský, že vybičoval britský bulvár i veřejnost na sociálních sítích k obrovské lavině nejrůznějších spekulací a konspirativních teorií. Některé jsou úsměvné, až směšné, nad některými si ale člověk říká, že takhle by to vlastně klidně mohlo být. Zarážející je především délka zotavovaní, která společně s totální absencí či alespoň náznakem správné diagnózy budí rozpaky. Takže co by Kate podle vox populi mohlo skutečně být? Údajně podstoupila facelift, tudíž nemůže ukázat veřejně tvář, další vtipálek poznamenal, že je asi špatně ostříhaná a čeká, až jí vlasy dorostou, pak se objevily teorie o zánětu slepého střeva, potratu, mimoděložním těhotenství, hysterektomii, kómatu po náročné operaci, ze které se ještě neprobrala…

Catherine, princezna z Walesu: Kdy ji uvidíme?

Důkazem, jak je celá situace kolem zdraví manželky následníka trůnu vypjatá, byla i aféra s oznámením britského ministerstva obrany, že by se princezna z Walesu měla zúčastnit každoročního ceremoniálu Trooping the Colour. Ten se má konat 8. června. Za normálních okolností by prošlo takřka bez povšimnutí, nyní ale způsobilo nebývalý rozruch. Mnozí si jej vyložili jako první možný termín, kdy princeznu uvidí. Prohlášení prý ale nikdo nekonzultoval s Kensingtonským palácem, takže jej ministerstvo, které tímto způsobem lákalo především na prodej lístků na tuto akci, zase v tichosti stáhlo.

Přinese nová fotka klid?

A moc nepomohlo ani nedávné vyjádření mluvčího paláce na dotaz magazínu People, co si princ William myslí o konspiračních teoriích ohledně zdraví své ženy. „Zaměřuje se na svou práci, ne na sociální sítě,“ zněla strohá odpověď. „V lednu jsme dali jasně najevo časové osy ohledně zotavení princezny. Budeme zveřejňovat pouze významné změny,“ reagoval mluvčí paláce na dotaz The New York Post. Snímek zdravé a usměvavé Kate tak, jak ji všichni známe, by mohl, alespoň na nějaký čas, uklidnit média i příznivce britské královské rodiny.

Článek byl aktualizován o nové informace.

Načítám