Hlavní obsah

Jsem každým dnem silnější, vzkázala světu princezna Kate. V emotivním videu oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý svět se té zprávy obával, až opravdu přišla. Princezna Kate dnes v přednatočeném videu oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina v raném stadiu a lékaři jí z preventivních důvodů doporučili chemoterapii.

Článek

„Byl to obrovský šok a několik neuvěřitelně těžkých měsíců,“ svěřuje se princezna Kate, manželka následníka britského trůnu ve videu, které v pátek večer zveřejnil Kensingtonský palác. „Ale jsem v pořádku a každým dnem silnější,“ vzkázala v emotivní nahrávce, která okamžitě obletěla svět.

Princezna vysvětlila, že při operaci břicha, kterou podstoupila v polovině ledna, žádné známky rakoviny lékaři neobjevili. „Nicméně následné testy po operaci prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, abych podstoupila preventivní chemoterapii a nyní jsem v rané fázi této léčby,“ řekla princezna.

Pro všechny to byly velmi těžké chvíle

Dále se svěřila, že myslí na všechny, kdo se s podobnou situací potýkají. „Každému, kdo čelí této nemoci v jakékoli podobě, bych ráda vzkázala, prosím, neztrácejte víru ani naději. Nejste v tom sami,“ dodala. Kate také přiznala, že to pro ni i jejího manžela prince Williama byly velmi těžké chvíle a potřebovali nějaký čas, aby se v soukromí s touto neblahou zprávou vyrovnali. Podle informací deníku The Guardian princezna své veřejné oznámení načasovala na chvíli, kdy děti přeruší školu kvůli velikonočním prázdninám.

Mysleli přitom především na své děti a jak princezna přiznala, nějakou dobu také trvalo, než jim vše vysvětlili – princům Georgovi, Louisovi a princezně Charlotte. „Mít Williama po svém boku je pro mě velkým zdrojem útěchy a jistoty,‘ dodala ještě Kate Midlleton.

Vzhledem k těmto nepříjemným zprávám se nyní neočekává, že by se princezna o Velikonocích ukázala na slavnostní bohoslužbě či se v dohledné době vrátila ke svým povinnostem. Kensingtonský palác ještě uvedl, že nedávné náhlé zrušení Williamova programu souviselo právě s oznámením manželčiny diagnózy, ale také dodal, že se očekává princeznino plné uzdravení. „Moje práce mi vždy přinášela hluboký pocit štěstí a těším se, že se vrátím, jakmile toho budu schopná. Teď se musím soustředit na své plné uzdravení,“ řekla ještě Kate.

Načítám