Hlavní obsah

Shannen Doherty v slzách sdílí svůj boj s rakovinou prsu. Metastázy se rozšířily do mozku!

Foto: Neilson Barnard - GettyImages.com

Foto: Neilson Barnard - GettyImages.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Shannen Doherty (52) už několik let trpí rakovinou prsu. Teď prostřednictvím emotivního příspěvku na instagramu prozradila, že se metastázy rozšířily i do mozku, a proto už od ledna podstupuje náročnou léčbu.

Článek

Herečka, kterou kdysi proslavil především seriál Beverly Hills 90210, o své nemoci otevřeně informuje prostřednictvím sociálních sítí už roky. Nejnovější zprávy se z toho však vymykají. Jsou vlastně dvě. Nejdřív zveřejnila příspěvek s lakonickým popiskem „9. ledna 2023“. Na videu je vidět, že se chystá na nějaký zákrok, zatímco jí personál na obličej připravuje zvláštní masku. O den později přišlo na řadu video, kde má herečka na hlavě masku a z očí jí tečou slzy.

Shannen Doherty pod ním píše, že počítačová tomografie ukázala, že rakovina prsu, jíž trpí už několik let, postupuje a že metastázy se objevily i v mozku. Zmíněná maska se používá při ozařování – herečka ho podstupuje od 12. ledna. „Je zjevné, že se bojím. Trpím silnou klaustrofobií a už jsem toho zažila příliš,“ svěřuje se pod videem, kde ukazuje, jak v jejím případě vypadá ozařování: Musí vleže a v masce projet tunelem přístroje.

Jsi bojovnice, píší jí kamarádky

„Ale ten strach, zmatek… I takhle může vypadat rakovina,“ uzavřela Shannen Doherty svoje sdělení pod videem. Rakovinou poprvé onemocněla v roce 2015, kdy podstoupila léčbu i odstranění prsu, v roce 2017 choroba ustoupila. Za další tři roky se však objevila znovu, navíc v závažnější formě s metastázami. Ty teď nově zasáhly i mozek.

Pod příspěvkem se okamžitě objevilo množství komentářů od kolegů, fanoušků a příznivců. Podporu vyjádřila například její dlouholetá přítelkyně, herečka Selma Blair, která už několik let bojuje s roztroušenou sklerózou. „Jsi bojovnice,“ napsala jí další blízká kamarádka, herečka Sarah Michelle Gellar.

Herečka před časem na sítích uvedla smutný fakt, že jelikož kvůli nemoci právě nepracuje, vyškrtly ji ze svých řad herecké odbory, a ztratila tak jejich případné zastání. Poukázala také na to, že má obavy, aby její zdravotní pojištění pokrývalo drahou a náročnou léčbu. Zdravotní systém v USA není solidární jako tuzemský a nemusí stačit ani to, že pracuje a platí pojištění již čtyřicet let, protože poslední rok dva do něj prakticky nic neodvádí.

Foto: Profimedia.cz

S vážnou nemocí se Shannen Doherty léčí už několik let a teď bohužel rakovina zasáhla i mozekFoto: Profimedia.cz

Hraje od deseti let

Shannen Doherty hraje od svých deseti let a proslavila se v devatenácti, kdy se coby Brenda Walsh objevila v legendárním seriálu Beverly Hills 90210. Spolu se svým dvojčetem Brandonem, kterého hrál Jason Priestley, se v něm snažili zapadnout mezi kalifornskou zlatou mládež. Přátelila se s Kelly a Donnou a zamilovala se do surfaře Dylana. Seriál nicméně musela opustit, a její postava proto v roce 1994 zmizela, ačkoli občas v ději padla zmínka, jak zrovna žije. Vrátila se až do obnovené série v roce 2019 coby aktivistka za práva zvířat, televizní stanice Fox ale nový příběh po jedné řadě stopla.

Další známou rolí Shannen Doherty je nejstarší ze tří sester kouzelnic v seriálu Čarodějky. Coby Prue Halliwell se na obrazovkách objevovala v letech 1998 až 2001, ale i zde její účinkování skončilo neslavně. V dalších letech se věnovala především televizním filmům. Letos v dubnu se po jedenácti letech rozvedla se svým třetím manželem, fotografem Kurtem Iswarienkem. Žádost vzešla od ní. Podrobnosti pár nezveřejnil, ale herečka naznačila, že se jí z partnerovy strany nedostávalo dostatečné podpory a respektu.

Reklama

Načítám