Hlavní obsah

Konspirační teorie o královské rodině: Král Karel III. je upír a někdo zabil Dianu

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konspirační teorie? Byly tu vždy, ale s rozvojem internetu a sociálních sítí se často šíří jako lavina… Jedna tvrdí, že je Země placatá, druhá že Finsko neexistuje, a třetí, že Elvis Presley žije. Jsou často tak absurdní, že vám hlava nebere, že by jim mohl někdo věřit. Ale věří. A točí se i kolem královské rodiny.

Článek

Jsou na očích, a přesto se snaží držet si soukromý život za zdmi paláce. Členové královské rodiny jsou a byli hlavními hrdiny řady konspirací.

Čerstvou a určitě ne příjemnou zkušenost má vévodkyně Kate. Palác na začátku roku oznámil, že ji čeká operace břicha, a požádal o pár měsíců mediálního klidu. Jenže zima byla zřejmě příliš dlouhá a nic zajímavého se nedělo, tak se začalo spekulovat… V nemocnici Kate nikdo neviděl, na veřejnosti také ne. Co se s Kate stalo? Žije vůbec? Měla milence, William ho dal zabít a ona truchlí? Má William milenku a ona se zhroutila? Má mentální anorexii? Je v komatu?

Když se pak „objevila“ na veřejnosti a v krátkém, ale o to dojemnějším videu sdělila, že jí objevili rakovinu a ona myslí na všechny, kdo prochází něčím podobným, zavřelo to konspirátorům na chvíli ústa. Kteří další „royals“ jsou spojeni s více či méně šílenými teoriemi, které můžou, ale i nemusí být pravdivé?

Princezna Diana

Princezna Diana byla královnou srdcí i teorií. Působila jako čerstvý vítr ve strnulé královské rodině, chtěla žít a nechala až nezvykle nakouknout do svého soukromí. Byla křehká, ale i tajemná. A to je ideální podhoubí pro teorie všeho druhu.

Jedna z nich říká, že před svatbou s následníkem trůnu měla podstoupit lékařské vyšetření prokazující plodnost. A během toho jí byla odebrána vajíčka, aby se pak díky umělému oplodnění mohla narodit její a Charlesova dcera.

Pravděpodobněji zní teorie, že král Karel III. není otcem mladšího syna Harryho. O tom, že by jeho otcem byl milenec Diany, James Hewitt, se spekulovalo roky. Důvodem bylo Dianino přiznání poměru s ním. Měl trvat 5 let (v letech 1986 až 1991) a jedním z argumentů na podporu této teorie byla mimo jiné zrzavá barva vlasů Hewitta i Harryho. Argumentem proti je pak to, že se Harry narodil již v roce 1984.

Řada spekulací se objevila i kolem smrti princezny Diany. Byla to nehoda, nebo snad ne? Kdo ji a Dodiho Al-Fayeda nechal zabít? Byla těhotná? Oficiální verze zní, že auto, které milence vezlo, prchalo Paříží před paparazzi a řidič nezvládl řízení. Někteří konspirátoři tvrdí, že Dianinu smrt nařídila královská rodina, jiní, že otec Dodiho, nebo dokonce tajná služba MI6.

Foto: Tim Graham, Gettyimages.com

Lady Diana se synem HarrymFoto: Tim Graham, Gettyimages.com

Král Karel III.

Skupinu Bilderberg tvoří nejvýznamnější osobnosti ze Severní Ameriky a západní i střední Evropy, které se jednou ročně schází na uzavřené konferenci a diskutují o důležitých světových záležitostech. Konspirační teorie říkají, že se tu probírají i nepohodlné osoby a jejich odstranění a že členy skupiny byli král Karel III. a jeho otec, princ Philip.

Zdá se vám to přitažené za vlasy? Možná to přehodnotíte, až zjistíte, že král je také prý upír. Měl by totiž být vzdáleným příbuzným rumunského prince Vlada III. Draculy zvaného Napichovač.

Foto: Profimedia.cz

Je tohle upír?Foto: Profimedia.cz

Meghan Markle

Asi vás nepřekvapí, že četné konspirační teorie se objevily i okolo Meghan Markle, manželky prince Harryho. Je to prý tzv. spící agentka, která čeká na svoji misi a měla se infiltrovat do královské rodiny. Pojďme si říct, že zrovna nenápadná není a z rodiny se snažila spíš dostat co nejrychleji pryč.

Také měla mít během jednoho ze svých těhotenství náhradní matku. To je ale teorie častá a opakovaná. Ze stejného byla viněna i vévodkyně Kate. Jaké jsou důvody? Zřejmé. V královské rodině je zvykem ukázat se s novorozeným miminkem na schodech porodnice. A Kate vypadala krátce po porodu princezny Charlotte tak skvostně, že zkrátka bylo „jasné“, že nemohla rodit.

Foto: Profimedia.cz

Meghan Markle a princ HarryFoto: Profimedia.cz

Pippa Middleton

První měsíce roku 2011 žila celá Anglie jediným tématem: královskou svatbou Williama a Kate. Vzali se 29. dubna a následně se řešilo jediné: zadek družičky. Tou byla sestra královské nevěsty Pippa Middleton. Pozadí měla v bílých šatech skutečně dokonalé, prý jí ho měl okukovat i princ Harry. Ale asi nebudeme věřit konspiračním teoriím, které tvrdí, že Pippa kvůli perfektnímu tvaru využila tzv. fejkový zadek. Nebo snad na každém šprochu pravdy trochu?

Foto: Lewis Whyld - PA Images , Gettyimages.com

Pozadí měla v bílých šatech skutečně dokonaléFoto: Lewis Whyld - PA Images , Gettyimages.com

Načítám