Hlavní obsah

Kate a William slaví výročí svatby. Láska, rozchod, údajná nevěra i nemoc. Příběh jejich životů

Foto: WPA Pool, Gettyimages.com

Foto: WPA Pool, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není na světě mnoho vztahů, které by byly tak ostře sledované jako ten mezi následníkem britského trůnu princem Williamem a jeho ženou Kate Middleton. Připomíná romantický film, v němž nechybí osudové zvraty, pohádková svatba, tři nádherné děti a především vzájemná podpora i láska.

Článek

Pokud věříte na osud, tak tihle dva si asi opravdu byli souzeni. Budoucí král by jen těžko našel lepší ženu, která by mu byla takovou oporou a zvládala svou roli s neuvěřitelnou grácií a důstojností jako právě princezna Kate. A jak sami William a jeho žena říkají, kromě toho, že jsou manželé a rodiče, jsou také nejlepšími přáteli, čehož si na sobě navzájem velmi cení.

Dnes je to právě 13 let od jejich velkolepé svatby, tak se pojďme společně ohlédnout za nejdůležitějšími okamžiky jejich životů.

2001: Když William potkal Kate

Předtím, než se stali vévodou a vévodkyní z Cambridge a později princem a princeznou z Walesu, studovali společně na univerzitě St. Andrews. A právě tam to mezi nimi zajiskřilo. „Když jsem ji poprvé uviděl, věděl jsem, že je na ní něco velmi zvláštního, a zatoužil poznat ji blíže,“ prozradil princ William v rozhovoru s Tomem Bradbym z ITV News. Později se svěřili, že byli oba velmi ostýchaví, a tak se nejprve jen přátelili. Což princ ve zmíněném rozhovoru zpětně velmi ocenil. „Byl to dobrý základ našeho vztahu. Vážně věřím, že být nejprve přáteli je velká výhoda,“ řekl budoucí král.

2002: A přišla láska

Zlomová chvíle jejich vztahu nastala, když William spatřil Kate při univerzitní módní přehlídce s názvem „Umění svádění“. Prošla se tu po mole v průhledných šatech s černou podprsenkou, které navrhla její spolužačka Charlotte Todd. „Všichni říkají, že tento okamžik odstartoval jejich lásku, takže i moje malá část bude už navždy součástí královské historie. Je to bláznivé!“ svěřila se později Todd pro magazín People.

2004: Jsou spolu!

Zhruba rok randili téměř v utajení, později vyšlo najevo, že spolu už ale bydleli, nejdříve ve čtyřpokojovém bytě, pak dokonce ve vlastním domě. Princ své nastávající prý i rád vařil, jedním z jeho oblíbených jídel jsou boloňské špagety. Ostatně ty má moc rád i princ George, takže to asi bude dědičné. Že jsou skutečně pár, se svět dozvěděl 1. dubna 2004, díky snímku otištěnému v The Sun, kde byli zachyceni na společné dovolené v lyžařském středisku Klosters ve Švýcarsku.

2007: Rozchod

V dubnu 2007 oznámil magazín People, že Kate Middleton a princ William se rozešli jako přátelé a nadále každý půjde svou cestou. „Na chvíli jsme se skutečně rozešli, oba jsme byli velmi mladí,“ řekl William v jednom z pozdějších rozhovorů. Odloučení ale nakonec trvalo jen krátce, brzy byli přistiženi na večírku v kasárnách v Bovingtonu v Dorsetu, během kterého se spolu vášnivě políbili. Už v létě téhož roku byli zase spolu, usmiřovat se odjeli na ostrov Desroches na Seychelách a od té doby se od sebe už prakticky nehnuli.

2010: Zásnuby a pak velkolepá svatba

Při dovolené v Keni William poklekl před Kate a za naprosto jedinečných okolností jí tu navlékl na ruku prsten své matky Diany a požádal ji o ruku. Chtěl jí prý tak ukázat i svou romantičtější stránku.

29. dubna 2011: Kate Middleton a princ William se vzali

Na jejich velkolepou svatbu se vzpomíná ještě nyní po 13 letech. Byla označena za největší a nejvelkolepější královskou událost od svatby prince Charlese a princezny Diany v roce 1981. Rok na to v prosinci oznámili, že čekají své první dítě, a pak už se rodina rozrůstala jako na drátkách.

Osudný rok 2024

Přečkali spolu různé životní kotrmelce, včetně turbulentních vztahů s princem Harrym a jeho ženou Meghan, těžká období, kdy Kate bylo během jejích těhotenství opravdu špatně, i obvinění médií prince Williama z nevěry. Mnohem těžší životní zkouška na ně čekala ale letos v lednu, když po plánované operaci břicha byla u Kate zjištěna rakovina a doporučena chemoterapie.

Ve videu, kde v dubnu tuto skutečnost oznamovala světu, neopomněla připomenout, jak velkou oporou pro ni její muž William je a jak je šťastná, že ho má po svém boku. A tak jim přejme, ať se tahle bouřka nad jejich vztahem brzy přežene a dál se těší ze své vzájemné lásky, svých dětí a všeho hezkého, co jim život přinese.

Načítám