Hlavní obsah

I Češi umí skvělé talkshow. Ke stálicím, jako jsou Šíp, Eben a Kraus, se přidává Lucie Výborná

Foto: Autor: © Česká televize - David Raub, Fikota Jaroslav, TV Prima

Foto: Autor: © Česká televize - David Raub, Fikota Jaroslav, TV Prima

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povídání s hosty se na našich obrazovkách těší obrovské popularitě. Aby také ne, jejich moderátoři jsou skvělí! Každý z nich vede svou talkshow jinak, ale humor nechybí ani jednomu z nich. Zatímco Marek Eben čelí jednomu hostu, Lucie Výborná bude následovat osvědčený mustr a na jedno téma pohovoří se třemi osobnostmi.

Článek

Tuzemské televize sázejí na jistotu v podobě talkshow. Ty se těší ohromné divácké popularitě a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo v nejbližších dnech něco změnit. Nejdéle se na televizní scéně se svým pořadem drží všemi oblíbený Marek Eben, ale i ostatní mají slušnou fanouškovskou základnu. Jak si asi povede Lucie Výborná, jež se osvědčila jako bezkonkurenční moderátorka pořadu v rádiu?

Na plovárně

Matadorem v oblasti televizních rozhovorů je bezesporu Marek Eben a jeho show Na plovárně, která se poprvé na obrazovce České televize objevila v lednu 1999 a jejím hostem byl Michael Kocáb. „Připadám si obdarován. Když děláte tak dlouho stále se stejnými lidmi, stejným týmem, je to dar,“ svěřil se moderátor. Kromě české elity si Na plovárnu zve i zahraniční hvězdy. „Nejtěžší je to s těmi, jejichž čas je limitovaný na sekundy.“ Pokud hledáte inteligentní talkshow, která není primárně komediální, pak si každou středu po 21. hodině pusťte ČT art.

Show Jana Krause

Někdo ho miluje, jiný mu nemůže přijít na jméno - takové emoce vzbuzuje herec a hlavně moderátor Jan Kraus, který začínal se svým pořadem Uvolněte se, prosím na České televizi. Před čtrnácti lety se však rozhodl veřejnoprávní televizi opustit a „přestěhoval“ se na komerční TV Prima. Tam od 3. září 2010 uvádí Show Jana Krause a patří mezi špičku ve sledovanosti. Jeho prioritou je pobavit a ze svých slavných hostů se nebojí udělat si legraci - podle některých jde kolikrát až za hranu…

Výborná show

Od 7. března můžete každý čtvrtek na druhém programu České televize sledovat novou talkshow. Vést ji bude ostřílená rozhlasová moderátorka Lucie Výborná. „Chceme sdružit všechny hosty jedním tématem. Nemusí to být zaměstnání nebo koníček, může to být společná charakteristika. I když budu se všemi třemi vést rozhovor zvlášť, ve finále k nějakému společnému protnutí dojde,“ prozradila v našem rozhovoru sama moderátorka. Jejími hosty však oproti jiným televizním pořadům nebudou jen slavné tváře, ale i vědci nebo učitelé.

7 pádů Honzy Dědka

I když svou show má novinář Jan Dědek už od roku 2012, na vysílací čas v jedné z hlavních televizí si musel počkat. Nejdříve vedl rozhovory se sportovci, herci, režiséry a zpěváky pouze na YouTube a poté se přesunul na menší televize jako například TV Relax. Když na Primě viděli, jaký divácký úspěch 7 pádů Honzy Dědka sklízí, zařadili ho do svého programu. Název ale zachovali. „Napadl mě asi v pět ráno v posteli. A říkal jsem si, jak je geniální. Vždyť většinu rozhovorů začínáme pádovými otázkami: Kdo tam byl, s kým jste se bavili, o čem a komu jsi to řekl? Navíc sedmička je magické číslo,“ popsal Dědek v našem rozhovoru. Od roku 2020 můžete premiérové díly, které se natáčejí v pražském Švandově divadle, sledovat každé úterý večer.

Všechnopárty

Jestli je někdo skutečným přeborníkem ve vedení rozhovorů na různá témata, je to moderátor a komik Karel Šíp, jehož Všechnopárty se natáčí v divadle Semafor a lístky na ni jsou vždy beznadějně vyprodané. Diváky neomrzela ani po tak dlouhé době - vysílá se od roku 2005. Sledovat ji můžete každý pátek večer. Poslední dobou jste možná zaznamenali určitý Šípův posun ve stylu moderace. Často si nebere na paškál jen své hosty, ale také sám sebe.

Načítám