Hlavní obsah

Vulgarity, jízlivost i krutá pravda: Nejdrsnější kati showbyznysu, ze kterých jde strach

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jejich názoru hodně záleží a každý by od nich rád dostal pochvalu. Jenže těmi oni šetří, zato kritiky, drsných slov, ironických poznámek a někdy i vulgarismů mají na rozdávání. Tohle jsou nejobávanější televizní kati a jejich soudy jsou jen málokdy lichotivé.

Článek

Jít do jakékoli talentové soutěže, televizní reality show nebo jen do talk show vyžaduje notnou dávku odvahy. A ještě víc jí je potřeba, když musíte čelit některému z následujících slavných pánů. Jsou to totiž ti nejpřísnější a nejdrsnější televizní kati!

Pavol Habera

Má absolutní sluch, je to skvělý muzikant, skladatel a zpěvák, živoucí hudební legenda. Proto není divu, že se Pavol Habera už v roce 2009 stal jedním z porotců talentové soutěže Česko Slovenská SuperStar. A po pár dílech bylo jasné, že nedá soutěžícím nic zadarmo, a vysloužil si přezdívku kat. Navíc se ukazuje, že ho tahle práce nejspíš hodně baví: jako jediný vydržel v křesle pro porotce ve všech sedmi odvysílaných sezonách (zatím poslední byla v roce 2021).

Foto: Profimedia.cz

Vyslechnout si soud Pavola Habery nebývá snadnéFoto: Profimedia.cz

Simon Cowell

Dalo by se říct, že Simon Cowell je jeden z otců televizních talentových soutěží. Po úspěšné kariéře hudebního producenta a hledače talentů spoluzaložil soutěž X Factor a Got Talent a také usedl v jejich porotách. Dodnes porotcuje v America’s Got Talent (Amerika má talent) a čekat na jeho verdikt nebývá pro vůbec snadné. Leckdy je už z jeho výrazu jasné, co si o vystoupení myslí, a když začne mluvit, soutěžící často odcházejí s pláčem, naštvaní a s pocitem studu.

Foto: Profimedia.cz

Simon Cowell je sympaťák, ale kritický je opravdu hodněFoto: Profimedia.cz

Zdeněk Pohlreich

Jestli je někdo postrachem českých kuchařů či majitelů restaurací, je to Zdeněk Pohlreich. Bodrý chlapík, který sice umí vykouzlit velké dobroty, ale chrlit vulgarismy a ostrá slova mu zabere méně času než zapnout sporák. V pořadu Ano, šéfe! chodil do restaurací a hospod, které potřebovaly profesionální pomoc a radu, a přitom nešetřil ostrými výroky a hláškami: Ty do toho kloveš jak vrána do ho..na. Nehrab se v tom jak student v pochvě a hoď to tam všechno! Salát je suchej jak dědečkův skalp… A diváci pořad milovali.

Foto: Profimedia.cz

I kuchařina je umění a potřebujete k ní talent, vědomosti i zkušenosti. A když se k tomu přidá vtip a osobní kouzlo, hvězda reality show je na světě!Foto: Profimedia.cz

Gordon Ramsay

Ne nadarmo se pořad slavného kuchaře Gordona Ramsaye jmenuje Hell’s Kitchen (Pekelná kuchyně). O místo v jedné z jeho luxusních restaurací v ní soutěží 12 kuchařů a on na vše dohlíží. U toho na soutěžící křičí, nadává jim, drsně komentuje jejich schopnosti – jednoduše jim nedá nic zadarmo. Soutěž běží už od roku 2005 a na konec to rozhodně nevypadá: zdá se, že ještě hodně kuchařů stojí o to, nechat na sebe povykovat pekelného Gordona.

Foto: Profimedia.cz

Proti Gordonu Ramsayovi je Zdeněk Pohlreich jen čajíčekFoto: Profimedia.cz

Jaro Slávik

V roce 2010 kývl tento producent a hledač talentů na nabídku usednout v porotě talentové show Česko Slovensko má talent a vydržel tam doposud – zatím poslední, desátá řada se vysílala loni. Jaro Slávik se v podstatě od počátku stal nejpřísnějším porotcem, který mačká červené tlačítko leckdy po pár vteřinách, nešetří grimasami na adresu soutěžících, oči v sloup má až nepříjemně často… Mnozí ho proto považují za arogantního. A je to také kat kouzelníků – nemá je příliš v oblibě a zaujmou ho opravdu jen zřídka. Před tímhle chlapíkem je do zpěvu jen málokomu!

Foto: Profimedia.cz

I Jaro Slávik patří k obávaným porotcům, kteří nejdou pro kritiku dalekoFoto: Profimedia.cz

Jan Kraus

Nejdřív to byl pořad Uvolněte se, prosím, který běžel v České televizi v letech 2004 až 2010. Od roku 2010 se pak oblíbená talk show přestěhovala na Primu a změnila jméno na Show Jana Krause. Formát je v podstatě pořád stejný: moderátorské eso v křesle za masivním pracovním stolem a tři hosté na červené sedačce. Střídají se tam známé osobnosti s vědci a lékaři a někdy i s tak trochu podivíny. Ani Jan Kraus si občas nebere servítky – umí být zatraceně jízlivý, ironický i rýpavý a mnozí hosté se u něj pořádně zapotí.

Foto: Marie Stránská / MAFRA / Profimedia

Kombinace červené pohovky a Jana Krause je tak trochu nebezpečnáFoto: Marie Stránská / MAFRA / Profimedia

Jsou přísní a někdy drsní, ale mají to v popisu práce a je to jejich role. V soukromí je to určitě jinak. Horší jsou nepříjemné celebrity: Koho byste nechtěli za kamaráda?

Načítám