Hlavní obsah

Miláček Ameriky Oprah Winfrey a její jídelníček. Žena, která zhubla 30 kilo, miluje chleba a špagety

Foto: Paras Griffin, Gettyimages.com

Foto: Paras Griffin, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oprah Winfrey (69), nejslavnější a nejbohatší moderátorka světa a nepřekonatelná ikona showbyznysu, má za sebou nejen zářnou kariéru, ale také inspirativní příběh o boji s nadváhou. Podívejte se, co se skrývá za jejím úspěchem a jak si dokáže udržet štíhlou postavu.

Článek

Oprah Winfrey je jednou z celebrit, které se nikdy nestyděly otevřeně mluvit o svých problémech s váhou, a nejen s ní. V Oprah Winfrey Show otevřeně promluvila o chudobě, v níž vyrůstala, či o sexuálním zneužívání, kterému byla jako dítě vystavena. Díky své otevřenosti a skvělé schopnosti vést rozhovory nejen na profesionální, ale zároveň přátelské vlně, se jí mnohé celebrity svěřily s nejniternějšími tajemstvími. Například princ Harry se rozpovídal o svém problematickém vztahu se zbytkem královské rodiny a známý cyklista Lance Armstrong v rozhovoru s ní konečně přiznal doping, který do té doby zapíral.

V roce 1988 předvedla divákům ve své televizní show zvláštní věc, co se týká diet a hubnutí (nejšílenější diety a výživové extrémy). Na pódium přivezla vozíček, který byl plný 30 kg zvířecího tuku. Tímto způsobem symbolizovala, kolik váhy ztratila od svého váhového maxima. Pořad Oprah Winfrey Show už neexistuje, ale ona sama rozhodně neusnula na vavřínech. Je například autorkou oblíbeného podcastu a pořadu na Apple TV, pracuje jako mentální koučka a velmi se angažuje v mnoha charitativních aktivitách.

Bez čeho se Oprah na talíři neobejde

Ačkoli její jídelníček často zahrnuje mořské plody, ovoce a zeleninu, sem tam si dopřeje těstoviny a další sacharidy, jak ukazuje v Americe ikonická reklama Miluji chléb! V tomto spotu se Oprah vyznává z citů ke chlebu a jak si ho neodpustí ani jeden jediný den.

Dalším dietetickým hříchem, který oblíbená moderátorka bez tajů přiznává, je láska k těstovinám. Dokonce pro magazín People jednou řekla, že kdyby si měla vybrat nějaké poslední jídlo, rozhodně by to byly právě těstoviny.

Foto: RomanaMart, Shutterstock.com

Cacio e pepe spaghetti se smaženými krevetami, které Oprah milujeFoto: RomanaMart, Shutterstock.com

Jídelníček podle Oprah Winfrey

Snídaně: Téměř každý den začíná vajíčky, konkrétně jedním žloutkem a dvěma bílky. A co volí jako přílohu? Asi se nebudete divit, ale je to malý kousek chleba. Když nemá chuť na vajíčka, udělá si smoothie nebo toast s arašídovým máslem.

Oběd: Polední pokrm bývá obvykle lehký, s polévkou a salátem. Oprah dbá, aby celé jídlo obsahovalo jen jednu lžičku tuku. A proč to? Chce mít větší prostor pro odpolední mlsání a nějaký ten hříšek k večeři!

Večeře: Večer je chvíle, kdy se více uvolní a prý tolik jídelníček neřeší. Některé dny volí rýži smíchanou se zeleninou, jindy rybu. Nepohrdne ani sklenkou vína. Když má chuť na těstoviny, připraví si cacio e pepe spaghetti se smaženými krevetami a v poslední době čerpá inspiraci od známých světových kuchařů.

S jídlem v míru

Oprah se netají tím, že se dietami trápila celý život. Jak ale sama říká, dokud se budou řešit věci, které si nesmíte dopřát, nikdy nebudete v pohodě. Problém je dobré otočit a přemýšlet nad tím, co si dát můžete. Nevyčítat si a být v míru jak s pizzou, chlebem nebo zeleninou. Jak je ale vidět na moderátorčině instagramovém profilu, přece jen to chce mít dostatek pohybu, dbát na zdravé suroviny a s nezdravými potravinami to nepřehánět.

Načítám