Hlavní obsah

Legendární komedie Táta v sukni slaví 30 let. Jak dnes vypadají roztomilé děti z filmu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jeho žena se s ním chce rozvést a on tak přichází o možnost vídat své milované děti. Proto se přestrojí za chůvu a stane se tajnou součástí vlastní rodiny. To je ve zkratce děj ikonické komedie Táta v sukni, která vtrhla do kin před 30 lety. Jak se její hvězdy změnily?

Článek

Je to komedie, ve které Robin Williams skutečně zazářil. V kostýmu postarší chůvy předvedl ve 30 let starém snímku naprostou hereckou bombu. Ale samozřejmě nebyl sám. Podívejte se, jak se hvězdy snímku Táta v sukni změnily, a jak jejich kariéra pokračovala.

Robin Williams

Foto: Profimedia.cz

Vlevo jako chůva ve filmu Táta v sukni, vpravo v jedné ze svých posledních rolích ve snímku Letos Vánoce nebudouFoto: Profimedia.cz

V roce 1993 už byl Williams hvězda, ale spoustu super filmů měl ještě před sebou. Jumanji, Dobrý Will Hunting, Andrew – člen naší rodiny, Noc v muzeu… To je jen malý výčet toho, čím tenhle skvělý herec ještě obohatil filmový svět.

V létě roku 2014 ale svět o tuhle legendu přišel. Herce dohnaly deprese, trpěl Parkinsonovou nemocí a podle některých spekulací měl i dluhy a trpěl závislostí na alkoholu. Ať tak či tak, svoje trápení v 63 letech ukončil sám, oběsil se ve svém kalifornském bytě.

Sally Field

Foto: Profimedia.cz

Úžasná herečka si i po třiceti letech zachovala typicky jiskřivý pohled a krásný úsměvFoto: Profimedia.cz

Sally Field byla už před Tátou v sukni oceňovanou herečkou. V letech 1980 a 1985 získala Oscara, prvního za film Norma Rae a druhého za Místa v srdci. A určitě si ji vybavíte jako úžasnou matku legendárního Forresta Gumpa nebo manželu snažící se uprchnout z Íránu ve snímku Bez dcerky neodejdu. Sally Field ale není jen skvělá herečka, je to také aktivista a bojovnice za práva gayů, trojnásobná matka, režisérka a producentka.

Pierce Brosnan

Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan byl a stále je velký fešákFoto: Profimedia.cz

V Tátovi v sukních si zahrál novou známost manželky nešťastného otce. Takže vlastně soka, kterého se snaží táta maskovaný v sukni „zneškodnit“. O tom, že má Brosnan za sebou (a nejspíš stále i před sebou) zářnou kariéru, se není třeba rozepisovat. Koneckonců, je to jeden z Jamesů Bondů, což je meta, které by chtěl dosáhnout leckterý herec.

Lisa Jakub

Foto: Profimedia.cz

Vlevo jako teenagerka v Tátovi v sukni, vpravo jako dospělá ženaFoto: Profimedia.cz

V komedii Táta v sukni hrála nejstarší dceru. V době natáčení jí bylo 14 let. Po úspěchu Táty v sukni se dál věnovala herectví, zahrála si například ve Dnu nezávislosti. Když jí bylo 22 s herectvím sekla a vdala se. Nyní se živí jako lektorka jógy a spisovatelka, napsala například autobiografii nazvanou You Look Like That Girl (v překladu Vypadáš jako ta dívka).

Mara Wilson

Foto: Profimedia.cz

Z roztomilé holčičky už je krásná dospělá ženaFoto: Profimedia.cz

Hrála nejmladší a ukrutně roztomilou dceru a byla to její prví velká role, která jí nastartovala kariéru. Hned další rok zazářila v rodinném filmu Zázrak v New Yorku a v roce 1996 ve filmu Matilda. Pak ale v roce 1996 přišla o maminku, vzala už jen pár drobných rolí a v roce 2000 se ze světa filmu zcela stáhla a dala přednost psaní.

Matthew Lawrence

Foto: Profimedia.cz

Matthew Lawrence u filmu zůstal, ale žádná mega star se z něj nestalaFoto: Profimedia.cz

V Tátovi v sukni si zahrál prostředního ze sourozenců. Bylo mu tehdy 13 let a u filmu zůstal. Živí se jako herec, objevil se v řadě filmů a seriálů, které ale u nás nejsou nijak extra známé. Věnuje se i hudbě, hraje na kytaru a zpívá.

Reklama

Načítám