Hlavní obsah

Bond nebude žádný mladíček, naznačil producent. Ve hře je herec Hry o trůny i sexy vévoda

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jmenuji se Bond. James Bond. Kdo tuhle klasickou hlášku z ikonických filmů o agentovi 007 pronese jako další? Kdo nahradí Daniela Craiga, kdo jako další zachrání svět a zapije to tradičním martini s poučkou „protřepat, nemíchat“? Podle producenta to rozhodně nebude žádný mladíček. Vybrali byste si?

Článek

V roli agenta s povolením zabíjet se vystřídalo hodně skvělých sexy herců. Třeba Roger Moore (†89), Sean Connery (†90), Pierce Brosnan (69) a naposledy Daniel Craig (54). Ten hrál agenta 007 pětkrát, ale už před tím posledním nabídku na další filmy o Bondovi odmítl.

Od té doby se samozřejmě spekuluje, kdo další bude mít tu čest. Jasno v tom zatím neudělal ani producent bondovek Michael G. Wilson (80), ale včera přeci jen něco málo naznačil. Dalším Bondem podle něj nebude rozhodně žádný mladíček. „Bond je přeci veterán, má zkušenosti. Prošel válkou. Není to žádné dítě, které právě dokončilo střední. Takže to funguje minimálně pro třicátníky a starší,“ řekl. A tak se hovoří především o těchto hercích.

Idris Elba (50)

Hrál detektiva v seriálu Luther (2010-2019), rytíře ve sci-fi hororu Temná věž (2017) či jednoho z padouchů antihrdinského týmu z akčňáku Sebevražedný oddíl (2021). Navíc je ve skvělé formě, umí řídit letadlo, ovládá bojová umění, vyzná se ve zbraních a je prý skvělý střelec. To je celkem dobrá sbírka dovedností pro roli filmového agenta 007, nemyslíte?

Foto: Profimedia.cz

Idris Elba by byl prvním Jamesem Bondem tmavé pletiFoto: Profimedia.cz

Tom Hardy (45)

V době dospívání a hereckých začátku to s ním nejspíš nebylo lehké, dost holdoval alkoholu a drogám. Nicméně v roce 2002 podstoupil léčbu, od té doby je abstinující a exceluje v jedné roli za druhou: ve skvělém mysteriózním thrilleru Počátek (2010), v posledním dílu batmanovské trilogie Temný rytíř povstal (2012), Revenant (2015), Dunkerk (2017). K tomu přičtěte postavu uhrančivého dobrodruha z 19. století v seriálu Taboo (2017-2022) a vychytralého šéfa fabriky na výrobu lihovin v seriálu Gangy z Birminghamu (2013-2022).

Hardy má rozhodně charisma, sex-appeal, určitou dávku tajemnosti, opět vše, co správný Bond potřebuje.

Foto: Profimedia.cz

Hardymu se daří, na co sáhne. Udělat z něj Bonda by nejspíš nebyla chybaFoto: Profimedia.cz

Jack O'Connell (32)

Ve srovnání s předešlými dvěma herci, je to trochu menší hvězda, ale rozhodně je na vzestupu. Proslavil se v seriálu Skins (2007-2013), který sleduje osudy a problémy teenagerů. Od té doby toho ale zvládl mnohem víc, za zmínku například stojí jeho role ve filmu Smrtihlav (2017). Snímek mapuje události kolem atentátu na Heydricha a O´Connell v něm hraje Jana Kubiše, jednoho z parašutistů, kteří atentát provedli. A rozhodně je to pěkný a sexy chlap!

Foto: Profimedia.cz

Sexy Brita proslavil satirický seriál o mladých SkinsFoto: Profimedia.cz

Richard Madden (36)

Tohohle Skota s uhrančivým pohledem znáte určitě jako Roba Starka z legendárního seriálu Hra o trůny (2011-2019) nebo ze šestidílného politického thrilleru Bodyguard (2016), kde za roli seržanta Davida Budda, poznamenaného misí v Afghánistánu, získal Zlatý glóbus. A jeho ztvárnění slizkého manažera Johna Reida ve filmu Rocketman (2019) o životě Eltona Johna? Geniální, a navíc i důkaz, že asi není nic, co by Madden nedokázal zahrát.

Foto: Profimedia.cz

I tenhle krasavec se na Bonda určitě hodíFoto: Profimedia.cz

Regé-Jean Page (34)

Poprvé se výrazně herecky projevil v historickém seriálu Kořeny (2016), který je adaptací stejnojmenné slavné knihy Alexe Haleyho a také remakem minisérie z roku 1977. Za roli v rodinné sáze mapující osudy jedné černošské rodiny v době otroctví získal velmi pochvalné kritiky. Ale hvězdu z něj udělal až seriál z dílny Netflixu Bridgertonovi (2020-doposud), kde hraje sexy vévodu z Hastingsu. Ani on jistě není špatnou volbou na Jamese Bonda.

Foto: Profimedia.cz

Sexy vévoda by mohl být novým sexy BondemFoto: Profimedia.cz

Henry Cavill (39)

Měl být upírem Edwardem v ikonické Twilight sáze (2008–2012), ale když začalo natáčení, bylo mu už 25 a na roli sedmnáctiletého mladíka už byl trochu starý. Na posledním castingu na roli Jamese Bonda neuspěl zase proto, že byl moc mladý. Teď je ale o něco starší, rozhodně vyspěl (fyzicky i herecky), a tak není vyloučeno, že dalším agentem 007 bude právě on. Exceloval v historickém seriálu Tudorovci (2007-2010) a v dobrodružném fantasy seriálu Zaklínač (2019-doposud), kde se ujal hlavní role.

Foto: Profimedia.cz

Cavill zestárnul a nyní už má věk i na BondaFoto: Profimedia.cz

Anketa

Který ze jmenovaných herců by se vám v roli nového Jamese Bonda líbil nejvíc?
Idris Elba
3,2 %
Tom Hardy
27,8 %
Jack O'Connell
2,5 %
Richard Madden
11,3 %
Regé-Jean Page
2,4 %
Henry Cavill
52,8 %
Celkem hlasovalo 10024 čtenářů.

Když se hledá agent 007, určitě se hledá i jeho holka, tedy nová bond girl. Tohle je 10 osudových žen Jamese Bonda. Na čí plavky nebo ňadra se nedá zapomenout?

Reklama

Načítám