Hlavní obsah

Nejlepší seriálové novinky podzimu: Krutý horor jako událost roku i zasmušilý batůžkář Krobot

Foto: Radek Bajgar / Česká televize

Foto: Radek Bajgar / Česká televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim můžete vnímat jako depresivní roční období, které byste nejraději prospali. Nebo jako období, kdy se televizní stanice předhání, která vám naservíruje lepší program. A letos je, co se seriálů týče, opravdu z čeho vybírat.

Článek

V létě jste trávili čas venku a domů moc nespěchali. Ale podzim, to je jiná! To si užíváte dlouhé večery a s teplým nápojem nebo sklenkou vína v ruce pátráte, jaký seriál by vám mohl zpříjemnit čas. Máme pro vás hned několik tipů na novinky i zajímavé nové řady oblíbených seriálů. Nechte se inspirovat.

Zákony vlka 2

Mysteriózní detektivní seriál televize Prima – to je hit podzimních sobotních večerů. I v druhé sérii se můžete těšit na bývalého kriminálníka Roberta, který shodou obrovských náhod převzal identitu mrtvého policisty, a také na jeho bývalou komplicku Sáru.

Ústřední seriálová dvojice spolu ladí až tak moc, že byli Linda Rybová a Stanislav Majer podezíráni, že jsou víc než kolegové a přátelé. Ve skutečnosti je mezi nimi jen to správné napětí a herečka prý do kolegy vidí, což je při hraní velká výhoda. Linda Rybová na natáčení vzpomíná jako na období, kdy pěkně mrzla: je zimomřivá a někdy jí nestačilo ani pět vrstev termoprádla.

Foto: iprima.cz

Linda Rybová a Stanislav Majer. Hlavními hrdiny jsou bývalý zločinec, který ukradl identitu policistovi, a jeho bývalá společnice, nyní manželka starostyFoto: iprima.cz

Sexuální výchova (4. série)

Před čtyřmi lety odvysílal Netflix první řadu seriálu o sexuálním životě mládeže, a otevřel tak důležitá témata. Ukazuje sex přirozený, zdravý a reálný, se kterým musí souhlasit všichni zúčastnění, mladí či staří, hetero, gay či trans nebo třeba lidé na vozíku.

Hlavní hrdina, nesmělý středoškolák Otis, sice nemá vlastní sexuální zkušenosti, ale jeho matka je terapeutka a on po ní zdědil schopnost naslouchat i poradit. V roli otevřené terapeutky Jean exceluje Gillian Anderson, kterou prý některé sexuální aktivity šokovaly. A po vzoru své postavy napsala knihu zaměřenou na ženské sexuální fantazie.

Foto: Netflix

Masturbace, dobrovolný sex, sexuální orientace a další témata řeší hlavní hrdinové Sexuální výchovy. Uprostřed Asa Butterfield jako OtisFoto: Netflix

Osada 2

Tento komediální seriál je založený na typicky českém fenoménu: chataření. Majitelé chat v obci Záhoří se těší, až v pátek odpoledne hodí povinnosti za hlavu a odjedou si užívat pohodu. V další chatařské sezoně se znovu objeví Rubalovi, zálesák a kadeřník Milan a jeho lásečka Helena anebo Južanovi, kteří mohou přiznaně žít jako milionáři.

Autorem námětu a také scenáristou je Petr Kolečko a postava záletného Michala Fraňka (v podání Stanislava Majera) má s jeho osudem hodně společného. Během psaní totiž střídavě žil s Anetou Vignerovou (svou současnou manželkou a matkou malého syna) a Denisou Nesvačilovou. A tak replika „Člověk ve své podstatě není monogamní. My opravdu nejsme labutě!“ zní jako řádná „kolečkovina“.

Foto: Radek Bajgar / Česká televize

Srovnalovi: V první sérii si IT specialista (Martin Myšička) zvykl na chatařskou pohodu a nakonec jí propadl. V druhé sérii se jeho žena (Pavla Beretová) učí zbavit úzkostného strachu o malou dceru, kvůli které například nechala nainstalovat senzor do rybníka Foto: Radek Bajgar / Česká televize

Oktopus

Novinkou je kriminální seriál České televize, jehož název je zkratkou pro „Oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Členové oddělení se věnují starým a nevyřešeným případům. Stárnoucí kapitán Dítě, dobrodruh a ve volném čase sázkař a gambler, a ambiciózní kapitánka Fáberová se vydávají do pražských doupat, na dostihy i mezi sociálně vyloučené.

Marika Šoposká roli přijala, protože ji lákalo, jak je kapitánka jiná než ona, a těšila se, že se naučí střílet. Miroslav Krobot svoji postavu doplnil o drobný detail a prý tím zkomplikoval natáčení. Vymyslel si, že je jeho postava „batůžkář“, jakoby pořád na cestě. A tak se muselo hlídat, aby batoh měl a na správném rameni.

Foto: Petr Čepela / Česká televize

Marika Šoposká a Miroslav Krobot. Nesourodá dvojice? Možná, ale cíl mají společnýFoto: Petr Čepela / Česká televize

Pád domu Usherů

Hororový seriál Netflixu, který je adaptací povídky Edgara Allana Poea? Asi tušíte, že bude mít opravdu mrazivou atmosféru. Tvůrce seriálu Mike Flanagan je na horory specialista a nyní se hovoří o jeho nejambicióznějším díle.

Bezohlední a chamtiví sourozenci Usherovi vybudovali farmaceutické impérium, ale začínají se objevovat tajemství z minulosti a jejich dědicové umírají hrůzostrašnou smrtí. Kdo je záhadná žena z jejich mládí? Premiéru má televizní dílo 12. října, ale embargo na recenze již padlo. Mluví se o události roku! Nezní to lákavě?

Foto: Netflix

Kdo je na řadě nyní a kdo záhadné ženě neunikne? Zcela vpravo je Mark Hamill, kterého zná celý svět jako Luka SkywalkeraFoto: Netflix

Láska je slepá (5. série)

Reality show jsou guilty pleasure mnoha diváků. Love is blind na Netflixu je založena na předpokladu, že se do sebe lidé mohou zamilovat, aniž by se viděli. Často se ale ukáže, že ve vztahu hraje roli nejen to, že jste prožili podobné dětství, ale i tělesná přitažlivost, vztahy s rodinou nebo smysl pro pořádek. Tak kolik svateb uvidíme tentokrát? A kdo aspiruje na podivína či mrchu show?

Okolo show se nyní mluví i v souvislosti s přístupem štábu. Životní podmínky jsou podle některých soutěžících nehumánní: tvůrci je prý drží záměrně pod tlakem, čímž ovlivňují jejich rozhodování a úsudek.

Foto: Netflix

Úspěšná reality show už dala vzniknout několika šťastným párůmFoto: Netflix

Související témata:
Osada
Miroslav Krobot
Seriál Oktopus

Načítám