Hlavní obsah

Romantická komedie, kontroverzní příběh i strhující sci-fi: filmové premiéry podzimu

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Foto: antoniodiaz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanouškům filmových příběhů nastávají žně. Do kin se chytá velké množství premiér různých žánrů. My jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější očekávané premiéry nadcházejících týdnů.

Článek

Podzim bude na strhující filmové premiéry opravdu bohatý. Pokud milujete tu chvíli, kdy se usadíte s krabicí popcornu a těšíte se na zábavný příběh, velkou lovestory či napínavou show, máte se na co těšit. Stačí si jen vybrat.

Bod obnovy

Nenechte si ujít strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. Tento film se stal jedním z nejvýraznějších snímků letošního ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Po premiéře si vysloužil potlesk vestoje. Unikátní sci-fi režiséra Roberta Hloze vybočuje z běžné domácí produkce a ještě před českou premiérou už zabodovalo v zahraničí. „Je to prostě pecka. Připadá mi neuvěřitelné, že se něco takového natočilo u nás,“ svěřila se se svými pocity představitelka hlavní role agentky Emmy Trochinowské Andrea Mohylová. V dalších rolích se objeví Matěj Hádek, Václav Neužil, Jan Vlasák, Karel Dobrý, Agáta Kryštůfková, Iveta Dušková, Adam Vacula či slovenští herci Milan Ondrík a Richard Stanke.

Premiéra: 21. 9.

Jeanne du Barry: Králova milenka

Velký filmový návrat Johnnyho Deppa slibuje historický výpravný film o životě Jeanne Bécu, poslední milence Ludvíka XV. Jeanne, mladá dívka z chudých poměrů, díky své inteligenci a půvabu postupně stoupá po společenském žebříčku výš a výš. Nakonec se stane oblíbenkyní krále Ludvíka XV. Ten neví nic o tom, že je dcerou chudé švadleny, a propukne mezi nimi vášnivé milostné pouto. Jeanne se pak oproti všem konvencím a dobrým mravům stěhuje do Versailles, kde její příchod vzbudí na dvoře skandální povyk. Za scénářem, režií i produkcí filmu stojí francouzsko-alžírská herečka a filmařka Maïwenn, která do hlavních rolí obsadila sama sebe a právě Johnnyho Deppa v roli francouzského krále. V jedné z vedlejších rolí se objeví i Pierre Richard.

Premiéra: 5. 10.

Bratři

Film režiséra Tomáše Mašína natočený podle scénáře Marka Epsteina vypráví jeden z nejdiskutovanějších příběhů studené války o odbojové skupině bratří Josefa a Ctirada Mašínových. V hlavních rolích se představí Oskar Hes a Jan Nedbal. Natáčelo se nejen na mnoha místech Praze. Také v bývalém vojenském prostoru u středočeských Milovic, na libereckém nádraží Horní Růžodol nebo v bývalém říčním přístavu na Mělníku. Dále na plzeňských Borech, v objektu bývalého bunkru ve středočeském Drnově a na mnoha dalších místech. Chybět nemohl samozřejmě ani cíl skupiny bratří Mašínů: Berlín. Jen málokteré téma moderní české historie vzbuzuje tolik emocí jako právě tento. Je proto jasné, že i film velmi pravděpodobně zvedne vlnu mnoha rozporuplných reakcí a bude se o něm hodně mluvit.

Premiéra: 26. 10.

Film Bratři by rád příběh odbojové skupiny bratří Josefa a Ctirada Mašínových a jejich boj za svobodu připomněl i mladším divákůmVideo: CinemArt

Jak přežít svého muže

Kolik mužů a žen musíte v životě přežít, než potkáte toho pravého? Na to se snaží přijít mladá herečka Lucie v podání Jany Bernáškové, která se po mateřské dovolené vrací do práce. Setkává se ale s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová). Ovšem také její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má velmi komplikovaný vztah. V mužských rolích se můžete těšit na Romana Zacha, Tomáše Měcháčka nebo Václava Vašáka. Za scénářem, napsaným podle stejnojmenného bestselleru Jany Bernáškové, i režií filmu stojí její manžel Rudolf Merkner, známý mimojimé jako autor seriálu Vyprávěj, podílel se i na filmech Rafťáci či Bobule.

Premiéra: 9. 11.

Film Jak přežít svého muže se netají tím, že je hlavně o ženách a pro ženyVideo: Falcon

Anatomie pádu

Film francouzské režisérky Justine Triet byl skvělým překvapením hlavní soutěže 76. ročníku canneského festivalu. Na závěrečném večeru získal od poroty hlavní cenu, prestižní Zlatou palmu, a zabodoval i na festivalu v Karlových Varech. Vypráví mrazivý příběh spisovatelky Sandry, která žije se svým manželem Samuelem a synem nedaleko francouzského Grenoblu. Jednoho dne objeví její nevidomý syn Daniel společně se svým vodicím psem otcovo mrtvé tělo na sněhu přímo před domem. Vypadl Samuel z okna z neopatrnosti, nebo šlo o sebevraždu? Nebo dokonce o vraždu? Vyšetřování a soudní proces se rozbíhají, policisté rozebírají všechny okolnosti a stopy, včetně hádky manželů těsně před vraždou… Strhující drama zanechává velmi silný dojem a rozhodně stojí za zhlédnutí.

Premiéra 19. 10.

Související témata:
Sci-fi filmy
Recenze filmů

Načítám