Hlavní obsah

Jako agentce v Akta X jí vyčítali nedostatek sex-appealu, dnes by ho mohla Gillian Anderson rozdávat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Role agentky FBI jí téměř unikla kvůli údajnému nedostatku sex-appealu. Nad tím se dnes může herečka Gillian Anderson jen pousmát. Necelých 30 let od uvedení kultovního seriálu Akta X vypadá fe-no-me-nál-ně! A usedlá saka, která nosila jako Scully, dávno nechala za sebou.

Článek

Když producent a scenárista Chris Carter hledal herečku pro roli Dany Scully, musel za Gillian Anderson dost lobbovat. Televizní stanice Fox si vedle Davida Duchovného představovala sexy parťačku a tehdy neznámá herečka je nenadchla. Jejich pochyby zmizely ve chvíli, kdy se ze seriálu stal hit, který se natáčel od roku 1993 až do 2001 a dočkal se pokračování v letech 2016 a 2018.

Od mimozemšťanů ke Koruně a sexu

Role Scully nepřinesla hvězdě jen zkušenosti a celosvětovou slávu, ale i první Zlatý glóbus. Druhý dostala za roli v seriálu Koruna, kde ztvárnila Margaret Thatcher. Přestože herečka má na kontě i množství filmů, nejvíce je spojena se svými seriálovými rolemi: vidět jste ji mohli v dramatu Pád, kde hrála policejní komisařku, a také v populárním komediálním seriálu Sexuální výchova. V roli charismatické sexuální terapeutky umí herečka rozesmát i okouzlit. A zdá se, že od skvěle oblečené postavy Jean Milburn leccos odkoukala: Gillian Anderson svůj styl dotáhla k dokonalosti a po padesátce začala plnit módní rubriky.

Denim na červeném koberci

Wow! Na nedávné premiéře páté řady Koruny herečka zářila ve stroze střižených šatech, které byly vyrobené netradičně z denimu. Džínovina se na červeném koberci příliš neobjevuje, módní varianta od značky Chloé je ale na slavnostní moment jako dělaná.

Foto: Profimedia.cz

Gillian Anderson vypadala na premiéře Koruny úchvatněFoto: Profimedia.cz

Maxišaty s pruhy

Stylistka Martha Ward, která pro herečku vybírá oblečení, rozhodně nehraje na jistotu. Na večírek studia Paramount zvolila pro blondýnku (která je originálně brunetka a nikoli zrzka jako Scully) výrazné šaty značky Jonathan Simkhai s pruhy a prostřihy v pase.

Foto: Profimedia.cz

Světlovlasé herečce barvy slušíFoto: Profimedia.cz

V odstínu hot pink

Na premiéru seriálu První dáma, který se loni dočkal první (a bohužel i poslední) série, vyrazila hvězda v šatech z nové kolekce Valentino, která má letos jasně danou barvu. Návrhář Pierpaolo Piccioli zahalil většinu modelů do odstínu hot pink a jeden si herečka vypůjčila.

Foto: Profimedia.cz

Vlnou růžové se nechala smést i hrdá majitelka dvou Zlatých glóbůFoto: Profimedia.cz

Stylový patchwork

Na festival Canneseries se herečka vydala ve své oblíbené značce Chloé. V pestrobarevných patchworkových šatech dojatě přebírala titul Variety Icon Award a při děkovné řeči vzpomínala, kolik silných žen si měla šanci zahrát.

Foto: Profimedia.cz

To, že je ikonou, má herečka od loňského léta černé na bílémFoto: Profimedia.cz

I černá dělá dojem

Na předávání britských módních cen roku 2021 si herečka oblékla černé šaty Chloé v boho stylu a s prostřihy v oblasti dekoltu. Na míru jí je vyrobila návrhářka značky Gabriela Hearst, která už několikrát řekla, že je pro ni Gillian Anderson velkou inspirací.

Foto: Profimedia.cz

Volná silueta vyvážená odvážnými prostřihy zafungovala skvěleFoto: Profimedia.cz

Sázka na minimalismus

Za připomínku stojí i róba, kterou si hvězda oblékla na Zlaté glóby roku 2020. Moderní minimalistické šaty jsou od návrhářky Daniely Karnuts. Že ji neznáte? Modely její značky Safiyaa s oblibou nosí vévodkyně Meghan nebo Michelle Obama.

Foto: Profimedia.cz

Gillian Anderson na Zlatých glóbechFoto: Profimedia.cz

Oslnivé flitry

Herečka umí prodat i flitry, ve kterých vyrazila na udílení cen Amerického filmového institutu. Stříbrné šaty se špagetovými ramínky jsou od britské návrhářky Catherine Quin, a přestože jde o dva roky starou fotografii, model by slavil úspěch i dnes. Flitry totiž patří mezi nejvýraznější trendy (pod)zimní sezony.

Foto: Profimedia.cz

Flitry jí sluší! Herečka se na předávání cen blýskla ve stříbrných šatechFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám