Hlavní obsah

Honosné svatby slavných: Komu rozhazovalo růže rogalo?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnoho lidí považuje svatbu za významnou událost, kterou plánují někdy i roky. V den D potom chtějí mít všechno naprosto perfektní a bez chybičky. To často vyžaduje i nemalou investici. Které celebrity se opravdu plácly přes kapsu a nechaly si vystrojit honosnou veselku?

Článek

Zatímco některé slavné tváře se snaží sňatek spíše utajit, jiné dávají na odiv, co všechno si mohou dovolit, a velký den si opravdu užijí ve velkém stylu. Které celebrity měly skutečně velkolepou svatbu?

Iveta Bartošová (†48) a Jiří Pomeje (†54)

Zpěvačka a producent měli svatbu jako z pohádky, v romantických kulisách zámku Hluboká to ani jinak nejde. Vzali se v září 2008, ale už o dva roky později následoval rozvod. Svůj den si nicméně užili za účasti desítek českých osobností i novinářů. Nevěsta přijela v kočáře a na sobě měla róbu z dílny Josefa Klíra (48). Její matka měla ovšem mnohem honosnější entrée: z Ostravy přiletěla vrtulníkem.

Foto: Profimedia.cz

Na velkolepou pohádkovou svatbu dostaly pozvánku desítky hostůFoto: Profimedia.cz

Leoš Mareš (44) a Monika Poslušná (45)

V roce 2008 si řekli ano i slavný moderátor a jeho vyvolená. A bylo to se vší pompou. Obřad se konal v zámecké kapli sv. Josefa na středočeském zámku Jemniště. Ten se veřejnosti uzavřel na celý víkend, aby mohl být k dispozici novomanželům a jejich hostům. Nechyběl ohňostroj a okvětní lístky růží rozhazovalo po areálu rogalo. Manželství ovšem nevydrželo a v roce 2017 bylo rozvedeno – partneři už spolu několik let nebyli. O dva roky později se Leoš Mareš oženil podruhé a jeho vyvolenou se stala opět Monika (39), tentokrát Koblížková. Veselka se však nesla v o dost skromnějším duchu.

Foto: Profimedia.cz

Krasné Moniky jsou moderátorovi pravděpodobně souzenéFoto: Profimedia.cz

Rytmus (43) a Jasmina Alagič (31)

Zpátky se nedrželi ani raper a moderátorka. Brali se v květnu 2019 na přísně střeženém zámku ve slovenském Pezinku a do prostoru hlídaného ochrankou nepronikla kromě hostů ani myš. Nikdo z přítomných navíc nesměl sdílet žádné fotografie. Svatba byla honosná a nákladná. Nevěsta měla bílou róbu od své dvorní návrhářky Jany Pištejové (46) a do bílé se oblékl i ženich. Na snubních prstenech mají oba diamanty.

Foto: Profimedia.cz

Svatba se odehrála za přísných opatření, takže fotografové měli smůlu – takhle pěkně jim pár ve svatebním nezapózovalFoto: Profimedia.cz

Radek Štěpánek (41) a Nicole Vaidišová (31)

Pro obřad v červenci 2010 si tenisová dvojice vybrala asi nejhonosnější místo v Praze – chrám svatého Víta na Pražském hradě, poté následovala hostina v romantické Ledeburské zahradě. Nevěsta na místo dorazila v bílém vozu značky Rolls-Royce a ženich se nechal přivézt luxusní limuzínou. Svatební šaty pocházely od světoznámé návrhářky Very Wang (71) a jejich cena byla odhadována na milion korun. V manželství ovšem tenisté setrvali jen tři roky a rozvedli se. Ale o pár let později se dali znovu dohromady a v květnu 2018 si řekli ano podruhé. Mají dvouletou dceru Stellu.

Foto: Profimedia.cz

Druhá svatba byla o poznání skromnější než tato první, tak držíme palce, aby byla posledníFoto: Profimedia.cz

Nick Jonas (27) a Priyanka Chopra (38)

Indické svatby bývají honosné a rodiny na ně šetří roky. Co se velikosti týče, nebyla výjimkou ani veselka indické herečky a jejího amerického přítele, slavného zpěváka. Svatba na konci roku 2018 trvala několik dní a nevěsta oblékla nejedny ručně šité slavnostní šaty. Třešničkou na dortu byla róba z dílny Ralpha Laurena (80) s tak dlouhou a širokou vlečkou, že s ní nevěstě muselo pomáhat pět dalších lidí. Dvojice měla dva obřady: jeden křesťanský a druhý hindský ve velkolepém paláci v Radžastánu.

Foto: Profimedia.cz

Svatební ceremonie jsou v Indii rozmanité, trvají několik dní a všichni si je pořádně užívajíFoto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (39) a Kanye West (43)

V květnu 2014 do toho ve velkém stylu praštila slavná podnikatelka a kontroverzní raper. V italské Florencii se odehrála opravdová svatba roku, na kterou se sjela světová smetánka. Předsvatební večeře se konala ve francouzském Versailles a následně se všichni přesunuli do Itálie do pevnosti Forte di Belvedere. Hosté, mezi nimiž nechyběla třeba tenistka Serena Williams (38), si pochutnali na menu od michelinského kuchaře. Luxusní a na nevěstu nezvykle elegantní šaty byly z módního domu Givenchy a na cestu k oltáři zpíval nevěstě slavný tenorista Andrea Bocelli (61).

Foto: Profimedia.cz

Novomanželé s dcerou North (7)Foto: Profimedia.cz

Petra Ecclestone (31) a James Stunt (38)

Investice modelky a bohaté dědičky a podnikatele do začátku společného života byla v srpnu 2011 skutečně ohromná. Cenu jejich svatby odhadují někteří odborníci na závratných 12 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 260 milionů korun. I jejich svatební destinací se stala Itálie, konkrétně hrad Odescalchi, což je stejné místo, kde si v listopadu 2006 Tom Cruise (58) vzal Katie Holmes (41). Šaty měla nevěsta od Very Wang a na recepci vystoupila například skupina The Black Eyed Peas nebo Eric Clapton (75). Svatba sice byla pohádková, ale manželství už tolik ne: v roce 2017 bylo rozvedeno.

Foto: Profimedia.cz

Na nezvané hosty si ochranka posvítila, a tak novináři vyfotili krásku alespoň v autěFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám