Hlavní obsah

Co je nejtrapnější pro znamení zvěrokruhu? Býci nezvládají porážku, Lvi výsměch a Váhy nechtěné odříhnutí

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Foto: stockfour, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někoho omývají, když má promluvit před lidmi, jiný se může propadnout, když nezná na něco správnou odpověď, další nesnáší výzvy. Co jsou nejtrapnější momenty pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Článek

Hranici toho, co je a co není trapné, má každý nastavenou jinde. A co je pro jednoho smrtelně urážlivé, nad tím se druhý ani nezačervená. Každé znamení má však takové svoje „kuří oko“, na které byste mu neměli šlapat, protože se pak bude topit v rozpacích. Tady máte rychlý přehled, čemu se vyhnout – nebo do čeho se naopak strefit, když chcete druhému zavařit.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou ohromně soutěživí a musí skoro za každou cenu vyhrát. Největším trapasem je tak pro ně prohra, když je někdo porazí, když je někdo očividně lepší. Ať už jde o soutěž, hru, zápas, nebo třeba i rozchod. Je to vlastně jedno. Berani prohrávat neumí a vždycky mají pocit, že by si měli změnit jméno a zmizet z povrchu zemského. Zahanbeně se cítí taky ve chvíli, když jim někdo dokáže, že se zmýlili – obvykle se totiž ze všeho dokážou nějak vymluvit a utlouct druhého argumenty. Na tyhle porážky nejsou zvyklí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci si zakládají na své zodpovědnosti a na tom, že mají všechno naplánované a spočítané. A materiální stránka všeho je pro ně zcela zásadní. Když si tedy zapomenou vybrat nebo jim dokonce kartu odmítnou přijmout v obchodě, jsou bez sebe rozpaky. Cítí se jako ti největší chuďasové a v tu chvíli by se nejraději propadli. Na svojí image někoho stylového se zálibou v luxusu staví svůj život. Když tohle jejich opatrné plánování a promýšlení každého detailu selže, ztrácí pevnou půdu pod nohama.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Nedostatek peněz na kartě, to je pro Býky absolutní noční můraFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je zásadním stavebním kamenem jejich schopnost komunikovat a taky bavit lidi. Co je tedy největší trapas? Když pronesou nějaký vtip, který naprosto selže – nikdo nic nepochopí, nikdo se nezasměje. A to nejhorší – akorát někoho urazí. V tu chvíli by se Blíženci nejradši schovali někde pod kamenem a dlouho nevylezli. Těžko také snášejí, když něco nesmyslného jen tak plácnou. Nepochopený humor ale bolí nejvíc.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se nejtrapněji cítí při odmítnutí. Jsou velmi srdeční, otevření, srdce na dlani. Často někomu svoji lásku nabízejí, ať už opravdu nějakým přímým vyznáním, nebo objetím, komplimentem, vítězným plácnutím. Když je pak někdo ignoruje, jejich gesto prostě odmávne nebo jim na rovinu řekne, že věci vnímá jinak, je to pro ně velká rána a cítí hanbu jako nikdy. Raci touží být milováni a oblíbeni u všech. A pokud někdo jejich upřímně otevřené srdce ignoruje, propadli by se nejradši do země.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ztrapnit Lvy není zase tak těžké. Jasně, jsou hodně sebevědomí a šarmantní, ale kromě toho mají taky rádi obecenstvo u všeho, co dělají, takže si vždycky nějaké seženou. Každý přešlap a nepovedený čin jsou tak ale pro ně daleko trapnější. Co ale absolutně nesnesou? Když se jim někdo směje. Být pro smích je pro ně největší noční můrou a rozhodně to nedokážou otočit tak, aby se smáli s ostatními, ani omylem. Jak je zraněna lví hrdost, všechna legrace končí a Lvi se z toho ještě pěkně dlouho oklepávají.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Pokud se někdo dokáže zasmát svému selhání, nebude to rozhodně LevFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou obrovští perfekcionisté a sami sebe hodnotí vůbec nejpřísněji. A proto vůbec není těžké nějak je ztrapnit. Stačí poukázat na to, že nějaký jejich výkon nebyl stoprocentní, zpochybnit jejich schopnosti, i když práci odvedly na dvě stě procent, Panny tomu uvěří a budou se cítit více než zahanbeně. Jejich výkon totiž musí být vždycky dokonalý. Stejně tak je pro ně obrovským faux pas, pokud se nevyvede nějaká akce, kterou právě ony plánovaly. Na své organizační schopnosti jsou totiž extrémně hrdé.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají jakýsi přirozený šarm a eleganci, styl, díky kterému je všichni vnímají jako ladné a sofistikované bytosti. Nejtrapnějším okamžikem je tak moment, kdy se tohle zdání nepovede udržet. Může jít o něco naprosto nevinného, jako je klopýtnutí na podpatcích, uklouznutí na ledu. A pokud je to něco horšího? Nechtěné odříhnutí nebo náhlá plynatost, nedej bože zvracení nebo opilé chování? To už se Váhy rovnou propadnou do země a už je nikdy neuvidíte.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou velmi uzavření a spoustu svých prožitků vůbec nedávají najevo. Pokud je někdo donutí veřejně projevovat city a nálady, promlouvat nebo „dělat ze sebe šaška“, nejenže ho budou chtít zavraždit, ale taky se budou cítit pěkně trapně. Stejně často trpí takovým tím pocitem trapnosti z druhé ruky, za někoho, kdo se právě před jejich očima ztrapňuje a ani o tom neví (nebo je mu to úplně jedno). Štíři jsou na veřejné projevy všeho druhu vážně opravdu citliví, tak pozor na to.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Kolegyně se ztrapňuje, jenže nejvíc se stydí kolega Štír, kterého se to netýkáFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou asi tak jediné znamení, které podle všeho nelze ztrapnit. Utahujte si z nich, jak chcete, upozorněte na to, že jste je nachytali při lži, omylu, kdejaké nechutnosti, vysmějte se jejich pokusu o zpěv nebo totálně zazděte jejich vtípek – se Střelci to ani nehne. Pravděpodobně budou první, kteří se sami sobě vysmějí a celé to obrátí v jeden velký vtip. Trapnost a zahanbení nejsou v jejich rejstříku. A pokud na něco přijdete, dejte vědět, všechny by to zajímalo, protože tohle není fér!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si zakládají na své sofistikovanosti, na svém vzdělání a vědění. A ano, nelze jim upřít, že toho vědí opravdu hodně, jsou to většinou hloubaví, moudří jedinci. Ale taky nevědí všechno. A když se to někdy ukáže, když špatně odpovědí na nějakou triviální otázku, někdo náhodou odhalí některou pečlivě utajovanou neznalost, nejradši by si lehli a umřeli. Protože přiznat vlastní nevědomost v libovolném oboru, to je jejich noční můra. Mluvit veřejně o svých citech taky, ale tohle je ještě o pořádný kus horší.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se cítí nejtrapněji, když je druzí z něčeho vynechávají – když se baví o včerejším skvělém večeru, kam ale Vodnáře nikdo nepozval, když si užívají „za jejich zády“ a ještě jim to tak okázale „strkají pod nos“. Většinou se nic z toho neděje úmyslně, ale Vodnáři v takovém případě často zpanikaří a všechno si vztahují na sebe – jak je druzí asi nejspíš nechtěli, odstrkují je, odmítají. Trapně jim je navíc také ze sebe samých – že se jich to tak dotýká a že mají takovou potřebu se někomu zavděčit a nebýt vynecháváni.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je asi nejtrapnější, když někoho ztrapní. Jejich vrozená ohleduplnost všechno najednou nafoukne do obrovských rozměrů a cítí se hrozně zahanbeně, protože si teď o nich určitě celý svět myslí, že jsou pěkní podrazáci a hajzlíci. Kromě toho nesnáší veřejné scény – konflikty obecně jim nedělají dobře, ale křik mezi ostatními? Před lidmi? Ani omylem. To je pro Ryby smrtící, mizí pod stolem a urychleně prchají z místnosti.

Související témata:

Načítám